Gezonde kwarktaart met 3 lagen, glutenvrij én lactosevrij

Glutenvrije yoghurttaart met vers fruit
4.8
(4)

Met de zomerse temperaturen van deze week is deze frisse gezonde kwarktaart met 3 lagen meer dan welkom. Het liefste begin ik op zo’n warme dag met een puntje kwarktaart als ontbijt. Wanneer deze gezonde kwarktaart uit jouw koelkast rolt begrijp je vast waarom. De combinatie van een krokante bodem, gevolgd door een frisse kokoslaag, aardbeien én mango on top daar kom je wel je bed voor uit! Mirel ging aan de slag voor ons met een fijn recept, dit deelt ze vandaag op de website! Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten!

Ben je op zoek naar meer zomerse ontbijttaarten? Check deze passievrucht ontbijttaart met kokos eens!

Ontbijten met taart is een feestje voor iedereen!

Heerlijk he? Het is zomer! Veel mensen hebben vakantie en genieten van een vakantie thuis of in eigen land óf je bent nog gewoon aan het werk. Juist dan is het heerlijk om te genieten van een frisse, gezonde ontbijttaart met 3 lagen die ook nog eens glutenvrij én lactosevrij te maken is! Ik ben fan! Met de krokante bodem kun je eindeloos variëren. Heb je de specerijen niet in huis? Gebruik dan gerust kaneel of speculaaskruiden. Net zo lekker én smaakvol. De aardbeien en de mango zijne en must om te proberen De combinatie is zo fijn in deze taart. Gebruik gerust diepvriesfruit, dat merk je niet en is ook nog eens goedkoper. Top jouw taart af met verse aardbeien. Die zijn nu volop verkrijgbaar, wedden dat je de show steelt!

Vegan? Dat kan!

Wil je de taart graag plantaardig maken? Geen probleem. Ik krijg hier veel vragen naar. Vervang de gelatine door agar agar. Lees op de verpakking van de agar agar hoeveel je nodig hebt, dit kan nogal eens verschillen. Kook de agar agar dan in 1 dl water in een pannetje terwijl je goed blijft roeren. Voeg al roerende de yoghurt of mango toe en laat dit mengsel nog zo’n 2 minuten doorpruttelen. Goed blijven roeren is de clue. Wil je het ei vervangen voor in de bodem? Dat kan ook! Gebruik een eivervanger uit mijn artikel Bakken zonder eieren. Succes gegarandeerd! 

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Pannetje

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de bodem:

 • 100 g glutenvrij havermeel (havermout iets fijner maken in de keukenmachine)
 • 60 g amandelmeel
 • 1 ei
 • 2 tl Livin ‘ la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el kokosolie
 • 3 el agavesiroop

Ingrediënten topping:

 • Laag 1: 200 g kokosyoghurt, 2 blaadjes gelatine en evt. wat zoetstof zoals bv 2 el agavesiroop.
 • Laag 2: 500 g (lactosevrije) kwark, 200 g verse aardbeien, 6 blaadjes gelatine.
 • Laag 3: 250 g diepvries mango, 5 el water, 2 el agavesiroop, 3 gelatineblaadjes.

Aan de slag

Voor de bodem:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
 2. Doe eerst alle droge ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
 3. Druk de bodem in het bakblik en duw even goed aan met een koude lepel.
 4. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat deze vervolgens afkoelen op een rek.

Voor de 3 lagen:

 1. Als eerste gaan we aan de slag met de eerste laag. Laat de blaadjes gelatine wellen in koud water. Knijp deze uit en doe de gelatine samen met de kokosyoghurt in een pannetje en voeg de agavesiroop toe. Roer dit allemaal goed door elkaar op een laag vuurtje. Wanneer de gelatine helemaal is opgelost kun je het vuur uitzetten.
 2. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven of zet de springvorm even in de vriezer. .
 3. Ga verder met de tweede laag. Meng de lactosevrije kwark samen met de aardbeien, maak deze fijn met een staafmixer. Wel de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit en doe ze in een pannetje samen met de yoghurt. Zet het pannetje op een laag vuurtje, blijf goed roeren, wanneer de gelatine helemaal is opgelost kun je het vuur uitzetten.
 4. Verdeel dit mengsel over de kokoslaag en zet de springvorm weer in de koelkast of even in de vriezer.
 5. Ga verder met de derde laag. Maak de ontdooide mango samen met het water en de agavesiroop fijn in de blender of met een staafmixer zodat er een gladde massa ontstaat. Wel de blaadjes gelatine in koud water. Doe de mango en de gelatine in een pannetje en zet deze op een laag vuurtje, roer dit goed. Wanneer de klontjes zijn verdwenen kun je dit mengsel voorzichtig over de aardbeienlaag verspreiden. Let goed op, dat de aardbeienlaag stijf genoeg is! Zet  de taart weer in de koelkast en laat goed opstijven.
 6. Laat in ieder geval 2 uur in de koelkast staan. Snijd de taart daarna in 10 stukjes en je hebt je ontbijt en/of tussendoortje voor een hele week klaar!

Bewaartip! Je kan de taart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren.

Ga je deze gezonde kwarktaart met 3 lagen, gltuenvrij en lactosevrij maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

12 comments
 1. Hoi. Ik wilde vragen of de hoeveelheid gelatine voor de tweede laag klopt. 3 blaadjes op 700 gram? (500 kwark + 200 gram gepureerde aardbeien. Blijft dit dan niet te dun?

  1. Hoii.. mag ik wat vragen, ik ga deze maken maar dan ga ik agar agar gebruiken, moet ik dan 2 gram per laag gebruiken? En doe ik de poeder dan ook in warme yoghurt oplossen? Mvg laaziza

 2. Hoi Marike, ik ben deze vegan aan het maken en weet hoeveel gram agar ik moet gebruiken. Laag 1 1 gram, laag 2 3 gram en laag 3 1,5 gram bij mijn agar. Maar adviseer je 1dl water op de totale hoeveelheid agar? Of per laag/hoeveelheid? Het scheelt nogal per laag namelijk…groet! Renate

  1. Hi Renate,

   Je hebt het heel goed beschreven. Ik zou een scheutje water gebruiken per laag. Dit hoeft niet teveel te zijn maar ook niet te weinig dat er een klont ontstaat wanneer je de agar agar kort kookt.

   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

 3. Life saver 🙂 Wij willen over 2 weken het geslacht van onze baby op feestelijke wijze bekend maken. Heel lastig als je o.a. geen suiker en lactose mag. Ineens dacht ik aan deze taart die ik op fb had gezien. Met een beetje creativiteit kunnen we een innercirkel maken en die weer afdekken met de 3e laag. Ik ga eerst wel even oefenen. Als het lukt, laat ik het weten. Happy met deze inspiratie!

   1. Dat is ontzettend lief. Dank je wel. Ik ben in ieder geval blij dat we een oefenexemplaar hebben gemaakt. Het was erg Zen om deze taart, met de koeltijd tussendoor, te maken. Ik heb een andere bodem gemaakt. We gaan de mangolaag ook onderop doen, voor contrast. De middelste laag wordt kokos-citroen. De agar-agar voor deze 2e laag werkte niet helemaal. Nu las ik dat citroen invloed kan hebben op het middel. Ik doe er volgende keer een 1/2 tl bij. Niet dat hij nu instortte. Het was wat zachter dan de rest. Als het een meisje wordt maken we in de citroenlaag een frambozencirkel. Bij een jongetje moeten we, gezien dat we geen natuurlijke oplossing kunnen vinden, blauwe kleurstof gebruiken. Al met al zijn we nu al tevreden. Als het zover is, zal ik een foto op fb delen.

 4. Beste

  Ik zoek een recept voor een bavarois frambozen.
  Maar deze moet Glutenvrije en lactosevrij zijn .

  Kunnen jullie mij hiermee helpen

 5. O wat ziet deze taart er heerlijk én mooi uit!
  Ik ga hem binnenkort eens proberen. Dank je wel voor dit recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts