Glutenvrije frambozen feesttaartjes met kokosmakronen bodem

Glutenvrije frambozen feesttaartjes met kokosmakronen bodem
2.8
(4)

Glutenvrije frambozen feesttaartjes met een bodem van kokosmakronen, klinkt dit niet geweldig? Voor kokosmakronen kun je mij altijd wakker maken, ik vind vooral de smeuïgheid en de smaak van kokos zo lekker. Eerder maakte ik al meerdere keren de kokosmakronen cake en deze schattige kokosmakronen. Nu in combinatie met een luchtige yoghurt-slagroom vulling kan ik zeggen dat er weer een nieuwe favoriet is toegevoegd aan de collectie lievelingstaarten! Het leuke van deze taartjes is dat je twee kleinere taartjes kan maken die je met meerder mensen kan delen. Glutenvrij, lactosevrij en een feest voor iedereen!

Ondertussen staan er al heel wat fijne recepten online met frambozen, kijk eens naar deze frambozen ontbijttaartjes of wat dacht je van deze chocolade cake met frambozen, donuts met frambozen en lekkere yoghurttaart met frambozen?

Een smeuïge bodem van kokosmakronen!

Kokosmakronen, ben jij er ook zo’n fan van? Heb je ze toevallig nog in huis, dan kun je gerust kant en klare kokosmakronen gebruiken voor de bodem. Heb je ze niet in huis maar wil je dolgraag deze taart maken. Gebruik dan 1/5 van de hoeveelheden van het recept van de kokosmakronen cake. De bodem combineert heel goed met de frisse frambozen vulling. Die zoet is maar niet te zoet, vooral lekker romig!

Luchtige mousse met frambozen!

Ook al is de herfst net begonnen, deze frambozen feesttaartjes kunnen altijd! Je maakt de mousse met maar een paar ingrediënten. Slagroom, yoghurt, frambozen, zoetmiddel en gelatine of agar agar. Eet je lactosevrij of vegan vervang de slagroom dan door een plantaardige slagroom die goed op te kloppen is. Het fijne aan de mousse is toch wel dat je de frambozen heel goed proeft. Met recht een zonnetje op je bord!

Koolhydraatarm? Dat kan!

Ik krijg heel vaak de vraag of de recepten koolhydraatarm zijn. Lang niet allemaal, maar wel heel veel. Zo kun je deze taart in een handomdraai koolhydraatarm maken. Gebruik als zoetmiddel Erytrithol of Syrup gold bijvoorbeeld en je zit gebakken! Gebruik geen kant-en-klare koekjes maar maak de bodem zelf volgens het recept.

Zit je er klaar voor? Bakkers, bakken maar!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mixer
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de bodem:

4 kleine glutenvrije kokosmakronen of gebruik 1/5 van DIT recept en gebruik dit als bodempjes. Bak de bodempjes in 10 minuten gaar.

Voor de vulling:

 • 150 ml (plantaardige) slagroom
 • 150 g kokosyoghurt – of een stevige milde yoghurt naar keuze
 • 200 g diepvries frambozen + een aantal verse frambozen voor de garnering
 • 5 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
 • 50 g ahornsiroop of Syrup gold 

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van een kleine springvormpjes met bakpapier. 
 2. Maak je de kokosmakronen bodem zelf? Zet dan de oven aan op 180 graden onder en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Gebruik je kant en klare kokosmakronen? Dan mag je de oven uitlaten. 
 3. Maak de kokosmakronenbodem zoals staat beschreven. Gebruik je kant en klare kokosmakronen? Doe deze in een mengkom en kruimel deze fijn. Voeg dan een eetlepel gesmolten kokosolie toe om er één geheel van te maken. Verdeel ze over de bodem van de springvormpjes uit en duw ze goed aan zodat er een mooie kokosbodem ontstaat. Zet de taartbodempjes in de koelkast.
 4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Ontdooi de frambozen in een steelpannetje. Wanneer deze zacht geworden zijn kun je ze pureren tot moes, voeg het zoetmiddel toe. 
 5. Wel de blaadjes gelatine totdat ze zacht geworden zijn. Knijp ze uit en roer ze door het frambozenmengsel heen. Roer totdat de gelatine volledig is opgenomen.
 6. Klop in een mengkom de yoghurt los, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie. Spatel de slagroom door de yoghurt heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer nu 2/3 van het frambozenmengsel door de yoghurt/slagroom en spatel nog één keer door elkaar. 
 7. Bekleed de randen van de springvormpjes eventueel met acetaatfolie (voor een strakke rand). 
 8. Verdeel eerst een lepel slagroom-framboos over de bodem en vervolgens een lepel frambozenmengsel en wissel dit net zo lang af totdat de springvorm gevuld is. 
 9. Doe dit ook met het ander springvormpje.Ga met een satéprikker door het oppervlak heen van de taartjes. Zo ontstaat er al snel een mooie tekening. 
 10. Schuif de taartjes de koelkast in voor zo’n 3 uur zodat de vulling op kan stijven. 
 11. Garneer de taartjes met de verse frambozen en geniet!

Bewaartip! De taart kun je zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad niet aan om deze in te vriezen omdat de mousse dan niet meer zo lekker is na het ontdooien.

Ga je deze glutenvrije frambozentaartjes maken?Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 2.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

8 comments
  1. Hi Marijn,

   Doordat er voldoende gelatine in het frambozenmengsel zit, komt dit ook bij de slagroom en yoghurt wanneer je dit er doorheen roert. De substantie is dan lekker luchtig maar geen instortende pudding, wat mij betreft perfect.

   Groetjes,
   Marike

 1. In het gedeelte “smeuïge bodem van makronen” staat dat je 1/5 deel kunt gebruiken van een recept.
  Verder op bij “ingredienten voor de bodem” staat 1/4 van dat zelfde recept. Welke maat moet ik aanhouden?

 2. Hoe moet je de agar agar erin verwerken als je geen gelatine wilt gebruiken? Ik kan het namelijk niet vinden in het recept. Hoor het graag! Wil hem binnenkort maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts