Glutenvrije amandelkoeken met citroen

Glutenvrije amandelkoeken met citroen
0
(0)

 

Amandelmeel en citroen is een fijne combinatie. De mensen die wel eens bij een Masterclass geweest zijn weten dat ik hier gek op ben. Het liefste verwerk ik het in al mijn taartjes. Met dit fijne recept bak je in een handomdraai de lekkerste glutenvrije amandelkoeken ooit! Ze zijn niet krokant maar ze hebben een chewy bite. Ik maakte er vijf, vijf van die grote koeken waar je op elk moment van de dag van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken.

Deze glutenvrij amandelkoeken met citroen hebben een chewy bite en zijn verrassend fris van smaak!

Koekjes! Het zijn de meest veelzijdige recepten op mijn website. Ik gebruik de recepten vaak ook als taartbodem. Multifunctioneel! Ben je van plan om geen taart te maken maar gewoon koeken? Dan zit je hier helemaal goed. De koeken kan iedereen maken en zijn zo ongelofelijk lekker dat je ze echt moet verstoppen om ze niet in één keer soldaat te maken.

De liefhebbers kunnen ze ook koolhydraatarm maken, dat doe je eenvoudig met een koolhydraatarm zoetmiddel. Maakt dit voor jou niet uit? Gebruik dan gewoon ahornsiroop of honing.

Heb je de ingrediënten in huis? Ga dan snel aan de slag!

Ben je ook zo dol op koekjes? Bekijk dan snel de andere koek recepten!

 

Recept:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Bakplaat
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor 5 grote of 10 kleine koeken

Voor de koeken:

Voor de topping:

 • Optioneel: 1 el amandelschaafsel
 • Optioneel: 1 eigeel of 1 el abrikozenjam

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el arrowroot of kikkererwtenmeel losgeklopt in 3 el water.

Aan de slag

 1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of mengkom en mix alles door elkaar totdat er een soepele deegbal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het zo’n 30 minuten in de koelkast.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. Maak 5 a 10 balletjes van het deeg en duw deze uit zodat er een koekje ontstaat. Versier de koeken eventueel met amandelschaafsel en besmeer de koeken voor een glimmertje met wat eigeel of abrikozenjam (de eivrije optie).
 4. Schuif de koeken de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten.Maak je grote koeken? Dan kan het zijn dat jouw koeken iets langer in de oven moeten bakken. Ze moeten er goudbruin uitzien. Let op, iedere oven is anders. Bij de één duurt het langer en bij de ander gaat het sneller. 
 5. Laat de koeken afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Bewaar de koeken in een trommel. Je kan ze prima 3 dagen bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Glutenvrije amandelkoeken met citroe
Glutenvrije amandelkoeken met citroen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

23 comments
 1. Hoi,
  Waarom staat er 3el citroensap en 2el citroensap terwijl er in het begin staat meng alle ingrediënten bij elkaar dan kun je toch ook 5 el citroensap neerzetten of zie ik iets over het hoofd.

 2. Ik heb deze koeken gisteren met mijn dochter gebakken omdat we allebei gek zijn op citroen. Ze zijn heerlijk van structuur maar we vonden allemaal dat de citroensmaak nogal tegenviel. We hebben sap en rasp van 1 grote citroen erin gedaan en dat was nog meer dan jij in je recept aangeeft. Wel jammer dat deze smaak zo minimaal naar voren komt. Voor de rest zijn ze erg lekker alleen een beetje vlak van smaak nu. Maar goed, volgende keer stoppen we er nog veel meer citroen in!

  1. Hey Annemieke,

   Wat leuk om te lezen dat jullie de koeken hebben gebakken! De citroen is inderdaad een kwestie van smaak, ik vind ze zo lekker maar hoorde van andere mensen dat ze het te heftig vonden qua citroen en nu dus ook te weinig. Voeg rasp toe en proef even goed! 🙂 Dan komt het helemaal in orde!

   Liefs,
   Marike

 3. De 2 beste bakboeken die ik in huis heb! Elk weekend kies ik er een ontbijtje uit… HEERLIJK!
  Vandaag deze citroenkoeken uitgeprobeerd en kon niet wachten tot ze afgekoeld waren 😉

 4. Oh oh ik was een beetje dom, ik had het ei door het deegmengsel gedaan. Ze komen nu net uit de oven en zijn toch heel lekker. Dank je wel voor wederom zo’n prachtig recept.

 5. Deze koekjes heb ik vanmiddag samen met mijn kleindochter gemaakt. Ze zijn echt heel erg lekker!! Klopt het dat de binnenkant van het koekje wat zachter blijft? Een recept wat voor herhaling vatbaar is 😋😋.

 6. Ik heb wel vanillestokjes in huis, geen vanille-extract. Kan dat ook? En hoeveel in dat geval? Is wijnsteenbakpoeder ook goed als bakpoeder voor dit recept? Zo ja, dan heb ik alles in huis om ze te gaan maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts