Glutenvrije ontbijttaart met blauwe bessen

Glutenvrije ontbijttaart met blauwe bessen
4.1
(44)

Onbijten met taart! Het blijft gek voor veel mensen, maar het kan echt! Ik maakte deze taart in 5 minuten, het pérfecte weekendontbijt. Ga er maar even voor zitten, want stel je voor! Een smeuïge cake met blauwe bessen en een accent van citroen en vanille. Afgetopt met een frisse kokosyoghurt en een tapijtje van verse blauwe bessen. Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm én verantwoord! Super leuk weetje, deze ontbijttaart maak je eenvoudig in een Smart Aerofryer!

Ontbijten met deze glutenvrije ontbijttaart met blauwe bessen is een feest voor iedereen!

Is het geen parel? Met deze taart maak je indruk op iedereen! Ik heb er zelf maar één puntje van kunnen eten omdat deze voor mijn neus werd weggekaapt. De taart is niet te zoet, maar heel fris door de citroen en de blauwe bessen. Het amandelmeel geeft de cake een smeuïge structuur waar je u tegen zegt! Je kan natuurlijk zelf kiezen welk zoetmiddel je wil gebruiken. Wil je een koolhydraatarme taart maken? Gebruik dan de Syrup Gold van Greensweet Stevia. Maak de taart op een moment dat je daar tijd voor hebt en schuif deze de koelkast in zodat jer een aantal dagen van kan genieten!

Heb je deze blauwe bessen bananencake wel eens gemaakt?

Bakken met de Smart Aerofryer!

Bakken met een Airfryer, ik doe het eigenlijk niet vaak. Totdat deze Smart Aerofryer een plekje veroverde in mijn keuken. In een handomdraai bak je een ontbijtaart, het scheelt tijd en het is een enorm handig apparaat. Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst in de keuken!

De Princess Smart Aerofryer combineert hete, circulerende lucht met de perfecte baktemperatuur zodat je met één apparaat kan frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. Door deze High Speed Air Convection Technology heb je geen olie nodig en bereid je je eten vrijwel geurloos. Hij heeft 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s en je hebt ook de mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen van 80˚ tot 200˚ voor het perfecte resultaat. Zo kan je bijvoorbeeld ook afbakbroodjes, cakes, ontbijttaartjes en vlees bakken in de Smart Aerofryer.

De Smart Aerofryer heeft een vermogen van 1500 Watt en is dankzij zijn grote inhoud van 4,5 liter geschikt om grotere hoeveelheden tegelijk te bereiden. Daarnaast heeft hij ook een warmhoudfunctie. Zodra het programma klaar is krijg je een notificatie op je telefoon en kun je kiezen om het gerecht warm te houden. Bak je deze glutenvrije blauwe bessen ontbijttaart met de Smart Aerofryer dan kun je ondertussen iets anders doen. Vanaf je telefoon zet je de Aerofryer aan en je krijgt vanzelf een notificatie op je telefoon als hij klaar is!

Bak jij ook wel eens een taartje in een Airfryer? 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 16 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom 
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor één ontbijttaart of cake

 • 200 g amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 4 eieren
 • 40 g ahornsiroop of Syrup Gold
 • 1/2 tl vanille-extract
 • 100 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt (niet lactosevrij)
 • 2 tl citroenrasp
 • 100 g blauwe bessen
 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap

Voor de topping:

 • 150 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt (niet lactosevrij)
 • 1 tl citroenrasp
 • 1 el ahornsiroop of Syrup Gold

Aan de slag!

 1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
 2. Doe het amandelmeel en de eieren bij elkaar en spatel alles door elkaar behalve de baking soda + citroensap.
 3. Voeg de vanille, het zoetmiddel, citroenrasp en de yoghurt  toe en klop alles goed door elkaar.
 4. Los de baking soda op met de citroensap in een bakje en voeg dit toe aan de cake.
 5. Doe de blauwe bessen er als laatste bij spatel nog één keer het beslag door elkaar. Proef even of het beslag op smaak is.
 6. Giet het beslag in de taartvorm.
 7. Bak de taart 35 minuten op 160 graden in de Aerofryer of 50 minuten op 170 graden in de oven.
 8. Laat de cake afkoelen buiten de oven of Aerofryer. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je de topping maken. Spatel de yoghurt, rasp en zoetmiddel door elkaar. Verdeel dit over de taart en top de taart af met de blauwe bessen.
 9. Serveer de ontbijttaart met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 44

Geef als eerste je mening!

42 comments
 1. Ga ik proberen, lijkt me heerlijk om de dag mee te starten.
  Ik neem aan dat de citroenrasp bij stap 3 erbij moet? En is het alleen rasp van een citroen dus ongesuikerd?

     1. Hallo Marike,

      Hoe lang en hoe kan ik dit taartje het beste bewaren?

      Groet Anita

     2. Hi Anita,

      Wat leuk dat je er wellicht mee aan de slag wil gaan. Het taartje kun je het beste bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje zo’n 3 dagen of vries het taartje in. 🙂

      Liefs,
      Marike

 2. Hoi Marieke,
  Ik wil eigenlijk amandelmeel voor kokosmeel vervangen, kan dit zonder iets in het recept aan te passen?
  Groetjes Annemarie

  1. Mmm lekker taartje en snel klaar! Ik had geen ahornsiroop in huis en heb in plaats daarvan 125 gram kristalsuiker gebruikt. Ik had zelfrijzend amandelmeel dus kon baking soda ook weglaten.
   Ga ik vaker maken!

 3. Hallo ohmypie,

  Hoe groot is de bakvorm die jij gebruikt
  Ziet er goed uit ga het zeker maken,en hoe veel mag je punt zijn voor ontbijt/mag het ook bij de koffie!!!

  Vriendelijke groet
  Gemma

  1. Hallo, ik heb de reacties gelezen en er staat 1/3 van de hoeveelheid cocos meel gebruiken. Dus moet ik dan ongeveer alleen 65 gram cocos meel gebruiken met de rest van de ingredienten of moet ik 1/3 minder cocosmeel gebruiken.
   Bedank alvast voor uw reactie

   1. Deze is zo lekker! Ben ‘m nu voor de 2e keer aan het maken. Dit smaakt zeker naar meer dus nu wil ik de andere recepten ook gaan proberen. Heerlijk! Heel erg bedankt voor het delen van jouw recepten!

  1. Hi Marlies,

   Dit kun je weglaten. In de eerste versie deed ik er een eetlepel in. Dat was prima. De tweede versie zonder kokosolie smaakte net zo goed. Ik vergat het weg te halen uit de tekst. Nu is het aangepast.

   Liefs,
   Marike

 4. Hoi ohmypie,

  Ik wil de taart graag maken, maar ik lust geen amandelen. Dus amandelmeel zou ik graag willen vervangen door glutenvrij meel! Zou ik dan de zelfde hoeveelheid kunnen aanhouden?

 5. Bij de ingredienten staat bakpoeder. In het recept baking soda. Dat is niet hetzelfde. Wat is juist? En geldt de citroen als tegenhanger voor de baking soda, dus heb je die niet nodig als je bakpoeder gebruikt?
  Verder lijkt het me heerlijk, dus ga het zeker een keer maken!

  1. Hi Willeke,

   Het moet alleen baking soda zijn. Eerder maakte ik hem met bakpoeder, later kwam ik erachter dat baking soda in dit recept de taart heel goed doet. Ik vergat het bakpoeder in de tekst te verwijderen.

   Het is echt een heerlijke taart.

   Geniet ervan!

   1. Gisteren voor het eerst gemaakt en wat is het makkelijk om te maken en wat is ie lekker! Met kokosyoghurt en baking soda/ citroen (geen bakpoeder). We hebben met het hele gezin gesmuld! Dit gaan we vaker doen 😉

 6. Hi Marike,
  Wat lijkt mij deze heerlijk!! Ik heb in plaats van ahornsiroop -》agavesiroop gebruikt en in plaats van vanille extract -》vanille bourbon. Ik hoop dat het goed uitpakt, de cake staat nu in de oven!!

 7. Hi Marike,
  Kan ik in dit recept ook een aantal ingrediënten voor andere ingrediënten omwisselen?
  Ahornsiroop voor honing
  Griekse yoghurt voor magere kwark
  en de amandelmeel voor gewone meel?
  Liefs,
  Sanne

 8. Ik heb geen kleinere springvorm dan 20cm. Kan ik deze hoeveelheden dan wel aanhouden? Of kan ik het beter omrekenen naar een 20cm springvorm? (Het liefst wil ik dit gewoon eens proberen, en niet in een keer te veel maken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts