Chocolademousse taartjes met Bailey’s

Glutenvrije chocolademousse taartjes met Bailey's
5
(2)

Zei er iemand chocolademousse taartjes met Bailey’s? Je leest het goed! Dit keer geen ontbijttaartjes maar Oh My Pie! verwentaartjes! De paradetaartjes van dit moment! Nu we meer thuis zijn, het eerder donker wordt en een puntje choocladetaart altijd lekker is, leek het mij zo leuk om mijn lievelingsrecept te delen. Deze chocolademousse taartjes maak ik graag in het weekend. Super lekker met een theetje, als verwenmomentje bij de koffie of om mee uit te pakken als dessert wanneer je de show wil stelen. Ik voegde een vleugje Almond Bailey’s toe, daardoor krijgen de taartjes een extra dimensie. Ben je hier geen fan van? Dan kun je het gerust weglaten! Glutenvrij, lactosevrij én plantaardig genieten voor iedereen!

Ben je gek op chocolade? Bekijk dan eens de glutenvrije chocolade ontbijttaartjes, de pompoen brownies, de chocolade cake of de chocolade- koffietaartjes eens!

Drie smaaksensaties in één taartje, deze chocolademousse taartjes met Bailey’s hebben het allemaal!

Wanneer je een hapje neemt van deze chocolademousse taartjes ervaar je drie lagen van verschillende smaken en structuren, oftewel 3 lagen chocolade geluk! Met een smeuïge no-bake chocolade-hazelnoot bodem met een bite van geroosterde hazelnoten, gevolgd door een fluweelzacht chocolademousse waarin…jawel een vleugje Almond Bailey’s is verwerkt met als topping een ganache van pure chocolade. Het fijne aan deze taartjes is toch wel dat je geen oven nodig hebt, er geen rauw ei in is verwerkt én dat de vulling toch super luchtig is!

Voor ik het vergeet, verwarm een mes in warm water en maak deze droog, snijd hier de taartjes mee aan zodat de chocolade niet zal breken. 

Verwen jezelf en de mensen om jou heen met deze chocolademousse taartjes

Chocolade is niet uit mijn keuken weg te denken. Ik kan erg genieten van een stukje goede chocolade. Wanneer ik de taartjes maak gebruik ik dan ook graag de chocolade die ik zelf erg lekker vind. Doe dit zelf ook. Ben je meer fan van melk chocolade? Gebruik deze gerust. Kun je pure chocolade meer waarderen? Ga dan voor een goede pure chocolade. Wil je een vegan taartje maken? Gebruik dan een vegan chocolade. De keuze voor chocolade is belangrijk voor de smaak die je later terugproeft. Ben je geen fan van Bailey’s? Laat dit gerust weg, het is tenslotte jouw feestje!

Bewaartip!

De taartjes kun je zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. De puntjes kun je ook per stuk invriezen zo kun je er later nog een keer van genieten!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Spatel
 • Bakpapier
 • Acetaatfolie (optioneel)

Ingrediënten:

Voor de bodempjes:

 • 50 g hazelnotenmeel of amandelmeel
 • 15 g cacaopoeder
 • 3 Medjouldadels of 30 g ahornsiroop
 • Snufje zeezout
 • Scheutje plantaardige melk
 • Optioneel: enkele grof gehakte noten

Voor de vulling:

 • 150 ml (plantaardige) slagroom
 • 3 el ahornsiroop
 • 100 g pure chocolade
 • 2 el Bailey’s- ik gebruikte Almond Bailey’s (je mag de Bailey’s ook weglaten)

Voor de topping:

 • 50 g pure chocolade
 • Cacaopoeder

Aan de slag

 1. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier.
 2. Doe het meel, de ontpitte Medjoul dadels, zout en de cacao in een mengkom. Kneed dit tot één geheel. Is het deegje te droog voeg een klein scheutje plantaardige melk toe. Verdeel het deeg over de bodempjes van beide springvormpjes. Wil je er echt een feest van maken? Duw dan een aantal gebroken noten in het deeg voor een extra bite!
 3. Bekleed de randen eventueel met acetaatfolie en zet de vormpjes in de koelkast.
 4. Ga aan de slag met het maken van de vulling. Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de chocolade in een hittebestendige kom die op de pan past.
 5. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam  au bain-marie smelten. Blijft de chocolade een beetje kruimelig, voeg dan een lepeltje kokosolie toe. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
 6. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met het zoetmiddel. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade samen met de Bailey’s. Verdeel de chocolademousse over de bodempjes van de taartjes. Zet deze voor minimaal 1 a 2 uur in de koelkast zodat de mousse op kan stijven.
 7. Voor de topping kun je ervoor kiezen om er een topping van chocolade te maken. Smelt de pure chocolade au bain marie en verdeel dit over de mousse die stijf genoeg is. Laat de chocolade uitharden.
 8. Strooi voordat je de taartjes wil serveren cacaopoeder over de taartjes met een zeefje. Snijd de taartjes in puntjes en geniet!

Ga je deze glutenvrije chocolademousse taartjes met Bailey’s maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

6 comments
  1. Hi Gabriella,

   De dadels kun je meekneden als ze zacht zijn. Gebruik je hardere dadels, laat ze dan wellen in warm water en hak ze grof. 🙂

   Groetjes,
   Marike

 1. Hi Marike,
  Leuk recept voor kerst! Welke meel kan ik gebruiken bij een notenallergie? Het mag ook gewone meel zijn, maar dan zou ik graag de verhouding willen weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts