Glutenvrije ontbijttaartjes met bramen

Glutenvrije ontbijttaartjes met bramen
5
(1)

De ontbijttaartjes zijn favoriet! De ontbijttaartjes met blauwe bessen en de ontbijttaartjes met frambozen en pecannoten zie ik dagelijks voorbij schuiven over de ontbijtborden. Niet zo gek, want wie wil er nou niet ontbijten met taart? Mirel heeft een heerlijk recept ontwikkeld met bramen! Zo’n ontbijttaartje waar je iedere dag van wil genieten! Glutenvrij, lactosevrij én koolhydraatarm te maken.

Makkelijk en snel

Dat zo’n taartje in een handomdraai gemaakt is dat wordt vaak vergeten. Het is namelijk een handeling van maximaal 5 minuten om de taartjes te maken. Terwijl je deze taartjes de oven in schuift kun je rustig nog wat anders doen. Een half uurtje laten geniet je als een koningin van een heerlijk ontbijt waar zelfs kinderen van meegenieten! Je kan volop variëren met de ingrediënten. Heb je geen bramen in huis? Gebruik dan gerust stukjes mango, ander rood fruit of appelpartjes. Hmm, wat zal het huis lekker gaan ruiken! Wanneer je meerdere taartjes tegelijkertijd maakt kun je de volgende dag nog genieten van zo’n lekker taartje. Dit is toch de wens van iedereen?

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Ben je op zoek naar meer ontbijttaartjes inspiratie? Bekijk dan snel de ontbijttaartjes recepten!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes van 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Staafmixer of vork

Ingrediënten:

Voor twee ontbijttaartjes:

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el water. Gebruik ipv bakpoeder 1/2 tl baking soda opgelost met een scheutje citroensap.

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of op 160 graden hetelucht. Prak de bananen met een vork en voeg de rest van de ingrediënten toe.
 2. Giet het beslag in de bakblikjes en duw in elk taartje 6 bramen. Bewaar de rest van de bramen voor de garnering.
 3. Zet 25 à 30 minuten in de oven.
 4. Laat even afkoelen op een rooster en serveer met een beetje kwark of Griekse yoghurt en de rest van de bramen.

Bewaar deze ontbijttaartjes in de koelkast. Een half taartje met wat kwark en vers fruit is een goed vullend ontbijtje.

Ga je deze glutenvrije ontbijttaartjes met bramen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Gewoon even ‘n berichtje om te zeggen dat het gv bramen ontbijttaartje ongelooflijk lekker was. Ik heb er veels te veel van gegeten. De smaak is perfect & zó lekker smeuïg echt fantastisch (& simpel tegelijk). Helaas had ik geen bramen & niet het juiste bakblik, dus heb ik blauwe bessen in combi met honing gebruikt & deze gebakken in siliconen muffinvormpjes. LOVE IT!

 2. Ik heb vandaag het recept in een langwerpige siliconen cakevorm gemaakt. Super gelukt. Oogt wel een beetje minder ‘chic’ dan de kleine Ronde taartjes maar is In tijdsnood een waardig alternatief. Bedankt voor alle super recepten.

 3. Ik heb deze ochtend het ontbijttaartje gegeten en het was superlekker. Maar ik heb wel een volledig taartje opgegeten 🤭🤫. Het was zoooo lekker en ik had grote honger 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts