Glutenvrije granola ontbijttaart

Glutenvrije granola ontbijttaart
0
(0)

Wat was het fijn, die zomerse dag afgelopen donderdag. Ik heb ervan genoten alhoewel ik toch wel merkte dat de warmte mij nu wat minder goed af gaat. Het inspireerde mij om de keuken in te duiken voor een simpele maar oh zo lekkere ontbijttaart. Combineer granola en taart met elkaar en er ontstaat een feestontbijt! Met een knapperige bodem, een romige yoghurtvulling en vers fruit on top! Wat wil je nou nog meer? Ik heb het recept meteen uitgewerkt. Glutenvrij, plantaardig en zonder geraffineerde suikers te maken!

Ben jij ook zo gek op ontbijttaartjes? Bekijk dan hier de recepten!

Binnen 5 minuten was de glutenvrij granola ontbijttaart van tafel verdwenen!

En… weg was de taart. Het duurde maar zo’n 10 minuten of de taart was verdwenen van plank. Een experiment om te delen met de mensen om mij heen was goed geslaagd. Wat hebben we gesmuld met elkaar! Heel fijn dat je de bodem de dag van te voren kan maken en dat je de taart kan vullen voordat je deze serveert. Hierdoor blijft de taart vers! Je hebt ook geen gelatine nodig, voor de mensen die daar van bibberen is dit dus de uitkomst!

Een glutenvrije granola ontbijttaart met een romige yoghurtvulling en vers fruit!

Granola maak ik graag zelf, mijn lievelings granola is nog altjid de appeltjestaart granola uit het Oh My Pie! boek. Deze staat al 10 jaar op nummer 1 en die ben ik nooit zat. Ik had nog een lekkere granola van Oot staat en deze gebruikte ik als basis voor deze granola ontbijttaart. Een glutenvrije, smaakvolle granola zonder al te veel poespas. Die vind je niet zo snel in de winkel, daarom vind ik dit een uitkomst.

Baktips!

Om meteen de meeste vragen te tackelen zijn deze baktips wel handig. Zo heeft iedereen een succeservaring in de keuken. Het laat meteen zien hoe makkelijk het is om deze taart te maken. Heb je geen granola in huis? Gebruik dan 150 gram havermout, 25 gram kokosrasp, 25 gram zaden of pitten en 50 gram rozijnen. Je zal zien, het smaakt fantastisch! Wil je er een feesttaart van maken? Ruil de yoghurtvulling dan in voor een vulling van toefjes slagroom! Hoe lekker is dat met verse aardbeien? Ik houd ervan! Heb je geen 20 cm springvorm in huis? De 18 cm springvorm kan ook prima, of maak er cups van in siliconen muffinvormpjes of ontbijttaartjes in kleine vormpjes.

Ik ben heel benieuwd naar jouw taart! Ga jij hem maken?

Fotografie: FoodSlices

Glutenvrije granola ontbijttaart

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 20 cm of een vlaaivorm van zo’n 20 cm
 • Mengkom
 • Pannetje
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor de granola bodem:

 • 250 g glutenvrije granola- Ik heb de granola van Oot gebruikt
 • 7 Medjoul dadels– ontpit
 • 1/2 banaan of 50 g appelmoes
 • Vleugje Ceylon kaneel
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 400 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt*
 • Scheutje ahornsiroop
 • 1 el rasp van een limoen
 • 50 g rood fruit (aardbeien, frambozen of blauwe bessen bijvoorbeeld)

*TIP! Maak zelf hangop van volle yoghurt door deze uit te laten lekken in een schone panty of theedoek. Super romig en zo lekker!

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden of 165 hetelucht. Vet de springvorm in met wat kokosolie.
 2. Doe de granola, zout, kaneel, banaan en de ontpitte dadels in een mengkom. Kneed dit alles tot een kleverig geheel. Is jouw granolamengsel nog te droog, voeg dan een lepel koud water toe of wat gesmolten kokosolie.Is het té plakkerig? Voeg dan wat extra granola of havermout toe.
 3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en verdeel de granola over de bodem en maak een opstaand randje. Gebruik hiervoor de bolle kant van een koude, natte lepel. Duw goed aan.
 4. Schuif de glutenvrije granola taart bodem in de oven en bak deze zo’n  15 minuten goudbruin.. Laat daarna afkoelen.
 5. De taartbodem kan je een dag van te voren maken. Wanneer de bodem is afgekoeld is het tijd om de vulling te maken. Roer de kokosyoghurt (of de stevige yoghurt naar keuze) en de ahornsiroop samen met de citroenrasp kort door elkaar. Verdeel dit over de bodem van de taart. Laat de randen vrij.
 6. Garneer jouw glutenvrije granola ontbijttaart met rood fruit en geniet!

Ga je deze glutenvrije granola ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije granola ontbijttaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Hoi Marike,
  Kan het kloppen dat we een stap missen in dit recept? Ik neem tenminste aan dat er gelatine toegevoegd moet worden?

  Dank voor je heerlijke recepten!

  Hartelijke groetjes, Simone

  1. Hi Simone,

   In deze ontbijttaart hoeft in principe geen gelatine, dat is juist zo fijn. Gebruik stevige (plantaardige) yoghurt en je zal zien dat de binnenkant goed blijft liggen. Wil je hem langer bewaren dan is gelatine zeker een goede aanvulling omdat de bodem dan niet zacht zal worden.

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts