Glutenvrije roze koeken taart met roze chocolade

Glutenvrije roze koekentaart met roze chocolade
5
(1)

De glutenvrije roze koeken taart staat amper op mijn website of er staat alweer een smaakvol zusje van het recept in mijn koelkast! Dat de kleur roze momenteel in mijn keuken favoriet is, blijkt wel uit dit recept. Ik maakte een overheerlijke glutenvrije roze koeken taart maar dit keer met een roze chocolade on top. De cake is nóg smeuïger en de topping kan niet mislukken. De krokante bite van de chocolade geeft de cake net dat beetje extra, waardoor je koninklijk geniet van zo’n puntje pie! Glutenvrij én een feest voor iedereen!

De taart waar heel wat meisjes harten sneller van gaan kloppen!

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een taart te maken met veel roze. Eéntje die kinderen ook lekker zullen vinden en waar je stiekem van droomt als (glutenvrij) meisje. Het werd een eenvoudige taart, een smeuïge, frisse én smaakvolle cakebodem afgetopt met fruitige roze chocolade! Nu ik alweer 26 weken zwanger ben, zijn het wellicht de hormonen die mij aansturen tot dit soort craties tussendoor. Jullie kunnen ervan profiteren. 😉 Ik denk dat deze taart ook prima geschikt is al geboorte tratatie! Makkelijk om te maken en eenvoudig te bewaren. Je kan de taart zelfs invriezen!

Zit je er klaar voor? HIer komt het recept! 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor één roze koeken taart met roze chocolade:

 • 100 g amandelmeel
 • 70 g rijstmeel of glutenvrij havermeel
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • 90 g ahornsiroop
 • 1 tl vanille-extract
 • 2 eitjes of 2 el chiazaad geweekt in 10 el warm water
 • 35 g kokosolie, gesmolten
 • 40 ml amandelmelk
 • 1/2 tl baking soda + sap van 1/2 citroen
 • 1 tl rasp van 1 citroen
   

Voor de topping:

OF.. kies ervoor om de topping te gebruiken van DEZE glutenvrije roze koeken taart

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Zeef de melen, bakpoeder en het snufje zout in een mengkom.
 3. Spatel in een andere mengkom de eieren, gesmolten kokosolie, amandelmelk. vanille en de ahornsiroop door elkaar. Voeg de citroenrasp toe.
 4. Voeg de droge ingrediënten al roerende toe aan de natte ingrediënten. Spatel dit goedje goed door elkaar zodat er een egaal beslag ontstaat. Los de baking soda op in een kommetje met het citroensap en voeg dit toe aan het beslag.
 5. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif jouw bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten. Laat de koek afkoelen buiten de oven.
 6. Wanneer jouw koek helemaal is afgekoeld kun je aan de slag gaan met het maken van jouw topping.
 7. Verwarm de Ruby chocolade au bain-Marie en voeg de kokosolie toe. Blijf goed roeren.
 8. Verdeel de chocolade over de koek en top deze af met grof gehakte pistachenoten.
 9. Plaats jouw glutenvrije roze koeken taart met roze chocolade in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
 10. Serveer de taart met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije roze koeken taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

24 comments
   1. Hoi!

    Ik heb net deze cake gemaakt alleen ik he niet zo een dikke laag chocolade (zelfde hoeveel als het recept gebruikt) wat kan hier de oorzaak van zijn?

    Ook is bij mij de chocolade over de zijkant uitgelopen.

    Groetjes,

    Ashley

    1. Hi Ashley,

     Oei wat vervelend, ik hoop dat de taart toch heeft gesmaakt. De kust is vooral om de chocolade iets af te laten koelen en te gebruiken als het nog net vloeibaar genoeg is om de chocolade uit te smeren. Dan loopt deze ook niet van de taart af.

     Liefs,
     Marike

   2. Net gemaakt, maar wel het halve receptje, anders is het me te veel. Super lekker, echt een traktatie. Ga het zeker weer een keer maken!😄
    Groet, Sarah

 1. Hebben het met witte chocolade geprobeerd. (Ruby chocolade niet kunnen vinden) maar is helaas in combinatie met de kokosolie niet helemaal gelukt. Morgen nog een poging

 2. Bij ons is de topping niet zo roze als op de foto’s maar wij hebben een reep ruby chocolade gebruikt ipv druppels…….

 3. Hoi

  de topping is bij mij wel mislukt 🙁
  De kokosolie maakt het super loperig… Daar kan ik onmogelijk zo een dikke laag chocolade mee maken als op de foto.
  Wel heerlijk van smaak! Die ga ik nog eens maken! Maar dan zonder de kokosolie toe te voegen aan de chocolade 🙂

 4. Deze taart lijkt mij zo lekker, maar de chocolade bestaat uit melk. Is er ook een optie om de taart lactosevrij te maken en toch een roze laag te geven?

  1. Hi Maartje,

   Je zou kunnen denken aan een lactosevrije melkchocolade, voeg vervolgens wat frambozensap toe (geperste frambozen) of een natuurlijke roze kleurstof. Dan gaat het helemaal goedkomen!

   Liefs,
   Marike

 5. Kan ik de baking soda ook weglaten? Ik kan het namelijk altijd proeven als ik baking soda gebruik. Ook als ik het recept exact opvolg en zelfs als ik minder gebruik dan er in het recept staat.

  1. Hey Henriette,

   Dat kan zeker! Ik zou dan gewoon bakpoeder gebruiken. Wanneer je baking soda oplost met een zuur bijv. citroensap zal je het niet proeven. 🙂 Tip voor mocht je het echt moeten gebruiken.

   Liefs,
   Marike

 6. Ik heb hem toch met baksoda gemaakt en dit is de eerste keer dat ik het niet terug proef in de taart! De taart is lekker van smaak en absoluut niet droog, wat vaak wrl het geval is bij glutenvrije baksels. Goed gelukt dus! Wat ik alleen niet snap is hoe jij zo’n dikke laag chocolade hebt gekregen. Ik heb een springvorm met een diameter van 18 cm gebruikt en zelfs 100 gram chocolade (en 25 gram roomboter) gebruikt. Veel meer als in het recept dus en alsnog is mij topping niet zo dik geworden. Ook breekt de chocolade als ik hem aansnijdt. Moet ik de taart misschien buiten de koelkast bewaren?

 7. Er staat ook lactose vrij…maar in de Ruby chocolade zit wel melkpoeder en kan mogelijk sporen van gluten bevatten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts