Glutenvrij Notenbrood met pitten en zaden

Glutenvrij brood maar dan net even anders. Combineer jouw favoriete zaden en noten met elkaar en je schuift in vijf minuten een goed gevulde bakvorm de oven in waar een ongelofelijk lekker broodje uitrolt. Stevig, smaakvol en door iedereen te maken. Je begrijpt wel dat ik hier nu graag mee ontbijt. Zo lekker met een gekookt eitje en wat avocado of tomaat.Terwijl ik schrijf krijg ik er spontaan weer trek in. Ideaal wanneer je geen gluten, tarwe of lactose mag eten en die eindeloze rijstwafels wel even zat bent. Hier komt het recept!
Glutenvrij Noten en Zaden broodje
4.2
(51)

Glutenvrije notenbrood

Voor dit broodje ik gebruikte ik mijn favoriete notenmix, de Australian raw notenmix van De Notenshop. Het is een heerlijke notenmix van heerlijk bruine amandelen, walnoten, cashewnoten, gepelde pistachnoten en pecannoten. Echt een aanrader om in huis te hebben. In dit broodje komen de smaken van de noten en zaden super goed tot hun recht. De rozijnen geven een zoete twist en het vleugje zeezout haalt alle smaken op. Je kan er eventueel ook nog verse kruiden aan toevoegen. Dat is natuurlijk aan jou! Maak er een feest van en geniet!

Ondertussen staan er al heel wat broodrecepten op Oh My Pie! Heb je dit gistvrije brood al geprobeerd? Of dit hartige bloemkoolbrood? Of wat dacht je van het Ierse Sodabrood?

Glutenvrij Noten en Zaden brood

Glutenvrij Noten en Zaden broodje

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Cakevorm 21 cm

Ingrediënten:

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
 2. Doe alle noten, pitten, zaden en rozijnen in een mengkom. Voeg het zout, olie en de eieren toe.
 3. Spatel alles goed door elkaar.
 4. Schenk het beslag in een cakeblik en schuif deze rakker de oven in voor een bruingskuurtje van zo’n 60 minuten.
 5. Laat het brood helemaal afkoelen buiten de oven. Snijd het brood aan en geniet!

Bewaartip! Je kan het brood prima bewaren voor zo ‘n 3 a 5 dagen. Invriezen is ook een optie. Vries de plakken per stuk in en geniet!

Ga je dit notenbroodje met pitten en zaden maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Glutenvrij notenbrood

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 51

Geef als eerste je mening!

26 comments
  1. Wat n heerlijk brood. Nu al 2x gemaakt. I love it.
   Ik varieer soms met de inhoud. Granola oid.
   Zelfs al 1 kado gegeven 🙂

   1. Wanneer ik de ingredientenlijst volg en 20 sneetjes bereken kom ik per sneetje op de volgende voedingswaarde

    198 kcal,
    14,85 gr vet waarvan 2,34 verzadigd vet
    10,93 gr kh waarvan 1,83 gr suiker
    1,9 gr vezels
    7 gr eiwit

    1. Nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij enorm makkelijk te maken en je hoeft er niet veel van te eten omdat het machtig is. En gluten en lactose vrij. Top

    1. Hi Tinie,

     Dankjewel voor het berichtje. Dat kan ik je niet vertellen, aangezien dit afhangt van de producten die je gebruikt. Ik zou de rozijnen sowieso weglaten dan zitten er bijna geen koolhydraten in.

     Lieve groet,
     Marike

    2. Ik heb de koolhydraten in het voedingswaarde lijstje gezet, ik heb diabetes type 1 dus ik reken sowieso altijd de koolhydraten uit

 1. Vandaag het notenbrood gemaakt, heerlijk! Ik heb een hartige variant gemaakt met Italiaanse kruiden (zonder rozijnen). Net het ‘kontje’ geproefd met roomboter en belegen kaas, verrukkelijk!!

 2. Ik zou dit graag in een ronde vorm met doorsnede van 20 cm willen bakken, zou dat ook kunnen?
  Hou ik dan dezelfde baktijd en graden aan?

 3. Tip: de Lidl verkoop apricot coconut mix bij de ontbijtspullen, ideaal alternatief voor de raw noten mix! En ei( witten) stollen bij 65 graden dus ik bak hem maar een half uurtje op 150 graden. Wordt het ook niet te donker.

 4. Wat ziet dit er lekker uit! Deze ga ook ook maken!
  Wel even een vraagje. Moet je deze in de koelkast bewaren of gewoon goed verpakt buiten de koelkast?
  Groetjes!

 5. Hi Marike,
  Wat een heerlijk brood, heel voedzaam en makkelijk te maken.
  Ik zocht al langer naar een brood vervanger, dit is mijn recept voortaan voor brood.
  Bedankt!
  Groet, Ina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts