De Oh My Pie! Masterclass ontbijttaartjes en tussendoortjes in foto’s!

0
(0)

Op zaterdag 15 februari was het dan zover! De Masterclass Ontbijttaartjes en tussendoortjes is een feit!  Het was weer zo’n bijzondere dag dat ik het niet kon laten om dit te delen. Glutenvrij bakken is een feest voor iedereen! Speciaal voor jou heb ik er een fotoverslag van gemaakt om jou even te laten proeven van deze unieke dag! Kalkidan van FoodSlices was de fotografe en heeft weer prachtig foto’s gemaakt. Kijk je mee?

glutenvrij bakken
glutenvrij bakken

Glutenvrij bakken met Oh My Pie!

De Oh My Pie! Masterclasses worden georganiseerd bij Het Nut in Beesd waar je je meteen op je plek voelt wanneer je de deur opent. De sfeer past perfect bij wat ik met Oh My Pie! uit wil stralen. Voor iedere deelnemer heb ik een werkboek ontwikkeld waar de kennis van de bakdemonstratie in is verwerkt evenals de unieke recepten die ik deelde.

Een nieuw thema Ontbijttaartjes en tussendoortjes dus ook een nieuw programma een nieuw Masterclass Handboek!

Vooraf ben ik weken bezig geweest om alles tot in de puntjes te organiseren. Bij een nieuw thema hoort ook een ander programma, andere vaardigheden én een nieuw Masterclass Handboek! Tijdens de Masterclass worden alle deelnemers helemaal in de watten gelegd om naast het leren, proeven en ervaren vooral ook te genieten!

Met een auto volgeladen met verse producten, goodiebags en keukenmachines was het nog best een klus om alles op tijd in orde te hebben. De Masterclass ging om 12 uur van start, de eerste deelnemers stond als nel te popelen om aan de slag te gaan. Super leuk om te zien dat mensen de moeite nemen om van ver te komen om bij deze dag aanwezig te zijn, tot België aan toe, wauw!

Doordat iedereen vooraf de wensen kenbaar mocht maken, heb ik hier het programma op af kunnen stemmen.

Van te voren mocht iedereen aangeven wat hij of zij graag zou willen leren. Hierdoor kon ik makkelijker inspelen op de verschillende behoeftes! Op vrijdag heb ik mij flink uitgesloofd in de keuken zodat iedereen allerlei verschillende creaties mocht proeven. Hoe maak je nou verantwoorde ontbijttaartjes? Welke meelsoorten kan ik het beste combineren? Wat is nou het verschil tussen baking soda en bakpoeder? Hoe werk ik met gelatine? Smaakvol bakken zonder eieren, kan dat? Wat maak je eigenlijk met tijgernotenmeel? Hoe decoreer je nou een mooie feestelijke taart of hoe krijg je nou van die toffe zebrastrepen?

Yes, al deze vragen kwamen aan bod! Wanneer ik eenmaal begin te praten over mijn passie dan ben ik zo enthousiast en bijna niet meer te stoppen, haha. Genoeg informatie, tips en tricks kwamen aan bod! Voor deze Masterclass maakte ik gebruik van de overheerlijke kokosyoghurt van Abbot Kinney’s. Zij hebben een Griekse yoghurt uitgebracht, die vegan is, romig én mega lekker! Aanrader!

De bakdemo is een feest want er is zoveel lekkers te proeven!

Tijdens de bakdemo liet ik natuurlijk ook zien hoe je van een eenvoudig recept, in dit geval de overheerlijke kokosmakroon XL een te gekke versierde taart zou kunnen maken zonder enige moeite. Dit keer een versie met homemade lemoncurd die ook nog eens vegan is. Ik kon het niet laten om mij weer uit te sloven in de keuken. Van overheerlijke roze koeken taart, gezonde liga’s, lemon curd flap jacks, ontbijtkoek tot een yoghurt en frambozen ontbijttaart! Er was in elk geval voldoende om te proeven. 

Kijken, luisteren, proeven  én ontdekken door elf aan de slag te gaan in de keuken met een eigen creatie!

Na de bakdemo ging iedereen aan de slag in de keuken met een eigen gekozen recept. Al snel was iedereen op dreef! De sfeer was zo fijn en bijzonder! Met de mooie mengkommen van Mepal en toffe Oh My Pie! keukenschorten als basis gereedschap kon het al bijna niet meer fout gaan! De ingrediënten van De Notenshop zijn van super kwaliteit, deze vormden het fundament voor onze baksels. Zo fijn om hier mee te werken. Al snel verschenen de eerste glutenvrije roze koeken taarten op tafel. De ontbijtkoek bleek ook favoriet evenals de liga’s. Eenvoudig maar zo lekker! Ik vind het belangrijk om mensen te leren om buiten de welbekende lijntjes te kleuren. Smaken ontdekken en lekkere glutenvrije ontbijttaarten en tussendoortjes maken mét smaak.  Een échte Masterclass!

Met zorg en liefde heb ik een goodiebag samengesteld met enkel producten waar ik graag mee werk.

Het heeft heel wat tijd gekost om deze waanzinnig mooie goodiebag te vullen. Ik wilde er geen onzinnige producten aan toe voegen alleen het beste van het beste. Dat is gelukt! Met de overheerlijke specerijen van Green Gypsy Spices.  De lekkerste granola van Oot Granola, de melenmix C van  Schär waarmee je heerlijke zoete glutenvrije creaties kan maken,, bakbananenmeel van Femke’s Foodies, Chufameel van Chufa Nederland, de Oh My Pie! Bakmixen van Leev , mijn favoriete glutenvrije Lemon cookies van De Glutenvrije webshop én de lekkerste bio pindakaas én kokosolie van De Notenshop. Met alle nieuwe ervaringen, kennis en smaken kunnen de deelnemers nu direct thuis aan de slag in de keuken

Glutenvrij bakken
Masterclass Oh My Pie! glutenvrije bakken

De Masterclass was een groot succes op naar de volgende!

Ondertussen stuiter ik nog steeds door de kamer van geluk. Wat was dit een geweldige dag!

Reacties na afloop:

“Ik heb zoveel geleerd, het was overweldigend. Ik kan thuis aan de slag met de informatie en het werkboek van Marike. De Masterclass is echt een aanrader, ik zou mij zo weer opgeven!”

“Eerder kwamen mijn glutenvrije baksels als bakstenen uit de oven, nu weet ik hoe ik lekkere glutenvrije tussendoortjes kan maken die voedzaam zijn en ook nog smaak hebben.”

Zoveel mooie reacties, op naar de volgende!

De Masterclass was een groot succes op naar de volgende!  Ondertussen stuiter ik nog steeds door de kamer van geluk. Wat was dit een geweldige dag!  Reacties na afloop:  “Ik heb zoveel geleerd, het was overweldigend. Ik kan thuis aan de slag met de informatie en het werkboek van Marike. De Masterclass is echt een aanrader, ik zou mij zo weer opgeven!”  "Eerder kwamen mijn glutenvrije baksels als bakstenen uit de oven, nu weet ik hoe ik lekkere glutenvrije tussendoortjes kan maken die voedzaam zijn en ook nog smaak hebben."  Zoveel mooie reacties, op naar de volgende!
Masterclass Oh My Pie! glutenvrije bakken

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts