Het lekkerste glutenvrije rozijnenbroodje maak je zo!

5
(1)

Een tof glutenvrij rozijnenbroodje maar dan helemaal voor jou alleen, als dat geen feest is! Rozijnenbrood is iets wat ik graag at, het liefste met een plakje oude kaas. Man, man, man, wat kon ik daar van genieten! Doordat de gluten roet in het eten gooiden heb ik mijn favoriete broodje even geparkeerd. Eerder bedacht ik al een aantal glutenvrije recepten voor glutenvrij rozijnenbrood. Maar hier is dan een mini versie die je niet hoeft te delen. Gewoon voor de momenten dat je snel wil genieten van een lekker plakje Hollands geluk zonder al te lang in de keuken te moeten staan! Dit wil je! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers verantwoord genieten!

Een glutenvrij rozijnenbroodje dat binnen 40 minuten op tafel staat!

Je hebt er weinig handelingen voor nodig om dit broodje te kunnen maken. Ik gebruik in dit recept een aantal basis ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. Ik maak hem graag met kastanjemeel maar glutenvrij havermeel werkt ook prima! Een combinatie ven beide kan natuurlijk ook! De psylliumvezels zorgen voor extra veerkacht van het broodje en de courgette zorgt voor een smeuïge structuur. Een stevige yoghurt naar keuze werkt ook prima. Je kan dus eindeloos variëren! Heb je geen Ceylon kaneel in huis: Speculaaskruiden doen het ook heel goed in dit broodje heb ik ervaren. 

Glutenvrij bakken is een feest voor iedereen!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvormvormpje 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 glutenvrij rozijnenbroodje:

 • 50 g glutenvrij havermeel of 50 g kastanjemeel
 • 1 tl psylliumvezels
 • 80 g geraspte courgette of 80 g (plantaardige) yoghurt
 • 1 tl kokosolie
 • 1 ei
 • 1 tl Ceylon kaneel
 • 30 g rozijnen-geweld
 • 1 tl ahornsiroop
 • Snufje zeezout
 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap
 • Optioneel: noten als decoratie

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
 2. Spatel alle ingrediënten door elkaar, behalve de baking soda en het citroensap. Je zal zien dat er een stevig beslag zal ontstaan.
 3. Los de baking soda op in een bakje met het citroensap, voeg dit toe aan jouw beslag en roer nog één keer door elkaar.
 4. Verdeel het beslag over de bodem van het springvormpje. Schuif jouw glutenvrije rozijnenbroodje de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 a 30 minuten. Houd jouw broodje wel in de gaten, iedere oven werkt tenslotte anders.
 5. Laat het glutenvrije rozijnenbroodje afkoelen buiten de oven.
 6. Serveer jouw parel met een glimlach en geniet! Snijd er plakjes van of eet hem puur. Lekker met een plakje oude kaas!

Ga je dit glutenvrije rozijnenbroodje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Hoi Marike, ik volg je sinds kort op Insta en wat een heerlijke dingen maak jij zeg. Jammie.
  Even vraagje over het meel, kan ik dit vervangen door tijgernotenmeel of cassaveel, kokosmeel?
  Dank je wel voor al het lekkers.

 2. Hi Marike, via mijn kooklerares werd ik geattendeerd op de Notenshop en daar kwam ik jou tegen. Erg inspirerende website heb je. Aangezien ik nu 2 seizoenen een theetuin heb, vind ik het ook leuk om te experimenteren met glutenvrij bakken.

  Vanochtend de rozijnenbroodjes gebakken. Ik verwacht dat ze niet goed gerezen zijn omdat het wijnsteenbakpoeder over de datum was. Maar desondanks lekker van smaak op basis van courgette.

  1. Hai Marike,
   Net jouw site ontdekt, wat een veelheid aan lekkere recepten!
   Ik heb het rozijnenbroodje geprobeerd, met havermeel en courgette. Mijn springvorm is 15 cm. Had dubbele hoeveelheid deeg gemaakt. Paste makkelijk in 1 vorm maar het broodje werd erg plat terwijl de jouwe er op de foto hoog uitziet.
   Heb je enig idee hoe dit kan komen? Bakpoeder is niet over tijd.

   1. Hi Anette,

    Goed opgemerkt, bij dit recept hoeft het niet perse omdat er veel vocht in gaat en het om een kleien hoeveelheid psylliumvezels gaat.
    Eetsmakelijk alvast echt een aanrader dit broodje!

    Liefs,
    Marike

 3. Hi Marike,
  Ik heb het krentenbroodje gemaakt en de smaak is heerlijk! Maar de structuur is er los/rul. Het valt een beetje uit elkaar als ik het snij. Hoe krijg ik een vaster broodje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts