No-bake appeltaart cheesecake, glutenvrij én vegan!

No-bake appeltaart cheesecake, glutenvrij én vegan!
0
(0)

Een no-bake appeltaart cheesecake die je zowel glutenvrij als vegan kan maken. Dit is één van de taarten waar je ieder moment van zou kunnen genieten. De goed gevulde bodem van noten en dadels past heel goed bij de frisse yoghurt-slagroom vulling. De gebakken appeltjes zowel in als op de taart maken het feest compleet! Je begrijpt vast dat de taart dan ook zo was verdwenen. Iedereen wilde een puntje proeven. Met een beetje geluk maak jij de taart vandaag nog. Ik laat je zien hoe! Lees je mee?

Appeltaart, in alle vormen en maten, ik hou er zo van! Ben jij ook zo gek op appeltaart? Maak dan snel eens deze Overheerlijke Oma’s appeltaart, appelkruimeltaartjes, no- bake appeltaart, gezondere appeltaart, of deze appel cake met kaneel!

Bodem van dadels en noten

Door de jaren heen heb ik al heel veel soorten kwarktaarten, cheesecakes en andere lekkernijen gedeeld. Vaak met een basis van verschillende melen waarbij de bodem even gebakken moet worden. Het leek mij super leuk om een keer een dadel-notenbodem te maken. Die geven echt de smaak van de herfst. De gebroken noten kun je roosteren om nog meer smaak te geven aan jouw bodem. Ik kocht zelf geroosterde noten bij De Notenshop. Deze worden geroosterd in de oven en geven een volle smaak aan de bodem en de dadels geven een smeuïge zoete bite. Een vleugje zeezout maakt het helemaal af. Kun je niet tegen dadels? Gebruik dan eens gedroogde vijgen die je even laat wellen in lauw warm water. Ik kan je zeggen, dit wil je!

Hier kun je gerust een puntje van eten als onderdeel van het ontbijt!

We hebben de taart al meerdere keren gemaakt, niet alleen wannneer er mensen op bezoek kwamen maar ook voor ons zelf zodat we er een puntje van mee konden nemen naar ons werk of als onderdeel van het weekendontbijt. Stiekem best wel lekker en een echte verwennerij!

Een glutenvrije no-bake appeltaart cheesecake die je ook vegan kan maken

Marike, zijn jouw taarten vegan? Deze vraag krijg ik zo vaak. Ik probeer de recepten vaak al standaard vegan te maken maar de hoofdtoon is toch wel glutenvrij, lactosevrij en koemelkvrij. Wanneer het recept niet standaard vegan is heb ik de vegan optie erbij gezet zodat iedereen ervan kan genieten! In dit recept heb ik de gelatine vervange door agar agar om het recept vegan te maken. Wanneer je hiermee werkt is het belangrijk om er op te letten wat de beschrijving aangeeft van het potje met agar agar. Iedere agar agar heeft net een andere bindingskracht. Dan gaat het helemaal goedkomen!

Bekijk hier de 5 lekkerste plantaardige recepten!
No-bake appeltaart cheesecake _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default”][/et_pb_image]

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 16 a 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Acetaatfolie

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 100 g Medjoul dadels
 • 100 g ongezouten noten- grof gehakt
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 200 ml (plantaardige) slagroom
 • 200 g kokosyoghurt
 • 40 g ahornsiroop
 • 1 tl vanille-extract
 • 4 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
 • Scheutje citroensap

Voor de topping:

 • 2 appels- geschild en in stukjes gesneden.
 • Scheutje citroensap
 • 1 tl kokosolie
 • Snufje Ceylon kaneel
 • Enkele grofgehakte noten

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
 2. Ontpit de Medjoul dadels en maal deze grof samen met de noten in een keukenmachine.
 3. Verdeel de het mengsel over de bodem en duw dit aan met de bolle kant van een lepel. Schuif de springvorm de koelkast in en ga verder met het maken van de gebakken appeltjes.
 4. Snijd de appels in stukjes, verwarm een klein beetje kokosolie of roomboter in een bakpan en bak de appeltjes met het kaneel en het scheutje citroensap (tegen de verkleuring) goudbruin. Voeg als laatste de grofgehakte noten toe en zet dit even aan de kant.
 5. Ga verder met het maken van de vulling.
 6. Doe de yoghurt, zoetmiddel en vanille in een mengkom. Spatel de ingrediënten goed door elkaar of klop ze los met een mixer.
 7. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het vuur uitzetten. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Klop de slagroom lobbig, niet te stijf anders gaat het schiften. Spatel dit rustig door het yoghurtmengsel heen.
 10. Bekleed de zijkanten van de springvorm eventueel met acetaatfolie. Verdeel de helft van de vulling over de bodem van de taart. Verdeel hier wat gebakken appeltjes overheen. Schenk hier de rest van de vulling overheen.
 11. Zet de taart in de koelkast zodat de vulling op kan stijven, voor zo’n 3 uur.
 12. Wanneer de vulling stijf genoeg is kun je de overige gebakken appeltjes over de taart verdelen.
 13. Snijd de taart in punten en geniet!

Bewaartip! De taart kun je zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad niet aan om deze in te vriezen omdat de mousse dan niet meer zo lekker is na het ontdooien.

Ga je deze glutenvrije appeltaart cheesecake maken?Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

No-bake appeltaart cheesecake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

13 comments
 1. Ziet er heerlijk uit zeg! Die ga ik snel proberen te maken.
  Kan je ipv de kokosyoghurt ook een andere yoghurt (Griekse of kwark) gebruiken? En waar kan ik plantaardige slagroom vinden?
  Bedankt alvast!

  1. Ivm koemelkallergie waar ik nog niet helemaal in thuis ben . Heb mijn vraag ook hoe zit t met plantaardige slagroom.
   Waar te koop en merk tips zijn welkom.

   1. Hi Bianca,

    Ik begrijp goed waar je tegenaan loopt. Zelf gebruik ik Minus-L (koemelkvrij), opklopbaare slagroom van Alpro (deze kun je vinden in het schap met houdbare melk bij de AH XL).

    Kun je hier iets mee?

    Liefs,
    Marike

  2. Hey Corinne,

   Je kan prima gebruik maken van Griekse yoghurt, hartstikke lekker! Zeker wanneer je gewoon tegen lactose kan. Ik gebruik de plantaardige slagroom van Alpro die je zelf op kan kloppen, gekocht bij de AH XL en staat in het schap bij de houdbare melk.

   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

 2. Ivm koemelkallergie waar ik nog niet helemaal in thuis ben . Is mijn vraag ook hoe zit t met plantaardige slagroom.
  Waar te koop en merk tips zijn welkom.

 3. Heerlijk recept!! Alleen ik zou heb low carb willen maken. Wat zou je dan aanraden om de mejoul dadels mee te vervangen?

  Alvast bedankt!!

  1. Hi Odilia,

   Dat kan zeker! Ik zou de noten grof malen, een eitje toevoegen en wat zoetmiddel. Bak de bodem zo’n 8 a 10 minuten op 180 graden en genieten maar!

   Liefs,
   Marike

 4. Heerlijke frisse taart en de cocos yoghurt heeft een frisse maar niet zure smaak. Ik heb wel echte room gebruikt en dat maakt het taartje wel net een beetje vetter, Mijn springvorm is niet zo hoog dus ik heb nog een 2e gemaakt in een springvorm van 12cm. Ik heb meer agar agar gebruikt maar na 3 uur was de vulling nog niet stijf genoeg om de taart uit de vorm te halen. Heb hem nog een half uurtje in de vriezer gezet. Geweldig resultaat en ook mijn gasten vonden het heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts