Glutenvrije Ferrero Rocher taart met chocolademousse

Glutenvrije Ferrero Rocher taart met chocolademousse
0
(0)

Yes, je lees het helemaal goed! Eindelijk kan ik hem dan delen, mijn Ferroro Rocher taart met chocolademousse. Nee, wees niet bang, de taart is niet gemaakt van Ferrero Rochers, de taartbodem heeft de smaak van Ferrero Rocher en in ombinatie met de verrassende chocolade mousse is het feest compleet. Deze taart is een must om te maken én ook nog eens glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken! Om de taart te maken heb je geen oven nodig, enkel een aantal ingrediënten en wat engelen geduld, het is het waard! Zit je er klaar voor?

Ferrero Rochers het waren vroeger mijn lievelingsbonbons!

Het is al lang geleden dat ik ze at, maar echt die smaak ben ik nooit vergeten. Ik heb het over de verleidelijke Ferrero Rochers. Als er iets is dat ik mis uit de tijd voordat ik geen gluten meer kon eten dan zijn het deze bonbons wel. Man, wat waren ze lekker! Een tijdje geleden maakte ik al eens de Gezondere Ferrero Rocher taart van Zoetrecepten, die gaf ik cadeau aan een vriendin die jarig was. Het was een succes! Het leek mij zo leuk om zelf een taart te maken met de smaak van de oh zo geliefde Ferrero Rochers! Ferrero Rochers zijn niet glutenvrij, daarom lijkt het voor veel mensen onmogelijk om de smaak weer te ervaren. Niets is minder waar, deze no-bake taart is de droom voor iedereen. Bedank mij later!

Glutenvrij én vegan te maken!

De Ferrero Rocher taart met chocolademousse is helemaal glutenvrij én ook nog eens vegan te maken. We gebruiken geen melkproducten, want de mousse is gemaakt van, je gelooft het vast niet: pompoen! Ik had dus nog een stuk over van die reuze pompoen uit de moestuin van mijn vader waar ik eerder deze chocolade moussetaart mee maakte. De bodem van geroosterde hazelnoten combineert fantastisch met de romige chocoladevulling. Ik beloof je, deze is fluweelzacht. Hierdoor ontstaat spontaan de ultieme Ferrero Rocher beleving! Je hebt wel door hoe enthousiast ik ben over deze taart. Het is tijd om het recept te delen zodat je deze smaaksensatie kan ervaren!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 a 20 cm
 • Mengkom
 • Pannetje
 • Staafmixer
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor de chocolade-hazelnoot bodem:

 • 150 g hazelnootmeel
 • 2 el kokosmeel
 • 40 g cacaopoeder
 • 4 Medjoul dadels- ontpit
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zeezout
 • 30 g kokosolie

Voor de vulling:

 • 400 g pompoenblokjes
 • 40 g cacaopoeder
 • 100 g pure chocoladedruppels- of pure chocolade in blokjes
 • 40 g ahornsiroop
 • 1/2 tl xanthaangom (optioneel)
 • 2 blaadjes gelatine of 1 g agar agar
 • 50 g geroosterde hazelnoten

Aan de slag

 1. Vet de springvorm goed in, ik gebruikte en vlaaivorm. Gebruik je een gewone springvorm, bekleed dan ook de bodem met bakpapier.
 2. Doe de dadels, kokosolie en de vanille in een mengkom en maak dit fijn met een staafmixer of gebruik een keukenmachine. Belangrijk is wel dat je zachte dadels gebruikt. Zijn ze hard? Week ze dan even in lauwwarm water.
 3. Voeg de melen, cacao en het zout toe. Kneed er een stevig deeg van. Wanneer het deeg te droog blijft voeg dan een klein beetje plantaardige melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje kokosmeel  toe. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en zorg voor een egale opstaande rand.
 4. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de rand van de taart, duw ze er een beetje in.
 5. Zet de springvorm in de koelkast.
 6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Kook de pompoenblokjes in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet de pompoenblokjes af, zorg ervoor dat ze goed droog zijn.
 7. Pureer de blokjes tot een egale mousse, voeg de vanille, ahornsiroop, cacaopoeder en eventueel de xanthaangom (is niet noodzakelijk, maar maakt de mousse nog zachter)  toe en maak er nogmaals een egale mousse van met de staafmixer.
 8. Voeg de chocolade toe en roer het goed door elkaar, doordat de chocolademousse nog warm is zal de chocolade vanzelf smelten.
 9. Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine. Knijp ze goed uit. Verwarm ze met 2 eetlepels water in een pannetje. Roer goed en voeg een beetje chocolademousse toe. Zet het vuur uit en voeg de rest van de mousse toe. Roer nog één keer goed door elkaar heen en verdeel de mousse over de bodem van de taart. Ga door naar stap 11.
 10. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in 40 ml water zo’n 2 minuten. Voeg de chocolademousse toe en laat het zo’n 2 minuutjes nog zachtjes meekoken terwijl je goed roert.
 11. Verdeel de vulling over de bodem. Zet de taart weer in de koelkast voor zo’n minimaal 3 uur zodat de vuling op kan stijven.
 12. Hak de geroosterde hazelnoten grof en verdeel deze over de taart.
 13. Snijd de taart in punten en geniet!

Bewaartip!

Je kan de taart zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of vries ze in per stuk.

Ga je deze glutenvrije Ferrero Rocher taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Ziet er super uit!
  Bij ons moeten baksels alleen glutenvrij zijn…kan je dan gewone chocolademousse gebruiken voor de vulling? Moet je deze dan ook “verstevigen” met gelatine?

 2. Ziet er heerlijk uit!
  Om deze taart fodmap arm te maken zou ik de dadels graag willen vervangen. Weet jij waar ik deze mee kan vervangen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts