8 x vegan paasrecepten die je ook glutenvrij kan maken

8x vegan paasrecepten
0
(0)

Met de paasdagen voor de deur is het tijd om er thuis toch iets gezelligs van te maken. Daar horen smakelijke recepten bij die passen bij de lente en die je absoluut niet zou willen missen! Als je alleen al naar deze overheerlijke citroen-gember cheesecake kijkt van Mariette van Zoetrecepten, dan wil je daar toch in bijten? Lees, kijk en ontdek jouw favoriete paasrecepten!

Vandaag deel ik 8 heerlijke vegan paasrecepten die je ook glutenvrij kan maken . Niet alleen van mij, maar ook van mijn collega bloggers. Dalí van Zonderzooi.com kwam op het idee om samen met 6 andere collega bloggers onze favoriete paasbrunch recepten op een rijtje te zetten. Hier zit vast wel iets bij dat je lekker vindt!

De recepten zijn niet allemaal standaard glutenvrij, ik heb bij alle recepten mijn tips gezet hoe ik ze het liefste glutenvrij eet.

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Merengue nestjes met tropisch fruit

Dol ben ik altijd al geweest op merengue. Op het moment dat deze foto van EefsFood voorbij kwam wilde ik het meteen maken! Met dit recept zie je hoe dan ook gebakken. Vooral het passiefruit geeft een fris karakter aan het recept!

Frisse yoghurttaart met mango en frambozen

Super leuk om te zien hoeveel mensen deze taart al gemaakt hebben! Een pareltje uit mijn eigen receptencollectie die zeker niet zal misstaan op tafel tijdens de paasdagen!

Cinnamon roll wentelteefjes van brioche

De geur van wentelteefjes is echt jeugdsentiment voor mij, dus ik word heel blij van deze vegan variant van Jenny Alvares. Een feestje voor het oog! Ik ga dit recept zeker proberen met glutenvrij brioche of rozijnenbrood. Net zo lekker! *Dit recept is niet vegan, maar je kan proberen het ei te vervangen door gebroken lijnzaad (lees hier hoe), de melk voor plantaardige melk, de boter voor plantaardige boter.

Vegan kokos-citroen taart

Dalí van Zonder Zooi maakte een heerlijke kokos-citroen taart. Deze vegan kokos-citroen taart is om te smullen! De lente is weer begonnen, dus ik vond het tijd voor een frisse taart. Natuurlijk wel een taart die ook een beetje gezond is, zoals je van Dalí gewend bent.

Vegan gember-citroen cheesecake

Deze vegan gember-citroencheesecake van Zoet Recepten is lekker fris van smaak. De combinatie van verse gember met citroen en blauwe bessen is heerlijk! Deze taart is ook gluten- en lactosevrij en bevat verder geen poespas Zo kan je gewoon genieten zonder schuldgevoel!

Aspergesoep met geroosterde bloemkool

Een heerlijk soepje mag dit weekend niet ontbreken. Merel van healthywanderlust.nl maakte een heerlijke aspergesoep met geroosterde bloemkool. De spread die je ziet op de foto is gemaakt van wortel en paprika. Het recept hiervan kun je ook vinden op Merel haar blog.

Pannenkoekentoren met dadelkaramel, pecannoten en sinaasappel 

Zien ze er niet waanzinnig uit? Dit lekkere pannenkoeken recept staat nu online op de website van Lisa Goes Vegan. Zij maakte de pannenkoeken van bloem waar je uiteraard glutenvrije bloem voor kan gebruiken! Eenvoudig maar zo lekker! Met deze toren op tafel kan jouw dag niet meer stuk!

Glutenvrije Bosvruchten kruimeltaart 

Herken je deze nog? Deze glutenvrije bosvruchten kruimeltaart is een winnaar deze lente! De overheerlijke kruimellaag combineert fantastisch met het rode fruit. Een aanradertje!

Genoeg inspiratie om deze dagen mee aan de slag te gaan! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan nog even hier!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts