Persoonlijk: Ik ga met verlof!

Persoonlijk: Ik ga met verlof!
0
(0)

En dan ben ik ineens 37 weken zwanger! De tijd is op één of andere manier voorbij gevlogen. Zoals ik aangaf in de eerdere blogs is het geen onbezorgde zwangerschap en vond ik het behoorlijk spannend, máár wat zijn we blij dat ik nu nog vrolijk rondhuppel zonder al teveel klachten én een Oh My Mini Pie! die het boven verwachting goed doet! Het is bijna zover, volgende week wordt het meisje gehaald. Tijd om de laptop dicht te doen, mijn e-mail op afwezig te zetten en mijzelf nog meer te concentreren op dat wat komen gaat. Spannend? Dat zeker, maar we kijken er ook naar uit!

Ik weet het nog heel goed, dat we tijdens de 16 weken echo te horen kregen dat de buikwand van de baby niet gesloten bleek te zijn. De rollercoaster waar we toen in terechtkwamen is er niet één die ik nog een keer mee zou willen maken. De onzekerheid en de spanning die het met zich meebracht is niet iets van hoe je een zwangerschap voor ogen hebt. Toch kun je meer aan dan je denkt. Op één of andere manier voelde ik mij naar mate de zwangerschap vorderde steeds sterker worden. De controles bleven goed en ook de lijsten van ziekenhuisbezoeken aan het Erasmus MC kunnen we nu doorscheuren, want we hebben ze allemaal gehad. Op naar het volgende avontuur, de bevalling én het traject daarna.

Spannend maar ook zo bijzonder tegelijk

Volgende week worden we verwacht in het ziekenhuis. Het beleid bij een baby met een gastroschisis is dat het rond de 37 weken wordt gehaald om beknelling van de darmpjes in de buik te voorkomen. In principe wordt het een natuurlijke bevalling tenzij het kindje nog even snel draait. Deze kleine dwarsligger heeft daar een handje van! Maar wat dan met die darmpjes? Precies die gedachte kwam ook in mij op toen de arts dit vertelde. Die schijnen gewoon flexibel mee te komen wanneer het kindje geboren wordt. Het wordt opgevangen in een zak (gek idee!) om het zo steriel mogelijk te houden. En dan is het toch wel even spannend hoe het meisje ervoor staat. Is er genoeg ruimte in de buik dan kan ze direct geopereerd worden, is dit er niet dan plaatsen ze een silo. Waarbij de darmpjes iedere dag beetje bij beetje een plekje krijgen in de buik. Oef, het is allemaal niet wat. Lijkt mij heel gek om als moeder van je kind gescheiden te zijn. Gelukkig weten we dit nu al en kun je je er op voorbereiden maar ik gun het niemand. Daarna volgt nog een heel traject om te kijken of de darmen voeding op kunnen nemen, niet geblokkeerd zijn etc. De baby krijgt voeding via een infuus en later via een sonde. We zijn hier voorlopig wel even zoet mee, maar alles voor een goede gezondheid. Duimen jullie met mij mee dat het goed gaat komen?

Wat kun je verwachten op Oh My Pie!

Dagelijks krijg ik ontzettend veel vragen over recepten, mailtjes en reacties op Facebook en Instagram. Geweldig vind ik het! Zo leuk om te zien hoe betrokken iedereen is! De komende tijd zal ik minder actief zijn. Wanneer je geen reactie krijgt ligt dit niet aan jou of dat ik het niet wil lezen maar heb ik mijn focus ergens anders liggen. Achter de schermen heb ik doorgewerkt en komen er nog een aantal toffe recepten online. Deze worden ook doorgeplaatst op de socials. Op Facebook verschijnen regelmatig recepten zowel oude als nieuwe zodat je niet zonder inspiratie zal komen te zitten. En anders tik je bovenin de zoekbalk het recept dat je zoekt, genoeg keuze denk ik zo. ;) De webshop zal tijdelijk gesloten zijn, alleen de Masterclass tickets zijn nog te koop. Op Instagram deel ik soms nog dingen die ik leuk vind, ook hier kun je mij volgen.

Voor nu heel veel liefs van mij!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

24 comments
 1. Lieve Marike,
  Ik wens jullie een fijn laatste weekend met z’n tweeën toe.
  En een mooie, voorspoedige bevalling volgende week.
  Daarna komt er een drukke tijd voor jullie aan. Geniet er ook van en neem de tijd om te herstellen, aan elkaar te wennen en te genieten.

  Liefs, Sabine

  1. Lieve schat
   Geniet van jullie laatste weekend en natuurlijk leven we met jullie mee dat alles goed gaat komen met jullie kleine meisje .Je bent in goede handen , Ze kunnen heel veel ze gaan er alles aan doen om jullie kleine o mij pie te helpen . Dat het een lange zorgzamen weg gaat worden Is zwaar en moeilijk maar jullie hebben deze zwangerschap ook super doorstaan .sterkte lieve Marike denk aan je 😘❤️😘

 2. Lieve Marike, wat spannend allemaal! Jullie zijn goed voorbereid en in goede handen. En meiden zijn erg sterk dus dat komt goed! Nu nog even samen straks met zijn drieën, neem je tijd om te genieten van alle kleine momenten.

  Warme groetjes Ank

  1. .zet je mobieltje NU uit. Je rust is erg belangrijk. Sterkte met de bevalling en alles wat daarna komt. Een hoop zorgen, maar ook een heel mooi tijd te gelijk. Wij zullen aan je denken. Lieve groet

 3. Lieve Marike,

  Wat spannend allemaal en kan mij heel goed voorstellen dat het niet fijn is gescheiden te zijn van je baby. Maar wat je zegt, gelukkig weet je dat nu al en ben je erop voorbereid.

  Ik duim hier zeker voor je mee dat alles goed gaat en wens je alle rust en tijd om straks te genieten met de kleine. Al je fans wachten op je en gunnen jouw vast deze tijd. Je hebt genoeg lekkere recepten online staan en ik heb ze iniedergeval nog lang niet allemaal gemaakt 😉

  Voor nu genieten van een heerlijk weekend met je lief ❤️

  1. Lieve Marike, wat een heftig verhaal en wat naar om meteen gescheiden te zijn van je kindje. Maar voor een heel goed doel! En daarna kun je vast alle knuffels inhalen, dat is zo heerlijk, Zo’n kleintje tegen je aan.
   Geniet nog even van de laatste dagen zwangerschap. Ik wens je heel veel succes en met die kleine meid komt het vast goed. Ik ga zeker voor je duimen, liefs Leontien

  2. Lieve Marike,
   Heel veel succes, kracht en liefde. Geniet van alle mooie momenten die langs komen en hou je daar aan vast in eventueel mindere momenten.

   Neem de tijd en kom terug als jij zover bent. Ik denk zo dat wij echt wel voldoende recepten hebben. En anders wachten we maar even. Er zijn belangrijker dingen. ❤
   Hartelijke groet, Anne

 4. Wat spannend zo die laatste week. Probeer er samen nog van te genieten want voor je het weet is het zover.
  Ik hoop dat alles goed gaat en wens jullie heel veel succes met alles. Er zal veel op jullie afkomen, maar probeer ook te genieten van jullie prachtige wonder.
  Dikke knuffel😘

 5. Wat een spannende periode zeg.
  je bent erop voorbereid maar weet zeker dat het je zwaar gaat vallen als je strakjes gescheiden word van je kleine wondertje maar blijf positief jullie kunnen dit alles komt goed zeggen ze altijd. wens jullie al het geluk van de wereld en wij wachten wel op je en idd recepten zat op je site. Nu nog ff genieten saampjes en veel succes volgende week
  Liefss xxx

 6. Lieve Marike en partner, ik wens jullie een voorspoedige bevalling en hoop dat jullie dochter snel alle ” bijzonderheden” te boven komt.

 7. Lieve Marike en je partner! Ik wens jullie veel kracht om dit te doorstaan en ik hoop met heel mijn hart dat jullie hier alle drie sterker uitkomen.
  Veel liefs Judith

 8. Lieve Marieke en je man
  Enorm veel sterkte de komende periode
  Met zijn 3 tjes
  Jullie zijn goed voorbereid maar zal best emotionele achtbaaan worden
  Doordat je er zo open over bent verwacht ik ook dat jullie veel steun krijgen
  Al t goeds vóór jullie en de baby

  1. Lieve Marieke,

   Sinds kort heb ik jou en jouw recepten leren kennen. Wat ben jij een mooie gedreven passie volle vrouw. Je wordt een vast een fantastische moeder. Ik wens jou en je man een hele mooie tijd van veel genieten. Ook al zullen er lastige momenten zijn.
   Ik ga door met bakken.. heb nog een hoop recepten te maken.
   Groetjes Cora

 9. Lieve Marieke

  Ik ga zeker voor jullie duimen dat alles goed komt!
  Je bent zo mooi zwanger🤰🏼 dus kan haast niet anders dat jullie kleine👶🏼 er voor gaat knokken !
  Geniet nog even van het samen zijn 😘

  Groetjes Marjan (een plaats genoot)

 10. Hallo Marike wat ben je positief en moedig in deze lastige kwestie. Ook van mij heel veel moed en sterkte gewenst voor de komende periode. En ondanks alles zal het ongetwijfeld goed komen met de oh my mini pie in aantocht. Het blijft een wonder hoe dan ook. 🥰 Veel babygenot en succes. Groetjes Jacqueline

 11. Lieve Marike,

  Bijna gaat jullie meisje geboren worden. Een bijzonder meisje hoe dan ook, jullie eerste kindje ❤️ Ik wens jullie succes met de geboorte en alles qua gezondheid maar vooral veel liefde en geluk en dat jullie maar snel mogen genieten van elkaar 😊

  Lieve groetjes Esther

 12. Wij wensen je heel veel sterkte en geniet straks van de Baby en neem de tijd om op sterkte te komen

 13. Hoi,
  Ons kindje is in maart geboren met een gastroschisis en ligt ook in het EMC. Als je het fijn vind om contact te hebben kun je me misschien mailen? Alle goeds toegewenst!
  Groetjes

  1. Beste Pieternel,

   Wat een ontzettend lief berichtje! Jeetje wat herkenbaar. Vera mocht na twee weken mee naar huis en we genieten nu volop van de vrolijke spruit. Ik hoop dat jullie kindje ook snel naar huis mag zodat jullie kunnen genieten! Binnenkort schrijf ik een update over hoe het is gegaan en over hoe het gaat.

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts