Basisrecept: Glutenvrije taartbodem van kokosmeel

Basisrecept: glutenvrije taartbodem van kokosmeel
0
(0)

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag of we alsjeblieft basisrecepten zouden kunnen delen. Basisrecepten waar je zelf vervolgens een te gekke creatie van zou kunnen maken. Meteen begon mijn creativiteit in te werken en toverde ik een reeks basisrecepten op tafel. Vandaag deelt Anne haar basisrecept voor een overheerlijke taartbodem die glutenvrij én koolhydraatarm is!

Een glutenvrije taartbodem van kokosmeel waar je zelf de mooiste taart mee kan maken!

Een succes van een smaakvolle taart begint al bij een goede taartbodem. Dit is mijn lijfspreuk waar ik ook vaak meer over deel tijdens de Oh My Pie! Masterclasses.

Een taartbodem van glutenvrij havermeel en amandelmeel aangevuld met dadels en specerijen naar keuze. Ik ben er gek op! Je kan heel wat voorbeelden terugvinden op de website. Zoals de Glutenvrije ontbijttaart met frambozen en citroen of wat dacht je van de gezonde ontbijttaartjes om de dag mee te beginnen? Of scroll eens door de eindeloze lijst van taarten en ontbijttaartjes voor meer inspiratie! In mijn boeken deel ik heel veel basisrecepten die je kan gebruiken voor taarten en koekjes! Super handig! 

Bakken met kokosmeel

Mijn haat-liefdeverhouding met kokosmeel is groot, heel groot. Hoe vaak heb ik niet enorm uitgekeken naar heerlijke koekjes of een cake, maar het eindresultaat bleek uiteindelijk gortdroog te zijn. Hallo, tegenvaller!

Maar er is hoop! Want als je kokosmeel eenmaal goed begrijpt, is het een supermeel om mee te bakken. Het is vezelrijk (super voor de spijsvertering, een te hoog cholesterol, en het bestrijden van hart- en vaatziekten), zacht van structuur (wat het een prima bakvriend maakt) en een rijke bron aan laurinezuur; een verzadigd vetzuur dat het immuunsysteem en schildklier ondersteunt én ook nog eens zorgt voor een mooie huid. Klinkt als een win-winsituatie. In mijn boek Bakken zonder Tarwe en tijdens de Masterclasses deel ik al mijn bakgeheimen over kokosmeel! Hier alvast een voorproefje!

Vandaag delen we een basisrecept waar je een overheerlijke taartbodem van kan maken van kokosmeel.

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje
 • Huishoudfolie

Ingrediënten:

Voor het deeg van 1 taart:

 • 200 g kokosmeel
 • 5 eieren
 • 100 g kokosolie
 • 45 g Erythritol of ahronsiroop

Aan de slag

 1. Mix alle ingrediënten goed met elkaar door. Vervolgens verwarm je de oven voor op 160 graden hetelucht.
 2. Plaats leg je het deeg op een stuk huishoudfolie. Rol vervolgens goed in en leg voor 10 minuten in de vriezer. Daarna kan je het deeg beter uitrollen.
 3. Na de 10 minuten haal je het deeg uit de vriezer. Druk daarna het deeg uit in een bakvorm naar wens. Het deeg is erg broos. Prik daarna met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat het lucht kan ontsnappen.
 4. Bak de taartbodem vervolgens zo’n 15 a 20 minuten in de oven tot de glutenvrije taartbodem van kokosmeel goudbruin gekleurd is.
 5. Laat volledig afkoelen voordat je er verder mee aan de slag gaat.

Ga je deze glutenvrije taartbodem van kokosmeel maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi Hoi,

  Ik vroeg me af of dit recept ook vegan zou kunnen, dus of er een vervanging zou kunnen zijn voor de eieren.

  Groetjes Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts