Glutenvrije ontbijttaartjes met frambozen en pecannoten

5
(4)

Wat vind ik het ongelofelijk leuk om te zien dat de ontbijttaartjes massaal gebakken worden. Vooral de blauwe bessen ontbijttaartjes en de pindakaas ontbijttaartjes zijn in trek! Ik maakte deze week weer eens een leuke variatie van de ontbijttaartjes en deze vielen zo goed in de smaak dat ik het niet kan laten om ze te delen. Makkelijk, kleurrijk én ontzettend lekker! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken.

Het liefste ontbijt ik iedere dag met taart, de combinatie met frambozen en pecannoten is heel toegankelijk en geliefd!

Ik was een gelukkig mens vanochtend, want ik mocht ontbijten met deze glutenvrije ontbijttaart met frambozen en pecannoten. Zó lekker en makkelijk! Sowieso kan mijn dag al niet meer stuk als ik ‘m begin met taart, maar daarnaast is deze ontbijttaart ook nog eens gezond en echt hemels van smaak. Het recept is gemaakt voor twee taartjes, zo kan je twee dagen ontbijten met taart of je kan ze natuurlijk delen. Ik durf te zeggen dat iedereen mee wil eten. De taartjes kan je eventueel ook nog invriezen, hoe fijn is dat?!

Het leukste is toch wel dat je er op los kan variëren met de ingrediënten!

Regelmatig krijg ik de vraag: “Marike maar ik heb niet alles in huis dus ik kan het niet maken.” De kunst is vooral om dan creatief te denken. Heb je geen amandelmeel? Ga dan voor glutenvrij havermeel of rijstmeel. Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan eens tijgernotenmeel-extra fijn voor dezelfde structuur. Ben je geen fan van frambozen of doen ze nu pijn aan jouw portemonnee? Gebruik eens fruit dat in het seizoen is of dat je nog thuis hebt liggen in de fruitmand, koelkast of vriezer. 🙂 Het hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer het eens!

Heb je deze ontbijttaartjes al gepot? Ben je benieuwd hoe je iedere dag kan ontbijten met taart? Lees dan deze blog even!

Fotografie: FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

*Of gebruik een eivervanger. Ik zou kiezen voor 2 el lijnzaad geweekt in 6 el water.

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 2. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen.
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe.
 4. Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
 5. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes, duw wat frambozen in de taartjes, bewaar de rest voor de topping. Extra lekker met een pecannoot on top!
 6. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
 7. Verdeel de overige frambozen over de taartjes en geniet!

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk.

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

20 comments
    1. Klopt, ik vind het nu ook verwarrend. Bakingsoda moet je namelijk met iets zuurs gebruiken om het te activeren, dus is het nu Sap ,of rasp……

     1. Hey Wilma,

      Het sap heb je inderdaad nodig voor de baking soda. Het rasp kun je als optie toevoegen voor de smaak. Dit liet ik terugzien in het filmpje via Instagram maar stond hier niet concreet beschreven. Dit is nu goed aangepast. Ik hoop dat het zo duidelijk is. 🙂

      Liefs,
      Marike

     2. Hi Lieke,

      Ik zou gaan voor 1 grote eter of 2 normale eters. 🙂 Vaak doe ik er nog wat extra fruit bij en soms een lepel yoghurt om het af te maken. 🙂

      Liefs,
      Marike

 1. Deze kwam op het juiste moment, een heerlijke rustige zaterdagochtend voor de boeg, gelukkig alles in huis. Dus gelijk aan de slag, zelfs mijn man vond het erg lekker. Deze houden we erin.

 2. Heerlijk zien ze eruit! Gelijk aan de slag gegaan en ze staan nu in de oven. Zin in! Bedankt voor het recept.

 3. Hoeft de lijnzaad niet gebroken te zijn? Ik heb er nog nooit mee gewerkt eerlijk gezegd, terwijl ik ook wel n paar jaar gezond glutenvrij bak… Zie het met regelmaat voorbijkomen, maar heb nog geen ervaring in baksels…

 4. Hoi, ze staan hier in de oven. Bij het maken, zonder live meegekeken te hebben zie ik in de stappen nergens wanneer je de ahornsiroop moet toevoegen. Ik heb het bij de stap eieren etc gedaan.

  Morgen gaan we er hopelijk van smullen. Als ze niet al op zijn.

  Gr Mylène

 5. Ik heb deze taartjes vanochtend gebakken in de Airfryer, 20 minuten op 160 graden. Ik zag later pas het filmpje op Facebook met uitleg over dit recept (moest dus 140 graden zijn).
  Ik heb alleen havermeel gebruikt, aardbeien Skyr yoghurt, 2 tl bakpoeder, aardbeien, dé kaneel, honing, zout en citroenrasp.
  Ik heb het beslag gemaakt zoals voorgeschreven.

  Het resultaat is lekker.
  Ik heb nog niet eerder met kwark gebakken.

  Wat is de bedoeling met de structuur?
  Moet het luchtig zijn zoals cake?
  Moet het stevig krokant zijn zoals een appeltaart?
  Of zoals een bananenbrood?
  Bij mij is het niet echt luchtig en ik heb een foto geplaatst op Facebook.

  1. Hey Tamara,

   Dat kan zeker! Ik zou de rabarber wel even koken van te voren 🙂 met wat zoetmiddel of aardbeien om het wat zoeter te maken.
   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

 6. Gisteren voor de 2de keer dit recept gemaakt. Geen mini springvormpjes dus al het beslag in 1 brownie-vorm.
  De 1ste keer met havermeel. Gisteren met amandelmeel maar hier ook 1 volle theelepel cacaopoeder aan toegevoegd. 😋
  Het is hard op weg naar mijn favoriete ontbijt voor de zondag!
  Dank je wel voor je heerlijke recepten en inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts