Glutenvrije Zebrataart met granola

Glutenvrije zebrataart met granola
0
(0)

Ondertussen is de Oh My Pie! Zebrataart toch wel mijn signature dish. Ik hou van zebrataarten! Ze maken mij en de mensen om mij heen op één of andere manier altijd vrolijk. Met mijn favoriete granola van OOT maakte ik een smaakvolle bodem gecombineerd met vijgen en mijn eigen kruidenmix OH MY BADASS Pie voor een kruidig accent. Gevolgd door een fluweelzachte yoghurtlaag bedekt met een coulis van bosvruchten. Glutenvrij, lactosevrij én eenvoudig om te maken!

Er zijn momenten dat ik weinig tijd heb om te bakken voor mijzelf. Grijp ik net mis naast de zelfgemaakte granola of is er geen zelfgebakken brood in huis. Om dit te voorkomen en het mijzelf wat makkelijker te maken, heb ik altijd een granola van Oot in huis. Dit is de enige glutenvrije granola die zelf kan waarderen. Het proeft gewoon naar mijn eigen granola! Biologisch, glutenvrij, voedzaam én toch knapperig. Ik hou ervan! De granola nam ik mee naar de Oh My Pie! Masterclass omdat dit néé van de producten is die standaard in mijn keukenkastje staat. Vandaag deel ik een simpel recept voor het maken van een spectaculaire zebra ontbijttaart. Al kan deze taart ook prima door als feest taart! Het is aan jou!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 16 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping:

 • 200 g bosvruchten
 • 1 tl ahornsiroop
 • 2 tl arrowroot
 • 20 g pure chocolade
 • 1 el kokosflakes

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokoslie. Laat de vijgen even weken in warm water en knijp deze daarna uit. Maal de vijgen samen met de granola en kokosolie fijn met een keukenmachine.
 2. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.
 3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 4. Spatel alles door elkaar behalve de kleurstof en het bindmiddel.
 5. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een bakje koud water. Wanneer ze week genoeg zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm ze in een pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Spatel hier het yoghurtmengsel doorheen. Soms gebruik ik nog even een staafmixer om de yoghurt luchtig te maken. Ga verder naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar met een scheut water. Laat het zo’n 2 minuten doorkoken. Voeg vervolgens al roerende de yoghurt toe, blijf goed roeren. Laat het yoghurtmengsel zo’n 2 minuten zachtjes pruttelen. Ga door naar stap 7.
 7. Verdeel de yoghurt over twee mengkommen. Voeg aan één van de mengkommen de kleurstof toe en spatel dit goed door elkaar.
 8. Plaats nu twee eetlepels van het witte mengsel in het midden van de springvorm, plaats hier weer twee eetlepels roze yoghurt op en herhaal dit totdat de yoghurt op is. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 1,5 uur. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping.
 9. Verwarm de bosvruchten in een pannetje met de arrowroot en de ahornsiroop. Kook het mengsel kort en blijf goed roeren. Laat de bosvruchten coulis afkoelen en verdeel het mengsel over de vulling wanneer deze stijf genoeg is.
 10. Verwarm de chocolade au bain marie en swirl dit met een lepeltje over de taart.
 11. Top de taart af met wat granola en wat kokosflakes.
 12. Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voordat je deze met een glimlach serveert!

Ga je deze glutenvrije zebrataart met granola maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts