5x de lekkerste plantaardige recepten!

Glutenvrije chocolade-koffietaartjes
4
(1)

Dat de website staat boordevol glutenvrije baksels, dat is wel bekend. Eet je plantaardig? Dan kun je net zo goed genieten van een heerlijkheden als (hartige) taart en zoete koek. De lekkerste plantaardige recepten hebben we op een rijtje gezet, zo kun je glutenvrij én vegan genieten!

Bakken zonder eieren? Ik schreef er een artikel over deze kun je hier lezen!

Plantaardig bakken, het hoeft niet heel lastig te zijn. Het is belangrijk om te weten wat de functie van de eieren was in een baksel om deze te kunnen vervangen. Gaat het om luchtigheid, binding of om smaak? In het artikel over bakken zonder eieren leg ik er alles over uit. Mijn favoriete plantaardige recepten staan klaar voor jou. Ga jij voor de ontbijttaartjes met rood fruit, de koffie-chocoladetaartjes, de chocolade ontbijttaartjes of ga jij voor de hartige taart? We zijn benieuwd!

Chocolade ontbijttaartjes

Deze chocoladetaartjes zien eruit om je vingers bij af te likken, zo lekker! Je kunt ze bovendien helemaal plantaardig maken door de eieren te vervangen door lijnzaad.
Hiermee krijg je hetzelfde effect: een heerlijk luchtig taartje met heerlijke chocoladesmaak. De dadels en ongeraffineerde zoetstoffen geven een heerlijke zoete smaak.

Tip: als je wilt afvallen, dan is erythritol een betere keuze dan agavesiroop. Dan krijg je namelijk vrijwel geen snelle suikers binnen en houd je het afvalproces beter op gang.
Erythritol kan echter onze darmen irriteren, daarom is het advies om deze zoetstof met mate te gebruiken.

Chocolade koffietaartjes

Nog meer heerlijke chocoladetaartjes, maar dan in combinatie met koffie. Dé ultieme smaaksensatie! Deze chocolade koffietaartjes zijn plantaardig te maken door een
plantaardige variant voor slagroom te kiezen. Ga je voor room op basis van soja, probeer dan de volgende keer dat je deze taartjes maakt kokosslagroom te gebruiken. Veelvuldig gebruik van soja kan namelijk je hormonen
in de war brengen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je wilt gewoon heerlijk genieten van deze lekkere taartjes!

Tip: gebruik voor de topping kokosbloesemsuiker omdat dit – anders dan gewone tafelsuiker – niet bewerkt is en daardoor nog alle voedingsstoffen bevat. Op deze manier krijg je met het zoet ook nog wat voedingsstoffen binnen.

Gezondere Reese’s

We blijven bij de chocolade, want dit smaakt ook zo goddelijk in combinatie met noten. Deze Reese’s maak je bijvoorbeeld met pure chocolade, notenpasta en verschillende soorten verse noten. Loopt het water je al in de mond? Cacao levert veel vezels en met noten krijg je gezonde vetten en eiwitten binnen. De kokosolie in dit recept voegt eveneens gezonde vetten toe. Wil je deze Reese’s nog gezonder maken, gebruik dan chocolade die gezoet is met stevia en kies stevia ook als zoetmiddel. Op deze manier krijg je geen snelle suikers binnen.

Ben je op zoek naar fijne supplementen of meer achtergrondinformatie over voedingsstoffen? Kijk dan even op de website van Nutribites.

Ontbijttaartjes met een topping van bosvruchten

Wat dacht je van taart als ontbijt? Deze ontbijttaartjes bieden een heerlijke combinatie van smaken en zijn daarnaast plantaardig te maken door voor agar agar te kiezen als bindmiddel.Als je voor deze taartjes havermout en kokosyoghurt kiest, krijg je hiermee gezonde koolhydraten en vetten binnen. Op deze manier zijn de taartjes ook meteen vrij van lactose en daar zijn je darmen blij mee.

Pure kokosyoghurt smaakt naar slagroom en dat is heerlijk samen met bosvruchten. De yoghurt levert laurinezuur en andere gezonde vetzuren en de bosvruchten staan bol van de vezels en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn ontzettend gezond voor je lijf. Een taartje dus om je hele lichaam mee te verwennen!

Hartige taart met pompoen en tomaatjes

Dat hartige taart ook lekker kan zijn zonder gewone kaas, bewijst deze heerlijke taart met pompoen, paprika en tomaatjes. Je kunt voor deze taart plantaardige yoghurt gebruiken en het ei vervangen door tofu (of nog beter: tempeh). In plaats van kaas gebruik je gewoon vegan ‘kaas’ op basis van peulvruchten. Als je vegan kaas uitzoekt die zo min mogelijk zetmeel bevat, krijg je minder snelle koolhydraten binnen en dat is beter voor je gezondheid en je gewicht. Zo kun je zorgeloos genieten van een krokante bodem gevuld met een heerlijke mix van zoete groenten.

De pesto in dit recept voegt extra smaak toe, zodat het helemaal genieten is van een rijke smaaksensatie. Let even op dat de pesto geen kaas bevat of maak de pesto zelf van basilicum, knoflook, olijfolie en cashewnoten. Dat wordt vast en zeker genieten!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts