Glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen

Glutenvrij pompoen ontbijttaartje
4.3
(6)

De glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen zijn mijn nieuwe verslaving, wat zijn ze ongelofelijk lekker! Het leukste vind ik toch wel dat je er volop mee kan variëren. Daardoor is ontbijten iedere dag weer een feest. Helemaal lekker met pecannoten, maar dat is natuurlijk aan jou. Ik maakte er twee tegelijkertijd zodat ik meerdere dagen kon genieten van een glutenvrij ontbijtfeestje!

Op zoek naar meer ontbijttaartjes? Bekijk hier alle recepten eens!

Bakken met pompoen

Pompoen is toch wel de triatleet onder de groentes, doordat pompoenpuree de smaak overneemt van datgene wat jij toevoegt kun je er zowel zoet als hartig mee bakken en koken. Wij zijn er thuis dol op! Van pompoensoep, pompoen brownies of wat dacht je van de chocolade moussetaart met pompoen en de glutenvrije Ferrero Rocher taart? Pompoen is neutraal van smaak en daarom is het ideaal om zeker in deze tijd van het jaar pompoen in huis te hebben. Het fijne is toch wel dat het in deze ontbijttaartjes een smeuïge structuur geeft aan de taartjes maar er ook voor zorgt dat de taartjes niet te droog zijn zonder dat er boter aan toegevoegt is! Hoe fijn is dat?!

Oh My Pie! baktips!

Help, mijn taartje blijft plat! Om deze vraag te voorkomen heb ik baking soda toegevoegt aan het beslag. Hierdoor krijgt het taartje meer lucht dan wanneer je bakpoeder toe zou voegen. Wanneer je een vegan taartje maakt is dat echt een must anders blijft het taartje inderdaad platter dan je ziet op de foto. Los de baking soda van te voren wel even goed op in wat citroensap of appelazijn, ander proeven de taartjes naar wasmiddel. Dat wil je echt niet! 😉

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de ontbijttaartjes:

 • 110g amandelmeel of 90 g glutenvrij havermeel
 • 2 eieren*
 • 150 g pompoenpuree OF 100 g pompoenpuree én 50 ml (plantaardige) melk of drinkyoghurt
 • 3 el ahornsiroop of 25 g Syrup Gold
 • 2 tl bakpoeder  OF 1/2 tl baking soda + 1 el citroensap
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout
 • Optioneel: enkele pecannoten
 • 2 tl speculaaskruiden of Ceylon kaneel

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el warm water. Voeg dit toe aan het beslag. Gebruik dan wel baking soda als rijsmiddel ipv bakpoeder.

Optioneel:

Icing van 3 el poedersuiker/ Greensweet Icing of Of  2 el kokosyoghurt

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 155 graden hetelucht. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 2. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, pompoenpuree (én eventueel de drinkyoghurt ), zoetmiddel, speculaaskruiden, zout en het bakpoeder doorheen.
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe.
 4. Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
 5. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes. Extra lekker met een pecannoot on top!
 6. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
 7. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven. Wil je er een icing op maken? Roer dan een lepel water door de Icing van Greensweet Stevia of poedersuiker, roer dit door elkaar en verdeel dit over de taartjes. Je kan er ook voor kiezen om wat kokosyoghurt over de taartjes te verdelen. Top de taartjes af met wat pecannoten en geniet!

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk.

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

13 comments
 1. Ha marike! Dit lijkt me weer een heerlijk ontbijttaartje, maar ik ben een beetje in de war van het recept… Als ik de combinatie amandelmeel en havermeel wil gebruiken, die ik dan de 60/50 verhouding die je in de tekst beschrijft?
  En in het recept staan citroen rasp en frambozen? Die zie ik in de ingrediënten niet terug… Maar die frambozen lijken me ook een foutje haha…
  Van het weekend amandelmeel halen en dan gaan deze volgende week mee in de werk trommel 😋♥️

  1. Ik heb stukje over haver-en amandel meel nu al een paar keer gelezen en ik snap m ook niet… Volgens mij staat het er niet goed. Citroenrasp en frambozen een foutje? De frambozen in ieder geval.

  2. Hi Ilja,

   Dankjewel voor de reactie! Ik drukte vanmorgen iets te vroeg op de knop publiceren. De oude rivisie met de fout (frambozen en citroenrasp) is blijven staan, ik heb dit nu aangepast en als het goed is klopt het nu als een bus!Ik zou gaan voor 45 g havermeel en 60 gram amandelmeel, dan moet het voor dit recept kloppen! Ga ervan genieten, deze taartjes zijn écht een feest! Je kan er volop mee variëren! Ook super lekker met Pumpkin spice kruiden of stukjes pure chocolade.

   Liefs,
   Marike

   1. Dankjewel voor je reactie ☺️! Ik ga ze zeker maken, chocolade lijkt me idd ook een heerlijke decadente toevoeging. Go big or go home toch, haha!

 2. Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen er kunnen eten van één taartje van 10 cm. Ik probeer er achter te komen hoeveel ik moet maken voor ons gezin van 4.

  1. Hangt er in mijn ervaring een beetje vanaf hoeveel beleg je erop doet. Ik eet ong driekwart taartje voor lunch als ik het beleg. Voor vier zou ik er zeker drie maken.

 3. Hoi Marike,

  Ik heb zojuist de taartjes gemaakt, met 110 gram amandelmeel en ik heb de optie gebruikt met lijnzaad, dus zonder eieren. Als rijsmiddel: Baking powder, opgelost in citroensap. Nou zijn ze net klaar en tot mijn teleurstelling zijn ze niet gaan rijzen. Wat zou ik verkeerd gedaan kunnen hebben? Ik heb het recept meerdere malen doorgelopen maar ik heb hem precies gemaakt zoals beschreven. Heb jij de gouden tip voor mij?

  Hartelijke groetjes,
  Maaike.

 4. Hallo Marike ..ik weet niet wat er mis is gegaan maar mijn taartjes zijn laag gebleven ik heb alles precies gevolgd ik heb het van havermeel gemaakt 90 gram of had er dan ook nog amandelmeel bij gedaan moeten worden ik hoor het graag even van je. ik heb het ook met baking soda opgelost in citroensap . en je schrijft ook nog dat er citroenrasp in moet hoeveel moet dat zijn ik heb er nu 1 theelepel in gedaan Met vriendelijke groet van mij Alda

  1. Hey Alda,

   Wat jammer! Heb je baking soda gebruikt? Soms kan het zijn dat wanneer deze over de datum is dat de werking afneemt.

   Ik hoor het graag!

   Groetjes,
   Marike

 5. Oh, oh, oh, wat waren die ontbijt taartjes met pompoen lekkerrrrrrrrr, ik heb het als gebakje bij de koffie/thee gedaan op m’n verjaardag……smullen😋😋😋. Dit recept is een blijvertje😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts