Glutenvrij brood met tomaat en rozemarijn

Glutenvrij borrelbrood met tomaat en rozemarijn
0
(0)

Een lekker glutenvrij brood is niet altijd even makkelijk te vinden. Ik maak ze in het weekend graag zelf, wat ik overhoud vries ik in per plak, zo geniet ik door de weeks ook regelmatig van mijn eigen brood. Dit glutenvrije brood met tomaatjes en rozemarijn is één van de favorieten. Het past helemaal bij de zomer! Ik maak het graag wanneer vrienden komen eten, dan hebben we een goed gevulde borrelplank met lekker brood waar ik ook zonder problemen van mee kan eten. Niemand die door heeft dat het glutenvrij is hoor! 😉 De smaak van de tomaatjes en de rozemarijn komt goed naar voren maar niet te overheersend. Erg lekker met een beetje hummus, pesto of bij de soep! Het recept is glutenvrij én lactosevrij te maken.

Bekijk hier alle Oh My Pie! brood recepten!

Een glutenvrij brood met tomaat en rozemarijn, hallo zomer!

Dagelijks overstroomt mijn mailbox met vragen over glutenvrij brood. Hoe bak je dit nou zonder dat er een blok beton uit de oven rolt? Eerder schreef ik het artikel: Glutenvrij brood bakken doe je zo! Hierin deel ik al een aantal tips. Dit brood kan dan ook niet mislukken. Het heeft een smeuïge structuur. Wanneer je courgette gebruikt zal het iets luchtiger zijn dan wanneer je (lactosevrije) kwark gebruikt. Kies de producten die jij kan waarderen. Wil je het broodje iets steviger maken? Voeg dan een eetlepel psylliumvezels toe. Deze rakkers geven jouw broodje meer elasticiteit en veerkracht.

Ben je op zoek naar hartige glutenvrije inspiratie? Doe dan mee met de Hartige Masterclass!

In maart kon de Hartige Masterclass in Beesd vanwege Corona niet doorgaan maar in september gaan we er weer voor! Er staan er twee online, wil je erbij zijn? Boek dan nu nog jouw tickets! We gaan aan de slag met het bakken van broodjes, hartige taarten en andere hartige recepten. Proeven, kijken, ervaren én we gaan ook de keuken in zodat je alle dingen die je hebt geleerd zelf in praktijk kan brengen. Ik kijk er nu al naar uit!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mixer

Ingrediënten:

 • 100 g amandelmeel
 • 100 g maismeel (havermeel, rijstmeel of kikkererwtenmeel kan ook!)
 • 200 g courgette of (lactosevrije) kwark
 • 3 eieren
 • 2 el zaden en pitten naar keuze
 • Peper en zout naar smaak
 • Olijfolie
 • 3 takjes verse rozemarijn
 • 100 g smaaktomaatjes
 • 30 g Parmezaanse kaas
 • 1/2 tl baking soda + scheutje appelazijn of citroensap

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
 2. Klop de eieren in zo’n 5 a 10 minuten luchtig met de mixer.
 3. Verwijder de schil van de courgette en rasp de courgette.
 4. Doe de melen samen met de peper, zout in een mengkom en roer hier de courgette of de (lactosevrije) kwark doorheen. Spatel hier vervolgens de eieren doorheen totdat er een egaal mengsel ontstaat.
 5. Snijd de tomaatjes in plakjes, en haal de blaadjes van 2 takjes rozemarijn. Voeg de helft van de tomaatjes en de zadenmix toe aan het beslag, voeg ook de blaadjes rozemarijn én de geraspte kaas toe.
 6. Los de baking soda op in een bakje met de appelazijn of het citroensap, spatel dit als laatste door het beslag.
 7. Schenk het beslag in de springvorm, tot het brood af met de overgebleven tomaatjes en de takjes rozemarijn. Verdeel met een kwastje een beetje olijfolie over het brood en strooi nog wat zeezout er overheen voor extra smaak.
 8. Schuif het broodje de oven in voor zo’n 45 minuten. Laat het glutenvrije brood afkoelen buiten de oven en geniet!

Ga je dit Glutenvrije brood met tomaatjes en rozemarijn maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

10 comments
 1. Haai! Ik lees er misschien overheen maar ik kan nergens de stap vinden om de noten/zaden toe te voegen.. Waar kijk ik overheen?

 2. Ik heb hem gemaakt (foto op Zinstagram). Hij was lekker maar ik vond hem wat droog en naar mijn smaak wat te zoetig. Ik maak hem zeker nog een keer maar dan doe ik er wat gesmolten boter door, wat olijfjes en pittige schimmelkaas. Wordt vervolgd!😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts