De Oh My Pie! Masterclass van 30 november in foto’s!

5
(1)

Op zaterdag 30 november was het dan zover! De tweede Oh My Pie! Masterclass is een feit! Het was weer zo’n bijzondere dag dat ik het niet kon laten om dit te delen. Glutenvrij bakken is een feest voor iedereen! Speciaal voor jou heb ik er een fotoverslag van gemaakt om jou even te laten proeven van deze unieke dag! Eef van Eefsfood was de fotografe en heeft weer prachtig foto’s gemaakt. Kijk je mee?

De Oh My Pie! Masterclasses worden georganiseerd bij Het Nut in Beesd waar je je meteen op je plek voelt wanneer je de deur opent. De sfeer past perfect bij wat ik met Oh My Pie! uit wil stralen. Voor iedere deelnemer heb ik een werkboek ontwikkeld waar de kennis van de bakdemonstratie in is verwerkt evenals de recepten die ik deelde.

Kun je niet wachten om jouw plek voor de volgende Masterclass te boeken? Ga dan snel naar DEZE link!

Vooraf ben ik weken bezig geweest om alles tot in de puntjes te organiseren. Ik geniet hier zo van!Met een auto volgeladen met verse producten, goodiebags en keukenmachines was het nog best een klus om alles op tijd in orde te hebben. De Masterclass ging om 11 uur van start, de eerste deelnemers stond als nel te popelen om aan de slag te gaan. Super leuk om te zien dat mensen de moeite nemen om van ver te komen om bij deze dag aanwezig te zijn. Tot België aan toe, wauw!

n Tijdens de bakdemo ga ik helemaal los, het is fantastisch om mensen te inspireren!

Van te voren mocht iedereen aangeven wat hij of zij graag zou willen leren. Hierdoor kon ik makkelijker inspelen op de verschillende behoeftes! Op vrijdag heb ik mij flink uitgesloofd in de keuken zodat iedereen allerlei verschillende creaties mocht proeven. Hoe bak je nou met bakbanenmeel? Wat maak je eigenlijk met tijgernotenmeel? Hoe decoreer je nou een mooie feestelijke taart of hoe krijg je nou van die toffe zebrastrepen? Yes, al deze vragen kwamen aan bod! Wanneer ik eenmaal begin te praten over mijn passie dan ben ik zo enthousiast en bijna niet meer te stoppen, haha. Genoeg informatie, tips en tricks kwamen aan bod! Voor deze Masterclass maakte ik gebruik van de overheerlijke kokosyoghurt van Abbot Kinney’s. Zij hebben een Griekse yoghurt uitgebracht, die vegan is, romig én mega lekker! Aanrader!

Keuzestress bij het proeven van de taarten!

Natuurlijk kon ik he tniet laten om heel veel diverse taarte te bakken.Wat dacht je van een zebrataart met een chewy bodem van amandelmeel, frambozen en appel kruimeltaart van tijgernotenmeel of misschien een overheerlijke mokkataart met een bodem van kikkererwtenmeel? Man, man, man… dit wil je! Er was zoveel over dat iedereen nog een doosje mee kon nemen naar huis om thuis letterlijk na te genieten!

Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven!

Deze quote is op mijn lijf geschreven, dit is toch wel de boodschap die ik iedereen mee zou willen geven. Naast alle kennis en ervaring is het vooral belangrijk dat je leert ontdekken wat jij kan waarderen en dat je ook durft te oefenen in de keuken. Fouten maken mag en overal is een oplossing voor te bedenken. Fouten maak ik ook, dat laat ik ook zien, we zijn tenslotte allemaal mens. Super tof om te zien dat dit ook mogelijk was bij de Masterclass. In tegenstelling tot de vorige keer heb ik de lunch dit keer zelf gemaakt. Van smaakvolle hartige taarten, zelfgebakken brood, brood van YAM, overheerlijke homemade dipjes tot een verrassend pompoensoepje. Iedereen was zo enthousiast, dat ik spontaan het idee kreeg om een hartige Masterclass in te plannen. Jaja, houd 21 maart 2020 alvast maar vrij! Deze week komen de tickets online te staan!

Iedereen een eigen creatie!

Na de lunch ging iedereen aan de slag in de keuken met een eigen gekozen recept. Al snel was iedereen op dreef! De sfeer was zo fijn en bijzonder! Met de mooie mengkommen van Mepal en toffe Oh My Pie! keukenschorten als basis gereedschap kon het al bijna niet meer fout gaan! De ingrediënten van De Notenshop zijn van super kwaliteit, deze vormden het fundament voor onze baksels. Zo fijn om hier mee te werken. Al snel verschenen de eerste zebra taarten op tafel. De ene met agar agar en een andere met gelatine, elle tips en tricks werden cadeau gegeven. Een échte Masterclass!

Met zorg en liefde heb ik een goodiebag samengesteld met enkel producten waar ik graag mee werk.

Het heeft heel wat tijd gekost om deze waanzinnig mooie goodiebag te vullen. Ik wilde er geen onzinnige producten aan toe voegen alleen het beste van het beste. Dat is gelukt! Met de overheerlijke specerijen van Green Gypsy Spices.  De lekkerste granola van Oot Granola, de fijnste producten Schär, bakbananenmeel van Femke’s Foodies, Chufameel van Chufa Nederland, de Oh My Pie! Bakmixen van Leev , overheerlijke honingkoek en SInterklaaslekkernijen van YAM én de lekkerste bio pindakaas én notenstukjes van De Notenshop. Met alle nieuwe ervaringen, kennis en smaken kunnen de deelnemers nu direct thuis aan de slag in de keuken!

De Masterclass was een groot succes op naar de volgende!

Ondertussen stuiter ik nog steeds door de kamer van geluk. Wat was dit een geweldige dag! “Ik heb zoveel geleerd, het was overweldigend. Ik kan thuis aan de slag met de informatie en het werkboek van Marike. De Masterclass is echt een aanrader, ik zou mij zo weer opgeven!”, was één van de reacties van de deelnemers na afloop. De Masterclass van 11 januari is al uitverkocht maar….

Boek hier jouw tickets voor de Masterclass van 15 februari

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts