Zelf kokosyoghurt maken doe je zo!

Zelf kokosyoghurt maken doe je zo!
3.6
(55)

In veel Oh My Pie! recepten zie je kokosyoghurt voorbij komen. Het is een fijn product met een romige en frisse smaak dat ik graag gebruik in plaats van normale yoghurt of kwark. Ideaal voor mensen die niet tegen lactose en koemelk kunnen. Laat het nu ook een heel kostbaar product zijn, in de winkel betaal je al snel veel geld voor zo’n potje van 400 gram. Vandaag deel ik mijn budgettip die ook nog eens heel goed is voor de darmen, ja echt! Ik laat je zien hoe jij ook zelf kokosyoghurt kan maken. Super handig als basis van een ontbijt met granola, een ontbijttaartje of om een hartig dipje mee te maken.

Deze frambozen ontbijtcake smaakt nog lekkerder met zelfgemaakte kokosyoghurt!

Fris, romig én heel voedzaam zonder poespas!

Zelf kokosyoghurt maken is appeltje eitje. Je maakt het met een blikje kokosmelk zonder toegevoegde rommel en probiotica capsules. Dit recept gebruik ik al een lange tijd, het is zo makkelijk en daardoor weet ik ook dat ik altijd een goede kwaliteit kokosyoghurt in huis heb en grijp ik nooit mis. Tijdens een Masterclass deelde ik deze tip waar ik op dat moment heel wat mensen blij mee kon maken. Het werd tijd om de tip ook online te delen zodat ook jij hiervan kan genieten.

Dikke of dunne kokosyoghurt?

Regelmatig krijg ik de vraag of ik dikke of dunne kokosyoghurt gebruik in mijn recepten. Meestal een dikke kokosyoghurt omdat ik dit heel fijn vind. De verhouding kokosroom-kokosvloeistof in het blikje be­­paalt hoe dik de yoghurt wordt. Gebruik bijvoorbeeld voor een dikkere yoghurt het grootste deel van de room en geen vloeistof. Gebruik voor een dunnere yoghurt het hele blikje.

Met of zonder yoghurtmaker?

Voor zelf yoghurt maken heb je niet meer nodig dan een grote thermosfles. Maar een speciale yoghurtmaker kan handig zijn. Ik maak de kokosyoghurt vaak zonder yoghurtmaker omdat ik hiermee grotere hoeveelheden tegelijk kan maken.

Wist je dat de kokosyoghurt ook ontzettend lekker is in deze Gezonde Carrot Cake Ontbijtcake?

Tips!

De probiotica die ik gebruik ik van Bio-Kult. Dit is niet gesponsord, deze heb ik eigenlijk altijd standaard in huis omdat ik die zelf gebruik voor een goede darmgezondheid. De kokosmelk kocht bij bij de Lidl. Deze is al dik van zichzelf zonder rare toevoegingen én goedkoop. De yoghurt lukt altijd!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Pannetje
 • Thermometer- voor voeding
 • Thermosfles of yoghurtmaker
 • Schone pot

Ingrediënten:

 • 1  blikje 400 ml kokosmelk (volvette voor een romiger yoghurt)
 • 2 probiotica-capsules

Aan de slag

 1. Schenk de kokosmelk in een kom en klop hem glad. 
 2. Breng de kokosmelk kort aan de kook en haal de pan vervolgens meteen van het vuur.
 3. Laat de kokosmelk afkoelen tot een temperatuur van minimaal 40 en maximaal 45 graden. Gebruik de thermometer om dit goed in de gaten te houden en wees hier heel nauwkeurig in. Bij temperaturen hoger dan 45 graden gaat de probiotica namelijk dood en kun je dus geen yoghurt maken, bij temperaturen lager dan 40 graden zullen de bacteriën niet zo goed groeien.
 4. Is de juiste temperatuur bereikt? Meng dan de inhoud van de probiotica capsules door de kokosmelk.
 5. Gebruik je een thermosfles? Schenk de kokosmelk hierin, sluit de fles goed af. Wikkel de fles in een aantal theedoeken of een deken en laat deze 8-12 uur op een warmere plaats in huis staan.
 6. Gebruik je een yoghurtmaker? Dan is nu de tijd om de kokosmelk met probiotica in het apparaat te schenken en de instructies van het apparaat te volgen.
 7. Zowel in de thermosfles als in de yoghurtmaker, is de yoghurt nog steeds heel vloeibaar, dat is normaal. Schenk de yoghurt in een glazen pot
 8. Zet de yoghurt als hij klaar is minstens 6 uur in de koel­kast. Als hij koud wordt, wordt hij dikker. 
 9. In de koelkast is de kokosyoghurt 1 week houdbaar.

Ga je zelf kokosyoghurt maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 55

Geef als eerste je mening!

30 comments
 1. Mijn eerste probeersel is bijna op temperatuur. Het duurt wel lang voordat de melk op de juiste temperatuur is, kun je het ook gelijk in een mengkom overschenken als het aan de kook is gebracht?

  Ben benieuwd!

 2. Gisteren kokos gemaakt volgens jou recept alleen nog 100ml slagroom toegevoegd .
  Ik heb een yoghurt maker dus heb ik de melk niet verhit.
  Na 8 uur was de yoghurt nog melk dun en na 8 uur koelkast nog hetzelfde. Wat heb ik fout gedaan.

  Mvg Dick.

  1. Leuk recept, ik ga het zeker uitproberen.
   Kun je me alleen uitleggen waar je eerst dit zegt: “Zelf kokosyoghurt maken is appeltje eitje. Je maakt het met een blikje kokosmelk zonder toegevoegde rommel en probiotica capsules.” Dus zonder probiotica capsules, terwijl je toch echt probiotica capsules gebruikt in je recept?

   1. Ik denk een (grappig) lees foutje..
    Want er staat kortgezegd, je maakt dit met kokosmelk zonder toevoegingen én probiotica capsules. Het had er voor het gemak iets duidelijker moeten staan, met bijvoorbeeld “en” erbij, of een andere woordkeuze. Maar ik geloof dat ze dat bedoeld. 👀

    Anders zou er namelijk staan dat de kokosmelk geen toevoegingen en probiotica bevat..

     1. Ik las het in de huidige bewoording nog steeds als dat er geen probiatica capsules in gaan, ik snapte het ook al niet toen ik het daarna alsnog in de ingrediëntenlijst zag staan. Twee keer terug gescrolt en “ja, er staat toch echt zonder probiotica capsules… huh?”

      Als het een opsomming is, is het in dit geval beter om het om te draaien; “Je maakt het met probiotica capsules en kokosmelk zonder toevoegingen.”
      Dan is het duidelijk dat het woord “zonder” niet slaat op de probiotica.

  2. Dan wordt inderdaad je yoghurt niet dik als je het niet eerst verhit hebt.. Ook vuur de yoghurt maker geldt alleen houdbare melk hoeft niet eerst gekookt te worden, verse en rauwe en vegan melk wel. Kijk maar eens op YouTube naar meneer wateetons

 3. Goed recept, ik heb alles netjes gevolgd maar kreeg uiteindelijk een soort karnemelk. Ik heb het hele blikje gebruikt. Wat zou ik beter kunnen doen?zonder vloeistof of langer in de thermosfles laten?

 4. Hallo Marike, dank je wel voor dit recept. Ik eet lactose vrij en cocosyoghurt vind ik zo verrukkelijk maar is erg duur zoals je zegt. Hier in Frankrijk kosten 2 éénpersoonspoties (samen 200 gr) €3. Ik maak altijd yoghurt van koemelk voor de rest van het gezin en ik ga nu zeker ook de cocos yoghurt zelf proberen te maken!! Ik zal dezelfde methode toepassen als ik gewend ben voor yoghurt: grote jampotten steriliseren in snelkookpan, vullen met de afgekoelde melk op juiste temp. yoghurt toevoegen en bij de cososmelk dus de probiotica, pan dicht, op de bank met deken en kussens erop, nachtje laten staan). Als dit werkt voor de cocosyoghurt laat ik je het weten. Groet, Mariken

  1. Dit recept zit nu al weken in m’n hoofd om te proberen. Ik zag vandaag yoghurt starter bij de bio supermarkt. Heb je enig idee of dit ook werkt.? Hoor het graag.

   Groetjes
   Irma

 5. Ik wil het graag proberen, maar ik vroeg me af welke probiotica-capsules gebruik je en waar kan ik ze kopen?

 6. Kan je de kokosyoghurt ook maken melk-kefir korrels?? Die heb ik wel, zijn tenslotte ook bacteriën.

  Gr,
  Baukje

  1. Hi Baukje,

   Wat leuk om te lezen, dat heb ik zelf alleen nog niet geprobeerd. 🙂 Dankjewel voor de tip!

   Groetjes,
   Marike

 7. Goedemorgen, ik heb zaterdag een elektrische yoghurt maker voor mijn verjaardag gehad, waar ik in 1x 1 l in kan maken. Kan ik dank het blikje melk en de probiotica er gelijk ingieten of moet je de kokosmelk ook dan nog eerst in een pannetje verwarmen? Ik denk van niet omdat de yoghurtmaker heb zelf gaat begeleiden naar de juiste graden, maar ik dacht ik vraag het toch nog even :-). Alvast bedankt.

  1. Hoi hoi ik heb gisteren een YouTube filmpje gezien van meneer wateetons met kokosyoghurt maken en ook met yoghurtmaker moet je eerst de melk koken.. Kijk maar eens bij hem. Alleen houdbare melk hoeft niet eerst verhit te worden..

 8. Hallo, ik zie bij het genoemde merk probiotica ( online) wel 6 of 7 verschillende soorten, welke gebruik jij voor de kokos yoghurt?

 9. Oh wat super! Ik ga dit morgen meteen maken. Ik gebruik soms een paar maanden kokos yoghurt en voel me veel beter. Ik gebruik ook pro biotica dus dit is zo gepiept. Bedankt voor het recept. Wij vinden hoe recepten erg lekker en fijn dat het gezond en lekker tegelijk is. Ik ben fan.

 10. Het leek me leuk ook de kokosyoghurt nu te maken. Heb de laatste weken gewone yoghurt gemaakt van diverse soorten al dan niet houdbare melk. Vind de houdbare volle melk tot nu het beste qua substantie en smaak, met toegevoegde scheppen Griekse yoghurt.

  Nu de kokosmelk van Lidl gekookt, probiotica toegevoegd op 44 gr en nu staan twee potjes samen met een liter “gewone” yoghurt te fermenteren in mijn Instant Pot op 43 graden.
  Ik kan niet wachten tot “het” klaar en gekoeld is.

  Wordt vervolgd🥰

 11. Bedankt voor het recept 😊
  Ik ga binnenkort kokos yoghurt maken, ik heb een yoghurt maker besteld.
  Ik ga probiotica gebruiken. Ook ik ben benieuwd: kan ik als de eerste yoghurt klaar is, daar wat van gebruiken als starter voor de volgende batch?

 12. Mijn zelfgemaakte kokosyoghurt in de 7 potjes heeft na 24 uur in de yoghurtmachine een rode gloed aan de oppervlakte en een vreemde geur.
  Wat kan er misgegaan zijn?
  Durf het zo niet op te eten.
  Gemaakt met kokoscreme 80%, agar agar en bio-kult probiotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts