Glutenvrije pannenkoekjes met kwark

5
(3)

Ontbijten met pannenkoekjes is toch een feest! Zeker in het weekend is dit totaal geen straf! Ik maak ze dan ook graag, zelfs de Mister vind ze ontzettend lekker. Deze glutenvrije pannenkoekjes met kwark maak je zonder al teveel moeite. Ze zijn luchtig, voedzaam én heel erg lekker! Je kan volop variëren met de topping. Glutenvrij, vegan én een feestje voor iedereen! Melissa deelt vandaag haar recept! 

Luchtige glutenvrije pannenkoekjes zonder ei, het kan! 

Glutenvrije pannenkoekjes met een basis van havermeel of boekweitmeel die kunnen nog wel eens ‘zwaar’ vallen. Met een kleine truc maak je er luchtige pancakes die je zelf kan versieren. Erg lekker om te eten met wat vers rood fruit maar ik moet zeggen dat ze óók heel lekker zijn met stukjes gebakken appel. Wil je er een feest van maken? Smeer en dan wat chocoladepasta op. Niet heel gezond maar soms mag dat ook wel een keer toch?!  

Zit je er klaar voor? Hier volgt het recept! 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Bakpan
 • Mengkom
 • Garde

Ingrediënten:

 • 50 g (lactosevrij) kwark of een plantaardige kwark
 • 50 ml (amandel)melk
 • 1 tl ahornsiroop
 • 40 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel
 • 1/2 tl baking soda 
 • Scheutje citroensap
 • 1 tl vanille-extract
 • Optioneel: 1 tl kaneel

Aan de slag

 1. Doe de (plataardige) melk, ahornsiroop, vanille en de kwark bij elkaar en meng dit tot een tot een egaal mengsel. Roer hier met een garde het haver- of boekweitmeel doorheen totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
 2. Los de baking soda op samen met het citroensap in een bakje. Wanneer er geen klontjes meer te zien zijn kun je dit door het beslag roeren.
 3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en draai het vuur naar middelhoog als de pan heet is. Schep een lepel van het beslag in de pan en wacht tot je belletjes ziet verschijnen op de bovenkant van het beslag (dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten).Draai nu de pancake om en bak nog zo’n 2 tot 3 minuten goudbruin. Herhaal dit nog 3 keer of tot je beslag op is.
 4. Serveer de glutenvrije pancakes met een glimlach. Versier ze eventueel met vers fruit, wat extra kwark en ahornsiroop om het feest compleet te maken.

Ga je deze glutenvrije pancakes met kwark maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 3

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts