Oh My Mini Pie! Ik ben zwanger!

Oh My Mini Pie! Ik ben zwanger!
0
(0)

Wauw, wij krijgen een baby! Oh My Mini Pie! Zo leuk om dit eindelijk met jullie te kunnen delen. Tranen van geluk en blijdschap, we hebben nu al zoveel liefde voor dit kleine kindje dat ons laat stralen van geluk. Na een heftige en onzekere periode deel ik hier mijn verhaal, waaruit weer blijkt dat zwanger zijn niet vanzelfsprekend is, een zwangerschap kwetsbaar is en puur én dat je ongelofelijk blij mag zijn als het allemaal goed gaat.

In oktober konden we onze ogen niet geloven, ik bleek zwanger te zijn. Iets waar ik eigenlijk nooit van durfde te dromen, zeker vanwege mijn achtergrond. Een shock, maar zo welkom. Mijn lichaam is kerngezond en functioneert optimaal, dat blijkt maar weer. De eerste weken was ik zo moe en lustte ik geen koffie, verder mocht ik niet klagen. We liepen op wolkjes, alles leek goed te gaan.

Tijdens de pretecho viel ik letterlijk van mijn roze wolk, er was iets niet goed met onze baby.

Vol spanning en enthousiasme keken wij uit naar de 16 weken echo waarbij we zouden horen of het een jongetje of een meisje zou worden. We maakten grapjes of het kindje op mij zou gaan lijken of misschien wel op Mister Oh My Pie! Een kleine mini taartenbakker of misschien een voetballertje? Heerlijk om hier over te dromen. Ook het idee dat we vader en moeder zouden worden begon een heel klein beetje te wennen. Tijdens de echo stopte de verloskundige met praten, ik zag op het schermpje dat er iets raars bij de buik te zien was. Shit, dit is niet goed. De buik bleek niet geheel gesloten te zijn, het kindje heeft een buikwanddefect. Ik wist even niet waar ik het zoeken moest, je wil natuurlijk als moeder dat alles goed gaat met de baby.

Al snel werd duidelijk dat ons kindje een buikwanddefect heeft, oftewel een gastroschisis. Een wat?

De volgende dag moesten we voor een echo naar het LUMC. Daar zou verder onderzoek gedaan worden naar de baby. De dag daarvoor was een hel, wat duurt wachten dan toch ineens lang. De tranen biggelden over mijn wangen, ik wilde zo graag weten waar we aan toe waren. In het LUMC werd al snel duidelijk dat ons kindje een buikwand defect zou hebben oftewel een gastroschisis.

Gastroschisis

Bij gastroschisis komen de darmen van de baby via een gaatje, naast de navel, buiten het lichaam. Wanneer het gat te groot is kunnen ook andere organen naar buiten treden (meestal aan de rechterkant). Het wordt veroorzaakt door een slechte vorming van de spieren van de buikwand. In de twaalfde week hoort de buik te sluiten, bij een baby met gastroschisis sluit de buik eerder dan de darmpjes een plek in de buik kunnen vinden. In vergelijking met omphalocele worden de darmen niet beschermd door een vlies en worden ze dus blootgesteld aan het vruchtwater.

Het is niet vreemd dat een gastroschisis samen gaat met een ander syndroom of afwijking. Om dit uit te sluiten lieten we gelijk een punctie doen. De uitslagen zouden we rond de twintigweken echo te horen krijgen. Drie weken wachten, man man man, wat was het spannend maar toch was ik super positief. Achter de schermen werkte ik door aan Oh My Pie!, gaf ik Masterclasses en kreeg ik veel energie van al deze te gekke dingen. Als trouwe volger zal je hierdoor weinig mee gekregen hebben van dit scenario dat zich achter de schermen afspeelde.

Door onze positieve instelling kunnen we dit avontuur aan en heb ik alle geloof dat het goed gaat komen.

Afgelopen week was het zover, de twintigweken echo. Het kindje is kerngezond en de punctie uitslagen zijn goed! Oftewel, we gaan nu naar het Erasmus in Rotterdam voor het verdere traject. Daar zijn ze gespecialiseerd in dit probleem en daar worden we verder begeleid. Na de bevalling zal het kindje gelijk geopereerd worden. Een intesieve tijd maar wij hebben alle geloof in een goede afloop. Het laat maar weer zien dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is, puur is en écht heel speciaal is als het allemaal goed gaat. 

Mijn buik begint langzaam te groeien, ik durf mij zwanger te voelen en wauw wat ben ik trots! Wanneer ik kleine schopjes voel lijkt het zo onwerkelijk. Ik bruis van energie én we zijn alweer over de helft. Ik zal zo nu en dan een update schrijven over dit kleine wondertje, deze Oh My Mini Pie!

Nu al zoveel liefde voor dit kleine kindje dat ons nu al zo blij maakt en laat stralen van geluk. Begin juni 2020 is het zover, voor je het weet is het zover!

Waarom ik dit deel? Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn en naast de spannende tijd ook trots en blij te kunnen zijn met dit mooie nieuws. Mijn leven is niet perfect, ook ik ben mens. 

Heb je een vraag? Stel hem gerust!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

48 comments
  1. Lieve marike,

   Gefeliciteerd met je zwangerschap!

   Ik las je verhaal en het kwam mij erg bekend voor ook wij kwamen tijdens de ego er achter dat ons kindje gastroschisis had.

   Mijn dochter is inmiddels 12 jaar en een prachtige meid!!
   Zoals ik je verhaal las staan jullie er positief in! Hou dat vast dan komt het vast goed!!

   Veel succes en geluk gewenst!

   Liefs Mandy

  2. O’my lieve Marike, wat een eerste schrik van jullie mini-tje. Een ding is zeker jullie worden beter gaan begeleiding krijgen door de kinderartsen dan wat mijn ouders hebben gehad toen ik met een hartafwijking geboren ben en nog een voordeel denk ik jullie kleintje maakt het niet heel erg bewust nu mee, alleen evt. haar/zijn baby foto’s. Want dat druk ik wel aan je, meteen ook voor zijn /haar operatie foto’s te maken dit ivm stukje 1e baby momenten kunnen delen al is het voor later, voor jezelf, partner of voor hem/haar. Dit heb ik echt gemist, ik heb nauwelijks foto’s uit mijn baby tijd.

  3. Lieve Marike
   Gefeliciteerd lieverd wat super gaaf jullie worden Mama en Papa 💕. Moest wel even slikken toen ik net je verhaal
   Zat te lezen maar het kom goed . Jullie krijgen een wolk van een dochter over een paar maandjes . Geniet verder van het kleine wondertje dat je bij je draagt . Hele dikke knuffel 😘 liefs willie

 1. Wat een heftige periode zeg, knap dat jullie je er doorheen slaan samen. Gefeliciteerd! Ik kan er (nog) niet over mee praten maar ik weet zeker dat dit het allemaal waard zal zijn! Geniet van dit gevoel!

 2. Hoi Marike en lief,

  Van harte gefeliciteerd met dit nieuwe leven!
  Ondanks de zorgen die het nu al met zich meebrengt kunnen jullie het dankzij jullie instelling zeker aan.
  Erasmus is echt heel kundig dus hou dat vertrouwen vast.
  En vooral…geniet!

 3. Lieve Marike en Mister Oh My Pie,
  Wat een rollercoaster-tijd hebben jullie al meegemaakt zeg maar wat super fijn dat alle andere uitslagen goed zijn!!
  Ik zal regelmatig een kaarsje voor jullie en jullie mini branden en als je even wilt kletsen als moeder onderling, dan weet je me te vinden!
  Veel liefs, Eve

 4. Je ben een topper .
  En jullie worden top ouders voor dit kleine paarden mensje (geen voetballer 😂)
  Ga lekker genieten van je zwangerschap.
  Dikke kus

  1. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Spannend, als het niet helemaal goed lijkt met je kindje. Hopelijk is het inderdaad goed te verhelpen na de geboorte en kunnen jullie daarna volop genieten van jullie mini pie!

 5. Heel heftig. Ik heb het ook meegemaakt dat de verloskundige tijdens de twintig weken echo ineens stilviel. Tja, je weet wel dat het kan gebeuren, maar je verwacht het gewoon niet. Toen stortte de wereld wel even in, ja.

  Ik ben blij dat alles verder gelukkig goed is met je baby’tje, ook al kan ik me voorstellen dat je als een berg tegen die operatie op ziet. Helemaal zorgeloos zal het vast niet meer zijn. Maar bij het Erasmus ben je in ongelooflijk goede handen! Heel veel liefs & geluk met jullie drietjes!

 6. Lieve Marieke,
  Van harte gefeliciteerd!
  Wat een schrik hè, als het met je baby niet goed blijkt te gaan. Vooral die onzekerheid is slopend, wat is het, is er iets aan te doen, wat voor gevolgen heeft het. Ik weet er helaas alles van…
  Gelukkig dat het nu goed gaat met jullie mini en met jou. Er komen nog spannende tijden, maar daar slaan jullie je ook wel door heen.
  En grappig hè, dat je pas echt begint te groeien als je vertrouwen en rust hebt!
  Geniet van de zwangerschap!

  1. Lieve Mirjam,

   Wat een lieve en fijne reactie van jou! Doet mij goed!
   Het is zoiets geks, een soap lijkt het wel. Gelukkig hebben we vertrouwen in een goede afloop, daar gaan we dan ook voor!

   Liefs,
   Marike

 7. Van Harte Gefeliciteerd!
  En wat een heftig verhaal .
  Maar wat mooi en vooral héél erg knap dat je gewoon met alles door ben blijven gaan!
  Ik niks aan je gemerkt hier op Instagram 😉
  En fijn dat je zo positief kon blijven .Nu lekker genieten van jullie kleine wondertje 🤰🏼en lekker zwanger zijn 😘
  Groetjes Marjan

  1. Dankjewel Marjan, door juist te focussen op dingen die energie geven is zo’n heftige periode dragelijker. We gaan ervoor dat het goed af zal lopen!

   Liefs,
   Marike

 8. Lieve Marike, mooi echt puur mens!
  Dat is precies wat het leven is. Niet perfect perfect, maar perfect met imperfecties. ❤️ Alleen dan kun je echt leven en het leven omarmen zoals het is. Puur!
  Veel geluk! 🍀

 9. Wauw Marike.. Heel dapper dat je je verhaal deelt. En hoe je ondanks de tegenslagen in het leven staat. Zo sterk.. Positief enz. Je blijft doorgaan. Nu straal je ook nog eens enorm! Je zegt het al zelf.. Je bent ook maar een mens.. Het is je enorm gegund! Liefs

 10. Wat heerlijk om te lezen dat jullie een wondertje mogen verwachten! Zelf ben ik ook zwanger en had dat na mijn verleden met eetstoornis ook totaal niet durven dromen en nu in april komt de kleine al. Zo bijzonder! Heel veel geluk en ook al is het super spannend allemaal, geniet van het kleine wondertje in je buik 😘

  1. Lieve Hetty,
   Wat een bijzondere en lieve reactie. April is al echt heel snel! Zo zo zo leuk voor jullie! Ga vooral genieten!
   Wij blijven positief en je kan hier vast de updates blijven volgen. 😉

   Liefs,
   Marike

 11. Gefeliciteerd! In het Erasmus ben je inderdaad in hele goede handen. Zoveel kennis en ook liefde daar! maar het gaat heftig worden. Ik ben er maar een week geweest met mijn zoon maar het is me altijd bij gebleven. Zoveel heftige dingen gebeuren daar🥺
  Maar het kwam goed en daar gaat het om! Geniet van je zwangerschap!

 12. Marike, van harte gefeliciteerd. Wat een onzekere spannende tijd hebben jullie er al op zitten. Wat bijzonder dat je dit met ons deelt. Fijn dat jullie zo positief zijn. En nu lekker genieten, ondanks dat het spannend is, van deze ook zo mooie tijd.
  Lieve groetjes Jeanet

 13. Hoi Marieke,
  Gefeliciteerd en wat fijn dat je ook kan genieten! Ook wij hebben net een babytje gekregen en een heftige start doorgemaakt, omdat er in de aanleg van de huid iets mis was. Gelukkig is dat verholpen en nu genieten we van onze kleine man. Heel veel succes en sterkte en dat jullie daarna snel samen met rust kunnen genieten van elkaar!

 14. Lieve Marike
  Wauw wat een geweldig nieuws en tegelijkertijd onzekerheden en vreselijke angsten..
  Het gaat helemaal goedkomen met dit oh my mini pie-tje
  samen genieten van deze bijzondere periode
  Liefs Renske

 15. O’my lieve Marike, wat een eerste schrik van jullie mini-tje. Een ding is zeker jullie worden beter gaan begeleiding krijgen door de kinderartsen dan wat mijn ouders hebben gehad toen ik met een hartafwijking geboren ben en nog een voordeel denk ik jullie kleintje maakt het niet heel erg bewust nu mee, alleen evt. haar/zijn baby foto’s. Want dat druk ik wel aan je, meteen ook voor zijn /haar operatie foto’s te maken dit ivm stukje 1e baby momenten kunnen delen al is het voor later, voor jezelf, partner of voor hem/haar. Dit heb ik echt gemist, ik heb nauwelijks foto’s uit mijn baby tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts