Glutenvrije carrot cake ontbijttaartjes

Glutenvrije carrot cake ontbijttaartjes
5
(1)

Nu het buiten frisser wordt kies ik sneller voor ontbijtjes met kruidige smaken. Deze glutenvrije carrot cake ontbijttaartjes schuif ik daarom maar al te graag de oven in, het liefste meerdere tegelijkertijd zodat ik ook tijdens een drukke werkweek iedere dag kan genieten van zo’n lekker taartje!  Stel je voor! Een smeuïg taartje met een voedzame basis waarin de smaken van Pumpkin spice en vanille samenkomen. De frisse topping maakt het feest compleet. Dit wil je gewoon proeven. 

Ben jij gek op carrot cake? Heb je deze vegan carrot cake al gemaakt? Of wat dat je van de carrot cake sandwichtes, de carrot cake ontbijt cake of de carrot cake cheesecake. De keuze is reuze!

Ik ben dol op de herfst, cosy op de bank met een dekentje en tijdens het bakken haal ik de kruidige specerijen weer tevoorschijn!

Het is nu offiïceel herfst! Jammer dat de dagen korter worden maar oh wat kan ik genieten van de herfst. Cosy op de bank met een dekentje, kaarsen die weer aan staan in huis én natuurlijk de kruidige smaken die weer uit de kast getrokken worden om te gebruiken in de keuken, ik hou er zo van! Kijk jij ook zo uit naar deze momenten? Dan zit je gebakken! Deze glutenvrije carrot cake ontbijtaartjes passen daar helemaal bij. 

Vegan carrot cake ontbijttaartjes

Eet je graag plantaardig én glutenvrij? Vervang de eieren dan door een lijnzaad ei. Wel de gebroken lijnzaad in 6 eetlepels warm water en roer dit door het beslag heen. Gebruik in plaats van yoghurt kokosyoghurt. Vervang de bakpoeder door 1/2 tl baking soda en los dit op in wat citroensap en voeg dit als laatste toe aan het beslag. Wedden dat je ervan zal genieten?!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor 2 ontbijttaartjes:

 • 100 g amandelmeel of 85 g glutenvrije havermeel
 • 50 g geraspte wortel
 • 2 eieren*
 • 2 tl  Pumpkin spice – ik gebruikte de kruiden van Green Gypsy Spices
 • Snufje zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl citroenrasp
 • 30 g ahornsiroop of Syrup gold
 • 2 el grof gehakte walnoten 
 • 20 g rozijnen of 2 dadels in stukjes
 • 250 g stevige yoghurt- ik gebruikte Optimel Griekse stijl vanille maar je kan ook kiezen voor kokosyoghurt

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
 2. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 3. Roer het meel samen met het ei of de eivervanger, de wortelrasp, 100 g van de yoghurt, de specerijen, bakpoeder, citroenrasp, grof gehakte walnoten, de rozijnen en het zoetmiddel mengsel door elkaar zodat er een grof mengsel ontstaat. Proef even of het beslag op smaak is.
 4. Schep het beslag in de springvormpjes.
 5. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
 6. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven en verdeel de yoghurt over de taartjes voordat je ervan gaat genieten. Wanneer de taartjes een paar uur in de koelkast staan zal je zien dat de yoghurt iets indikt en er een lekkere frosting ontstaat, kleine tip. 😉
 7. Wil je er meer kleur aan geven? Hak dan nog wat pistachenoten grof en strooi deze er overheen!

Bewaartip!

Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of vries ze in per stuk.

Ga je deze glutenvrije carrot cake ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts