Gevulde amandelkoeken met rood fruit, glutenvrij!

0
(0)

Voor wie gek is op de amandelkoeken met citroen heb ik goed nieuws wat ik heb dus van hetzelfde deeg, gevulde amandelkoeken met rood fruit gemaakt. De smeuïge amandel-citroen bodem doet het perfect bij het frisse zomerfruit. Je maakt ze in nog geen 30 minuten, waardoor je zonder moeite ineens de lekkerste taartjes op tafel tovert, en yes je kan er gerust mee ontbijten! Glutenvrij en vegan te maken!

Ben je benieuwd naar meer frisse taartrecepten? Kijk dan eens bij deze frisse citroentaart, ricottacake, blauwe bessen ontbijttaart, frambozen ontbijttaart of Oma’s appeltaart!

Van glutenvrije koeken naar cupjes!

Op één van mijn bakdagen stond ik in de keuken en ik wilde eigenlijk een leuk variatierecept voor jullie maken met de oh zo beroemde amandelkoeken met citroen. Totdat ik besloot om er cupjes van te maken. De bollen deeg duwde ik iets uit en maakte een kleine opstaande rand. De cupjes schoof ik de oven in en de volgende ochtend vulde ik ze met roodfruit dat ik verwarmde met wat arrowroot waardoor er al snel een coulis op tafel stond. We hebben een winnaar! Ik kan jullie nu al vertellen, dit is een hemels lekkere combinatie! Ben je geen fan van bosvruchten? Gebruik gerust mango of appel en rozijnen.

De gevulde amandelkoeken met rood fruit zijn ook vegan te maken!

Ik krijg zoveel vragen naar vegan recepten, oftewel recepten zonder dierlijke producten zoals ei, gelatine etc. Eerder schreef ik in deze blog hoe je eieren zou kunnen vervangen. Ook in mijn boek Bakken zonder Tarwe leg ik dit uitgebreid uit wat de functie is van ei in een recept en hoe je dit kan vervangen zonder moeitlijkheden. Het vraagt wat vaardigheden maar echt als je het snapt dan gaat het goed!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje
 • Bakplaat
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor 5 ontbijttaartjes:

Aan de slag

 1. Doe alle ingrediënten voor het koekjesdeeg bij elkaar in een keukenmachine of mengkom en mix alles door elkaar totdat er een soepele deegbal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het zo’n 30 minuten in de koelkast.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. Maak 5 bollen van het deeg, druk deze uit op een bakplaat bekleedt met bakpapier en zorg ervoor dat de randjes iets omhoog staan, zodat er een cupje ontstaat. Besmeer de cupjes voor een glimmertje met wat eigeel of abrikozenjam (de eivrije optie).
 4. Schuif de cupjes de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten. Het kan zijn dat jouw koeken iets langer in de oven moeten bakken. Ze moeten er goudbruin uitzien. Let op, iedere oven is anders. Bij de één duurt het langer en bij de ander gaat het sneller. 
 5. Laat de cupjes afkoelen buiten de oven.
 6. Ga ondertussen aan de slag met de fruitvulling. Verwarm het fruit in een pannetje op een laag vuurtje, roer hier de arrowroot doorheen en blijf zo nu en dan roeren. Wanneer de bosvruchten beginnen in te dikken kun je het vuur uitzetten. Laat het fruit afkoelen, voeg naar smaak zoetmiddel toe.
 7. Vul de cupjes wanneer je ze gaat eten met de bosvruchten en geniet!

Bewaartip! Bewaar de cupjes in een trommel. Je kan ze prima 3 dagen bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze gevulde citroenkoeken met rood fruit maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hallo Marike,

  Klinkt heerlijk, ook als ontbijtje met een klodder kokosyoghurt, ga het binnenkort maken!

  In de ingrediënten lijst staat kokosmeel, maar kan nergens in de bereiding vinden waar dat voor nodig is.

  Groetjes Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts