10 x glutenvrije Sinterklaas recepten

10 x glutenvrije Sinterklaas recepten. Het is bijna 5 december en dat betekent keuzestress! Welk Sinterklaas recept ga jij maken? Ik heb mijn 10 favoriete glutenvrije Sinterklaasrecepten op een rijtje gezet, zodat je er dit weekend thuis iets gezelligs van kunt maken. Ga je voor de kruidnoten, taai taai, Oud Hollandse pepernoten, gevulde speculaas cakerol of misschien toch voor de spectaculaire Sinterklaas cheesecake? Ik ben benieuwd! Wij vieren het  klein, we bakken glutenvrije kruidnoten en gevulde speculaas dat maakt het zo gezellig!
4
(1)

De recepten zijn glutenvrij, lactosevrij én vaak ook vegan te maken!

Glutenvrije kruidnoten en gevuld speculaas

We beginnen met een luxe verwennerij glutenvrije gevulde speculaas én kruidnoten. Eén van mijn favoriete recepten omdat je met het recept voor de kruidnoten ook het recept van de gevulde speculaas maakt! Hoe handig is dat?

Glutenvrije kruidnoten en glutenvrije gevulde speculaas

Glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten

Echte glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten, wat heb ik die gemist! Je maakt ze in een handomdraai en wat zijn ze lekker! Pepernoten worden vaak verward met kruidnoten. Het is appels met peren vergelijken, vind ik zelf. De smaak van pepernoten doet mij het meeste denken aan de smaak van taai taai. Daar ben ik ook echt fan van! Deze glutenvrije Hollandse pepernoten wil je maken! Glutenvrij, lactosevrij genieten voor iedereen!

Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije speculaastaartjes gevuld met amandelspijs

Glutenvrije speculaastaartjes gevuld met amandelspijs, zien ze er niet betoverend uit? Als ik aan december denk dan denk ik aan speculaas, aangezien ik geen genoegen nam met enkel speculaas cakejes vulde ik ze met amandelspijs. Je kan wel raden dat de speculaastaartjes ontzettend snel op waren. De luchtige speculaascake past heel goed bij de volle smaak van het amandelspijs. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kan maken en zelfs zonder dadels? Ik laat je vandaag zien hoe je deze betoverende taartjes maakt! Ze zijn glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook vegan te maken!

Glutenvrije speculaastaartjes met amandelspijs

Glutenvrije cheesecake met speculaas en amandelspijs

Deze glutenvrije speculaas met een laagje amandelspijs is de spreekwoordelijke kers op de taart! Het begon als een experiment en eindigde in een succeservaring.Ik nam de taart mee als cadeautje voor een Masterclass samen met twee te leuke meiden in Zeeland. Deze glutenvrije cheesecake met speculaas en amandelspijs viel zo in de smaak dat het recept niet uit kon blijven. Een recept waarmee je punten scoort tijdens de feestdagen! Niet alleen op 5 december maar ik ook tijdens de kerstdagen! In deze blog leg ik jou uit hoe je in een handomdraai deze feestelijke taart kan maken. Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers vegan te maken!

Glutenvrije cheesecake met speculaas en amandelspijs

Glutenvrije taaitaai

Zelf taaitaai maken stond toch al een tijdje op mijn to-do list. Eindelijk is het dan gelukt om een glutenvrije taaitaai op tafel te toveren. Ze doen mij denken aan de verse taaitaai van vroeger met een lichte speculaassmaak en een accent van anijs. Dit is taaitaai zoals taaitaai bedoeld is, maar niet té taai! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Glutenvrije taai taai

Speculaas cakerol met amandelspijs

Een speculaas cakerol gevuld met amandelspijs, het klinkt te mooi om waar te zijn. Weer eens wat anders dan de wel bekende gevulde speculaas. Het houdt maar niet op met de Sinterklaasrecepten, maar zoals je gewend bent van mij, altijd net even anders. Ik maakte een eenvoudige cakerol waarin de speculaaskruiden de hoofdrol spelen. Dit gecombineerd met een zelfgemaakte amandelspijs is gewoon niet te beschrijven zo lekker! Een feestje voor de smaakpapillen.

Speculaas Cakerol gevuld met amandelspijs

Glutenvrije krokante speculaasbrokken

Krokante glutenvrije speculaasbrokken, wat zijn deze koeken toch lekker. Deze koeken zijn niet alleen lekker in de maand december maar eigenlijk altijd! Een aarander om een keer te proberen! Glutenvrij, lactosevrij én een feestje voor iedereen!

Glutenvrije speculaasbrokken

Speculaasbrokken cheesecake, glutenvrij én lactosevrij

Dol ben ik op cheesecake, deze speculaasbrokken cheesecake mag dan ook niet ontbreken in het rijtje! Met een bastognekoek bodem gevolgd door een fluweelzachte cheesecakelaag afgetopt met krokante speculaasbrokken, hemels genieten voor iedereen!

Speculaasbrokken cheesecake

Sint spektakel

Een glutenvrije cheesecake met vers gebakken kruidnoten! Woehoe, hier kan ik zo blij van worden! Met dit recept steel jij de show! Ik maakte de taart al even geleden speciaal voor een jongetje die niet tegen gluten kan. Ben je benieuwd naar het verhaal en het recept? Lees dan snel met mij mee!

Sinterklaas cheesecake

Gezondere gevulde speculaas

Gevulde speculaas, glutenvrij én zonder geraffineerde suikers. Eén van mijn favoriete recepten waar ik ieder jaar weer van geniet. Het recept staat voor jou klaar!Gezonde glutenvrije gevulde speculaas

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts