Koolhydraatarme donuts met frambozen

Koolhydraatarme donuts met frambozen
4.3
(3)

Baby Vera is geboren en dat vieren wij natuurlijk met wat lekkers. Donuts met een roze kleurtje! In mijn zoektocht naar een leuke geboorte traktatie kwamen deze roze donuts al één van de winnaars uit de bus! Weer eens wat anders dan beschuit met muisjes. Het fijnste is toch wel, dat deze donuts glutenvrij zijn, makkelijk te bewaren én eenvoudig zijn om te maken. Je kan volop variëren met het fruit en de kleurtjes. Ze zien er niet alleen heel leuk uit ze zijn ook nog eens ontzettend lekker! Ben je benieuwd naar het recept? Kijk dan snel mee!

Wauw, zoveel reacties hebben wij ontvangen na het bericht op mijn socials dat de kleine Oh My Mini Pie! is geboren. We zijn zo verliefd op haar! Een poppetje om te zien, nu al zo’n krachtig meisje. Voorlopig zitten we nog in het ziekenhuis omdat haar lichaam moet leren om voeding te verteren (na haar operatie aan de buikwand), dit gaat nog wel even duren. Toch vieren we dit feestje in het ziekenhuis alvast in het klein!

Een glutenvrij beschuit zonder muisjes, dat kan toch niet?

Bij de geboorte van Vera hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Nu zijn glutenvrije beschuitjes niet echt om over naar huis te schrijven (wel eens geprobeerd?) en glutenvrije muisjes zijn moeilijk te krijgen, in elk geval niet in de supermarkt. Doordat ik zoveel vragen krijg wat je dan kan trakteren heb ik een aantal dingen geprobeerd. Zie hier één van mijn favorieten! Ook de glutenvrije roze koeken taart viel al in de smaak en de roze zebra taart .

Donuts met frambozen lust iedereen!

Toch wilde ik nog wat andere opties voor handen hebben om te trakteren wanneer de kleine Oh My Mini Pie! geboren zou worden. Deze donuts zijn dan ook een feestje voor iedereen! Speciaal voor de liefhebbers zijn ze niet alleen glutenvrij en lactosevrij maar ook koolhydraatarm. Je kan de icing van gewone poedersuiker maken maar ook van de icing poedersuiker van Greensweet Stevia bijvoorbeeld. Hierdoor zijn ze ook nog een stukje verantwoord ook!

Speciaal voor jou heb ik het recept op papier gezet! Glutenvrij genieten voor iedereen!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • SIliconen donutvorm voor 6 grote of 8 kleine donuts
 • mengkom
 • spatel

Ingrediënten:

Voor het beslag van 6 stuks

Voor de frosting:

Optioneel: Gedroogde aardbeien/ frambozen

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht). Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie.
 2. Doe het amandelmeel samen met het zout, citroenrasp, het zoetmiddel en de vanille in een mengkom. Roer hier de eieren en de plantaardige melk doorheen.
 3. Los de baking soda op in een bakje met het citroensap. Het gaat nu bruisen, dat hoort! Wanneer er geen klontjes meer te zien zijn voeg je dit toe aan jouw beslag. Spatel alles goed door elkaar.
 4. Vul de vormpjes met het beslag en duw hier een paar verse frambozen in.
 5. Schuif de donuts de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
 6. Laat de donuts goed afkoelen buiten de oven voordat je ze uit de donutvormpjes drukt.
 7. Leg de donuts op een bakpapier en maak ondertussen het glazuur. Verdeel de icing of de poedersuiker over twee bakjes. Voeg aan het ene bakje gezeefde frambozen toe en aan het andere bakje het citroensap. Roer dit goed door elkaar. Is jouw icing te nat, voeg dan wat extra poedersuiker of icing toe. Is het te droog? Voeg dan wat extra water toe, lepel voor lepel. Versier de donuts met de icing. Dit kan zijn door ze er in te duwen en weer uit te laten lekken op het bakpapier of door de icing in een spuitzak/plastic zakje te doen en het puntje af te knippen en de icing over de donuts te swirlen. Top de donuts eventueel af met wat gedroogde frambozen (hoeft niet) of wat chocolade schaafsel voor een sierlijk effect!
 8. Serveer de donuts met een glimlach en geniet!

Ga je deze koolhydraatarme donuts met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 3

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Dat ziet er feestelijk uit
  de kleine mini oh my pie heeft het maar getroffen met zo’n moeder die heerlijke kan bakken😀
  Zou ik dit recept ook voor een donutijzer kunnen gebruiken ?

  1. Hey Jolanda,

   Dankjewel! Wat leuk om te lezen zeg! Vera lust zometeen geen brood als ontbijt en wil alleen maar taart. Ik geef vast het verkeerde voorbeeld, haha.

   Een donutijzer kan zeker! Ga ervan genieten, ze zijn té lekker!

   Liefs,
   Marike

 2. Als je ze in de oven maakt is het dan niet meer een ‘cake’? Of zijn ze net zo zacht als een donut?

  Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts