Glutenvrije carrot cake

Glutenvrije carrot cake kan natuurlijk altijd, maar voor Pasen is ‘ie al helemaal perfect! Verras jouw vrienden, familie of gewoon jezelf dit weekend met deze heerlijke taart! Een glutenvrije carrot cake waar je niet meer kan stoppen als je er eenmaal aan begint. Het is mij echt overkomen, hierbij het recept en ik waarschuw alvast. Zet de cake op tijd in de koelkast voordat deze is verdwenen. Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én plantaardig!
glutenvrije carrot cake
3.7
(56)

Glutenvrije carrot cake bakken

Van een carrot cake kan ik altijd genieten. Zeker wanneer er zoveel pure smaken in zijn verwerkt waardoor je bij iedere hap weer een nieuwe smaaksensatie ervaart! Eerder deelde ik al deze Carrot Cake ontbijtcake én deze overheerlijke Carrot Cake cheesecake of wat dacht je van deze Raw Carrot Cake sandwiches of deze Carrot cake met gemberjam? Je kan wel zien, de keuze is reuze! Deze carrot cake is net even anders, een mooi en fijn basisrecept dat glutenvrij én vegan te maken is. Maak er een grote taart van of maak er cupcakes van, zo makkelijk kan het zijn. 

Een glutenvrije carrot cake waar iedereen van kan genieten!

Deze carrot cake bevat geen eieren, daardoor is de cake ook plantaardig. Normaal gesproken is een carrot cake rijk aan geraffineerde suikers en zonnebloemolie, maar ook deze hebben we ingeruild voor pure en voedzame ingrediënten.

glutenvrije carrot cake

Glutenvrije carrot cake

Recipe by Marike
4.2 from 38 votes
Course: Cake en brownie, Glutenvrije recepten, Ontbijt, Pasen, Taart, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

hoeveelheid
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Calorieën

120

kcal
Total time

1

hour 

Een lekkere glutenvrije carrot cake die ook nog eens vegan is! Met dit recept maak je hem zonder moeite!

ingrediënten

 • 200 g Medjoul dadels of zachte dadels- ontpit

 • 200 g appelmoes

 • 30 g rasp en sap van 1/2 sinaasappel

 • 200 g wortel- geraspt

 • 125 g glutenvrij havermeel

 • 100 g amandelmeel

 • snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • 2 tl speculaaskruiden of kaneel

 • 50 g rozijnen

 • 50 g pistachenootjes en pecannoten- grof gehakt

 • klein stukje gember- geraspt

 • 1 tl baking soda + scheutje appelazijn

 • 50 ml amandelmelk- mag meer zijn

 • Voor de frosting:
 • 150 g 150 g stevige kokosyoghurt of kokos créme (het dikke gedeelte van een blikje kokosmelk-geen light).

 • rasp van 1/2 citroen

 • 2 el ahornsiroop OF 2 el Icing poedersuiker

 • 25 g kokosrasp

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontpit de zachte dadels pureer de dadels samen met de appelmoes en sinaasappelrasp + sap tot moes. Voeg het meel, wortelrasp, gemberrasp, zout, specerijen en het bakpoeder toe. Spatel alles door elkaar heen. Het moet een stevig cakebeslag zijn. Is het beslag te stevig? Voeg dan beetje bij beetje wat amandelmelk toe.
 • Los de baking soda op samen de appelazijn, het mengsel begint te bruisen. Dit zorgt voor extra luchtigheid. Voeg dit toe aan het beslag.
 • Voeg de rozijnen samen met de noten toe aan het beslag. Stort het beslag in de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
 • Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak de frosting, doe alle ingrediënten bij elkaar en spatel dit door elkaar heen. Verdeel de frosting over de carrotcake en zet deze nog even in de koelkast. Top de taart eventueel met wat gebroken pistachenoten.

Notities

 • Bewaartip! De carrotcake blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Hoe ouder hij wordt, hoe lekkerder de smaak zal zijn, geloof mij!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije carrot cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

glutenvrije carrotcake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 56

Geef als eerste je mening!

40 comments
 1. Volgens mij mist in het gedeelte van de bereiding een essentieel stukje… de wortels ;)
  Die worden niet genoemd 😋

  1. Hoi, hij komt net uit de oven. Hij ziet ervan buiten goed uit maar van binnen is hij nog smeuïg en plakkerig, hoort dat? 180 graden moet dat boven-onder warmte zijn of hetelucht?

     1. Hi Cherie,

      Dat is niet de bedoeling. Het kan zijn dat jouw beslag vochtiger was dan het hoort te zijn of dat de oven minder snel bakte dan de mijne. Hier kan verschil in zitten.
      Ik zou hem volgende keer iets langer bakken.

      Liefs,
      Marike

 2. Afgelopen zaterdag deze carrot cake gemaakt en hij was heerlijk!! De frosting had op sommige plekken de kleur van de cake overgenomen wat er iets minder aantrekkelijk uit zag maar dat deed niks af aan de smaak. Deze gaat zeker vaker gemaakt worden!!

  1. En misschien naast de wortel uitknijpen de appelmoes door de banaan vervangen? Zoals ik in tips hierboven las?

   Overigens nu 2 keer gemaakt super lekker maar blijft bij mij ook plakkerig. Morgen deze tip proberen!

 3. De worteltaart was heerlijk en ook heel lang houdbaar!!! Ik heb m 23 december gemaakt en eet zometeen het laatste stukje op. Doet het ook erg goed als kersttaart dus. Zal ik je n foto sturen? Tijd om aan je appelflappen te beginnen!

 4. Ik gebruik hiervoor de wortelpulp die overblijft van het slow juicen. Kun je gewoon in de vriezer bewaren tot je tijd hebt om te bakken. Zo zijn ze niet te vochtig en geef je het juice ‘afval’ ook een fijn tweede leven.

  Heerlijke taart!

 5. Ik wil je even bedanken voor dit recept. Ik heb op mijn afdeling een collega geen gluten mag en een collega die geen eieren mag. Dus ik dacht: ik probeer deze, maar heel eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, ik bedoel: een baksel zonder ei, boter, suiker??????
  Maar echt, wat een heerlijke taart is het geworden! Ik heb wel een andere frosting gebruikt: gewoon de traditionele cream cheese frosting met roomboter, roomkaas, poedersuiker en citroenrasp. Wat een heerlijke combinatie en wat vond ik het leuk om mijn collega’s iets echt lekkers te trakeren.

  1. Ik gebruik altijd tijgernotenmeel (ook wel chufameel genoemd) voor all recepten waarin amandelmeel wordt gebruikt. Gaat echt uitstekend!

 6. Hoi, ik ben halverwege het recept. Nu op het punt om frosting te maken, maar hoe doe je dat? Ik had creamed coconut (kokoscreme) gekocht van Go-Tan. Maar ik snap niet wat ik moet doen. Hoor het graag!

 7. Hij staat net in de oven en ben benieuwd naar het resultaat. Zal het op mijn insta zetten. De voorbereidingstijd was echt heel wat langer dan 10 min ;-) En ik mis het gedeelte dat de melk erbij moet. Nu heb ik gewoon op mijn bakinstinct gevaren. Wellicht voor anderen handig dat het erbij staat.nu duimen draaien, kinderen achter het behang plakken en hopelijk vanavond een overheerlijk moment genieten :-)

 8. De taart net gemaakt. Hij smaakt als de ongebakken deeg. Melig en niet erg zoet. Het is dat er noten en sinaasappel inzit want ander was het helemaal smaakt loos.
  Gaat de vuilnisbak in

 9. Hoi Marieke, er staat niet bij wanneer de amandelmelk erbij moet. Ik vraag me af of dat er dan bij moet, had het wel gedaan, maar de taart is helaas niet gaar, zelfs niet na 1:30 uur oventijd.

 10. Ha Marieke, even een vraagje hoor. Ik heb hem net gemaakt maar hij is enorm vochtig en klef. Zo jammer. Heb je een idee wat ik verkeerd heb gedaan? Ik heb het recept exact opgevolgd.

  Groetjes Marie

  1. Hee Marie,

   Wat tof dat je hem hebt gemaakt. De cake hoort iets smeuïger te zijn. Wat ik altijd doe, is hem goed af laten koelen en dan nog even in de koelkast zetten. Dat helpt enorm om de structuur precies goed te krijgen. Ik zal de tip erbij zetten, dit heb ik wel gedeeld in de video van afgelopen zondag maar nog niet aangepast op mijn website.

   Lieve groet,
   Marike

 11. Hee Marike,
  Mooi recept! Ik heb ‘m vanavond gemaakt.. Hij smaakt lekker maar blijft smeuïg van binnen. Mijn suggesties voor het recept zijn extra wortels en nootjes er in. Ik heb een 24 cm bakvorm gebruikt en zag weinig wortel of nootjes terug. En dat vond ik juist zo mooi aan jouw taartje! Zou 50 gram boekweit- of rijstmeel helpen om het taartje wat droger te krijgen? De amandelmelk had ik al weggelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts