Gezondere choco chip koekjes, glutenvrij en vegan!

0
(0)

Chocolade, koekjes én een voedzaam karakter in één creatie? Dat kan alleen maar feest betekenen! Deze gezondere glutenvrije choco chip koekjes zijn de winnaars van oktober. Oké oké de chewy citroenkoeken komen in de buurt, maar deze rakkers steken er met vlag en wimpel bovenuit! In nog geen 30 minuten heb jij de lekkerste koeken, waar je op elk moment van de dag van kan genieten. Ideaal als tussendoortje of als verrassing wanneer er visite langskomt. Extra leuk om te weten is dat je het deeg ook op kunt eten zonder het af te bakken, een soort van cookie dough! ;) Ik spreek uit ervaring. Glutenvrij, lactosevrij én plantaardig genieten voor iedereen!

De afgelopen weken heb ik iedere dag zin om koekjes te bakken. Het klinkt misschien gek maar ik geef hier gewoon aan toe. Extra gezellig voor de mensen die langskomen, ze mogen namelijk alle koekjes proeven! Het enige wat ik ervoor terug wil is een ongezouten mening. Zo kan ik dus enkel de beste recepten uitwerken voor Oh My Pie! zodat jij ook kan meegenieten! Ideaal! Deze koeken ontstonden eigenlijk heel spontaan tijdens een bakavontuurtje voor de Oh My Pie! Masterclass. Ik wilde variëren met bodems en koeken. Nu kun je dit koekjesrecept heel goed inzetten als taartbodem of je kan tartelette bodempjes vullen met het deeg, zodat je minitaartjes kan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ideaal! Ga jij de uitdaging aan? Het recept heb ik alvast voor jou uitgewerkt! 

Stroop de mouwen maar op en genieten maar!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten:

Voor het deeg van 6 stuks:

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wel eventueel de gedroogde vijgen in heet water en giet zo goed mogelijk af.
  3. Smelt de kokosolie en mix alle ingrediënten (behalve de chocolade en noten) in de foodprocessor, samen met een snufje zout. Spatel hier vervolgens de grof gehakte pure chocolade doorheen.
  4. Rol 6 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat.
  5. Hak de noten grof en decoreer hier de koeken mee. Geef de koeken een glimlaagje door ze te bestrijken met een kwastje en eigeel. Vegan of eivrij? Gebruik hiervoor abrikozenjam. ;)
  6. Bak in 15 minuten goudbruin en geniet!

Bewaartip! Bewaar de koeken in een trommel. Je kan ze prima 3 dagen bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts