Persoonlijk: Hoe gaat het nu met de kleine Oh My Mini Pie?

0
(0)

Het is alweer even geleden dat ik aankondigde dat ik zwanger ben. In deze blog kun je daar alles over lezen. De stroom aan reacties en lieve berichtjes was enorm. Een kleine Oh My Mini Pie! hoe leuk is dat?! Zoals ik al schreef is het geen onbezorgde zwangerschap, ondertussen ben ik alweer zo’n 32 weken zwanger en wordt het kindje over 5 weken gehaald. Ik krijg ontzettend veel vragen hoe het nu met ons gaat. Naast de dagelijkse recepten, Masterclasses en vrolijke foto’s ben ik met mijn hoofd bij de baby. Hoe het met ons gaat kun je lezen in deze blog.

Ik huppel nog steeds rond zonder fysieke klachten maar mentaal is het een rollercoaster waar we in zitten.

Knijp mij even? Over iets meer dan 4 weken komt er echt een kindje. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik huppel nog steeds rond zonder fysieke klachten en ik voel mij fit, niet persé zwanger, behalve die buik dan. Maar die heb ik ook wel eens als ik per ongeluk gluten heb gegeten. Mijn slogan was toen niet voor niets “Ik voel mij dan 8 maanden zwanger”. Alle gekheid op een stokje, het is een fijn gegeven dat ik mij zo goed voel. Het contrast is daarmee alleen nog wel groter wetende welke periode er komen gaat.

De afgelopen maanden is er veel veranderd. We zijn verhuisd, we hebben behoorlijk wat geklust en geschilderd en ondertussen was ik gewoon aan het werk. Het deed en het doet mij goed. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met mijn passie. Niemand had gedacht dat het Corona virus op zou duiken waardoor de weken er nog weer anders uit zouden komen te zien. Masterclasses moesten worden verplaatst en afspraken buiten de deur vonden online plaats. Tegelijkertijd zorgde het ook voor meer rust waardoor ik mijzelf niet voorbij liep en ook echt naar mijn lijf kon luisteren.

Ik kan nu genieten van de kleine meid in mijn buik, maar de onzekerheid blijft.

Nooit had ik gedacht dat ik trots zou kunnen zijn op zo’n groeiende buik. Zeker omdat ik in het verleden mijn lijf zo vreselijk gehaat heb en ook het hebben van een opgezette buik. Dit is anders, ik voel mij goed in mijn lijf. Ik voel mij in balans en zie hoe sterk mijn lijf is. De kleine meid doet het goed, we staan sinds een aantal weken onder strikte controle in het Erasmus MC vanwege de gastrochisis oftewel een buikwanddefect. Daar worden we heel goed begeleid. De darmpjes in en buiten de buik zien er voor nu goed uit. De kans dat ook de maag naar buiten zal gaan is aanwezig maar we gaan ervoor dat we de 37 weken zonder nog meer gekkigheden bereiken. Voor nu zijn we heel dankbaar dat het zo goed gaat.

Gastroschisis

Bij gastroschisis komen de darmen van de baby via een gaatje, naast de navel, buiten het lichaam. Wanneer het gat te groot is kunnen ook andere organen naar buiten treden (meestal aan de rechterkant). Het wordt veroorzaakt door een slechte vorming van de spieren van de buikwand. In de twaalfde week hoort de buik te sluiten, bij een baby met gastroschisis sluit de buik eerder dan de darmpjes een plek in de buik kunnen vinden. In vergelijking met omphalocele worden de darmen niet beschermd door een vlies en worden ze dus blootgesteld aan het vruchtwater.

Iedere week met goede controles vieren we en zien we als een mijlpaal.

We wisten dat we van week tot week moesten kijken, de goede momenten moesten vieren en verder hopen dat de baby blijft zitten tot 37 weken zonder gekkigheden. Wanneer je de dagen en weken dan echt meemaakt valt het best wel zwaar. Ik weet niet altijd of ik echt blij kan zijn maar toch heb ik er nu alle vertrouwen in. Ik besef mij goed dat de periode naar de bevalling toe nog heftig zal zijn, maar ook zeker daarna. Het kindje moet meteen geopereerd worden, vasthouden zit er niet in. Daar stel ik mij ook op in. Niet persé wat je hoopt bij het krijgen van een kindje maar het is voor nu goed. Alles voor haar gezondheid.

Door onze positieve instelling kunnen we kunnen we ook de rest van dit avontuur aan en heb ik alle geloof dat het goed gaat komen.

Marik? Wanneer ga je met verlof? Uhh ja dat is een goede. Zolang ik kan werken werk ik, het geeft mij energie en ik vind het leuk. Tussendoor zijn we bezig met de babykamer en is de basis gelegd. Nu alleen nog de details en wat noodzakelijke spulletjes. Helemaal leuk! Focus op positieve dingen helpt mij enorm deze tijd. De kleine Oh My Mini Pie! mag nog lekker even blijven zitten. Ik houd jullie op de hoogte!

Waarom ik dit deel? Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn, naast de glimlach op social media en de mooie recepten is er ook af en toe een traan. Mijn leven is niet perfect, ook ik ben mens. Weet dat al jullie support en leuke reacties op Oh My Pie! mij weer sterken en supporten. Dank daarvoor!

Heb je een vraag? Stel hem gerust!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

31 comments
 1. Vind t mooi te lezen hoe jij je open stelt voor de mooie momenten in je leven maar ook nu met de zwangerschap de zorgen over je kleine meisje. Gelukkig dat je nu door de corona wat meer rust kunt nemen en nu langzaam de laatste dingen kunt afronden voor jullie van je kleine wondertje kunnen gaan genieten. Wens je nog hele goede fijne laatste weken en dat straks alles maar snel voorbij is en jullie je wondertje vast kunnen houden en genieten.

 2. Heel mooi en moedig hoe jij en je partner hiermee omgaan
  Wens jullie al t geluk van de wereld toe met de kleine meid straks
  Vingers crossed
  Echt bijzonder hoe je erover praat mooi lief mens ben je

  1. Lieve Marike,

   Mooi, lief, warm, oprecht en gezellig mens……uuh ik vergeet kletserig😉. Ik vind het zo knap hoe jij dit beleeft, geen “doodgewone” zwangerschap met als extraatje ook nog in de coronatijd. Natuurlijk laat je wel eens een traan, zou in elke zwangerschap al gek zijn het droog te houden, laat staan met de extra zorgen en spanning die jullie erbij krijgen. Mooi om te zien dat je er toch van genieten kunt en er positief in blijft staan, het is niet niks dat zo’n klein poppeke gelijk bij je weg moet voor een spannende operatie. Wens jullie hier alle goeds toe en dat het daarna vooral genieten is. Liefs van ons xx

 3. Hoi Marike,

  Gewoon even een berichtje om jou te vertellen dat je een topmens bent. Uit alles blijkt dat je geniet van je werk en ik geniet van jouw recepten en verhalen. Ik wens je alle goeds voor de toekomst. Vanavond brandt mijn kaarsje op de salontafel voor jouw kleine meisje. Ik gun je geluk en ik snap je bezorgdheid. Ik duim voor je!

  Via een oud-collega van jou, van het Fio, hoorde ik een hele tijd geleden van jouw baksite. Ik volg je al erg lang en het brengt mij ontspanning om door je recepten te bladeren en lekker in de keuken te staan. Bedankt hiervoor!

  Groeten van Sophie

  1. Hey Sophie, jeetje ik ben er even stil van. Dankjewel zo bijzonder! Blijf vooral genieten van de recepten :) Ook dat helpt mij in deze gekke tijd.

   Liefs,
   Marike

 4. Geen vraag. Maar wil jullie gewoon heel veel sterkte wensen! En hoop dat je echt wel kunt genieten van het wonder in je buik! Wat super dat je zo’n positieve instelling hebt! Ik ben nu 35 weken zwanger en ohhhh my wat een emotionele rollercoaster is het hè! (en dat voor iemand die eigenlijk altijd heel nuchter is, herken mezelf niet meer) Ik vind het emotioneel echt heel heftig en maak me constant zorgen, kan me niet voorstellen hoe het voor jullie moet zijn. We hebben er gewoon vertrouwen in dat het allemaal goed komt! Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel!

 5. Hai Marike,
  Wat een heftige tijden zeg! En ik maar elke dag genieten van nieuwe recepten van je zonder me te realiseren dat jij zo n strijd doormaakt. Veel sterkte daarmee! En ook voor de periode net na de bevalling. Heftig om dan je kindje meteen af te moeten geven. Je weet het nu al, dus dat zal schelen. Maar toch… veel succes nog de komende tijd. En als je even niet kunt werken: ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die al je recepten al heeft gemaakt! En als dat wel zo is: dan beginnen ze maar van voor af aan. Is ook geen straf!
  Lieve groeten
  Irma

  1. Hey Irma,
   Dankjewel voor jouw lieve berichtje. Het zal inderdaad heel heftig zijn om een maand lang weinig te kunnen doen en het kindje achter glas te bekijken. Hopelijk valt het mee en komt ze hier goed uit. :) We blijven positief!

   Super lief ook wat betreft de recepten, haha ik moet er wel om lachen. Je hebt ook gelijk!

   Liefs,
   Marike

 6. Hoi lieve Marike,je bent een echt puur en oprechte vrouw vind ik. En zeker met zo’n toch onzekere start voor jullie kleintje denk ik zeker aan jullie. Jullie mooie O’my mini Pie zal helemaal in een liefdevolle omgeving en ouders op groeien dat is een ding wat zeker is.
  Nu ze als baby geopereerd zal worden kan ze denk ik geen herh. meer hebben voor evt. Zh. Onderzoeken en of afspraken bij d’r internist/MDL kinder arts,denk ik. Met heel veel liefs van Marije

 7. Zo mooi je. Verhaal te lezen . Wat zijn jullie samen sterk . ❤️. En die traan Marike mag is juist goed . Het is zo heftig als als je straks na de bevalling de kleine niet mag vasthouden en dat kleine wondertje gelijk de ok in gaat . Hele dikke knuffel kanjer en pas goed op je zelf en de kleine O my Pie 💓

 8. Heel veel plezier en succes nog met je zwangerschap. Veel sterkte ook voor de kleine in je buik. Tranen en zorgen zijn logisch. Zeker met dit heftige geval.

  Groetjes Herma

 9. Lieve Marike,
  Ik wil iets schrijven, maar ik weet niet wat.
  Je doet het super! Wat een mooie foto, je staat te stralen naast het ledikantje. Ga zo door!

  Had ik al eens verteld wat het beste advies was dat ik tijdens mijn spannende zwangerschappen kreeg? Ik weet niet of het voor jou ook nodig is, of het voor jou ook helpt, maar misschien wel.
  “Ga elke dag een uurtje neuroten. Laat al je gevoelens naar boven komen, probeer ze te benoemen, maar druk ze niet weg.”
  Het hielp mij om de rest van de dag relatief normaal door te komen.

  Liefs, Mirjam

 10. Lieve Marike
  Wat een bijzondere tijd maar ook een met veel vragen en angsten denk ik.
  Nu aftellen en nog lekker samen genieten van dat wonder in je buik. Het zal niet meevallen je kindje niet bij je te mogen houden na de bevalling, hopelijk kunnen jullie je daar enigszins op voorbereiden. Ik wens jullie alvast heel veel liefde en kracht toe. Voor nu nog even genieten van mini ohmypie in je buik😘

 11. Lieve Marike, wat fijn dat alles naar omstandigheden goed gaat met jullie meisje en jou.
  Ik wens je gede laatste weken toe en een gezonde dochter na haar operatie.
  Hartelijke groeten

  1. Hey lieve Leonie,

   Dankjewel voor de lieve reactie. We blijven zoals altijd positief :), tot nu toe gaat het goed. De 34ste week alweer! Wat gaat de tijd toch snel!
   Hoop dat alles ook goed met jou gaat. :)

   Liefs,
   Marike

 12. Lieve Marike,
  Ik wens jullie alle sterkte en goeds toe. Ik weet niet of je gelovig bent, ik wel en ik bid voor jullie dat alles goed komt en dat jullie een geweldige roze wolk mogen hebben.
  Ik geniet van je recepten en je openheid
  Liefs Sandra

 13. Marike, sterkte met de laatste loodjes. Alle liefs en goeds toegewenst….voor en na de bevalling. Ik geniet enorm van je recepten en je verhalen. Liefs Jeanet

 14. Marike

  voor de eerste keer een ontbijttaartje gebakken, heerlijk.
  ik wens je heel veel sterkte toe. ik voel met je mee,ik weet wat het betekent je baby te moeten achterlaten. er waren wel geen problemen, maar ze werden beiden te vroeg geboren. de eerste keer onverwachts, de tweede keer wisten we het .
  thuis gekomen, de hele middag grote tranen. wat een spanning!
  hoop en vertrouwen en , als gelovige weet ik dat je nooit alleen bent, Hij is altijd nabij. ook ik zal voor jullie bidden.
  liefs
  Nelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts