Chocoladetaartjes met roze chocolade, glutenvrij én zo lekker!

Chocoladetaartjes met roze chocolade, glutenvrij!
4.5
(4)

Glutenvrije chocoladetaartjes met een romige vulling en roze chocolade om het feest compleet te maken! Al een langere tijd keek ik verlekkerd naar de doos van de 10 centimeter springvormpjes van Jamie Oliver, alleen het recept was nergens te vinden. Ik besloot zelf aan de slag te gaan in de keuken en in een handomdraai stonden deze super lekkere chocoladetaartjes in de oven. Het zijn eigenlijk feesttaartjes, waar je gerust met 8 personen van kan genieten omdat ze zo hoog zijn. Ik ben echt trots op het resultaat, lekker dat ze zijn geworden!  Zit je er klaar voor? Glutenvrij, met een lactosevrije, koemelkvrije en vegan optie!

Het is december! Er staat al genoeg inspiratie klaar voor jou! Wat dacht je van de Brownie en Tiramisu taart, de chocolade moussetaartjes, de chocolade cake of de chocolade- koffietaartjes!

Chocoladetaartjes met roze chocolade, dit wil iedereen proeven!

Chocoladetaartjes, wie is er nou niet gek op? Deze luchtige chocoladetaartjes zijn super makkelijk om te maken. Wellicht heb je de ingrediënten al in huis. Ze zijn niet alleen lekker om te delen met visite, maar ze passen ook helemaal bij de maand december. Zo heb je zonder al teveel werk een feestelijk taartje op tafel staan, waar iedereen een puntje van wil proeven. Maak de chocoladecake gerust de dag van te voren, vul ze op de dag dat je de taartjes wil serveren. Hazelnootmeel geeft de taartjes extra smaak! Heb je dit niet in huis? Gebruik eens amandelmeel! Kun je niet tegen noten? Gebruik dan tijgernotenmeel extra fijn, dit geeft dezelfde smaak en structuur. Ik heb voor de vulling vegan creamcheese van Violife gebruikt te koop bij AH, je kan natuurlijk ook gewoone roomkaas gebruiken. Lekker met wat citroenrasp, vanille en zoetmiddel voor een frisse vulling! De roze chocolade zorgt een een echt kleurenspektakel. Kun je niet tegen roze chocolade omdat hier melk en lactose in zit, gebruik dan gewone chocolade of vegan witte chocolade met een klein beetje (natuurlijke) roze kleurstof!

Bakken met hazelnootmeel

Hazelnootmeel heeft mijn hart veroverd. Als het aan mij lag, bakte ik álle zoete baksels met dit luxe goed. Het bevat weinig koolhydraten, en is rijk aan voedingsvezels en eiwitten. Daarnaast is hazelnootmeel voedzaam en geeft het ook een rijke, zoete, nootachtige smaak en een smeuïge maar stevige structuur aan de baksels die je ermee maakt. Hazelnootmeel wordt meestal gemaakt van geroosterde hazelnoten die vervolgens worden fijngemalen. Dit kun je dus ook easy peasy zelf maken! Koop een zak hazelnoten die in de aanbieding zijn. Lidl, Notenshop of een andere winkel waar je toevallig voorbij reed, rooster de hazelnoten kort in de oven op 180 graden en blend deze tot meel. Hazelnootmeel kun je hetzelfde inzetten als amandelmeel, alleen heeft hazelnootmeel een vollere smaak. Omdat hazelnootmeel veel vet bevat, heb je hiervan weinig nodig in het recept. Ik maak zelf graag koekjes, repen en taarten van dit rijke meel.

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Chocoladetaartjes met roze chocolade, glutenvrij[/et_pb_image]

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes van 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier
 • Pannetje
 • Warmtebestendige kom- om de chocolade in te smelten

Ingrediënten:

Voor 2 taartjes voor 6 a 8 personen:

Voor de chocoladecake:

 • 50 g  hazelnootmeel of amandelmeel
 • 50 g glutenvrij havermeel
 • 15 g cacao
 • 30 g Erytrhitol of 30 g ahornsiroop
 • 2 tl Livin’La vida choca OF 2 tl kaneel
 • 150 g appelmoes- zonder toegevoegde suiker
 • 30 g pure chocolade- in kleine stukjes
 • Snufje zout
 • 2 eieren
 • 1/2 tl bakingsoda + scheutje citroensap

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

Voor de vulling:

 • 200 g roomkaas – ik gebruikte de vegan versie
 • rasp van 1/2 citroen
 • 1 tl vanille-extract
 • 3 el ahornsiroop of honing

Voor de topping:

 • 100 g Ruby chocolade- kun je niet tegen melk, lactose of eet je vegan? Gebruik dan gewone chocolade of gebruik vegan witte chocolade waar je 1 tl roze kleurstof aan toevoegt. Bijvoorbeeld deze dragonfruit poeder.
 • 3 el pistachenoten

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Doe alle ingrediënten (behalve de baking soda en het citroensap) in een mengkom en spatel dit goed door elkaar. Is het deeg te droog?  Proef even of het deegje op smaak is. Voeg eventueel wat extra specerijen toe of zoetmiddel. Het is jouw taartje dus jouw smaak.
 3. Los als laatste de baking soda op in een kommetje met het citroensap en voeg dit toe aan het beslag. Spatel alles door elkaar heen.
 4. Verdeel het beslag over twee springvormpjes.
 5. Schuif de springvormpjes de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Laat de chocoladetaartjes afkoelen buiten de oven.
 6. Wanneer de taartjes helemaal zijn afgekoeld kun je ze doorsnijden horizontaal.
 7. Maak de vulling door de roomkaas goed los te spatelen, voeg de vanille, citroenrasp en het zoetmiddel toe. Spatel nogmaals door elkaar en doe de vullling in een spuitzak.
 8. Spuit met een spuitzak de vulling in een rondje over de taartjes, verdeel over het hele vlak. Kijk even hoe dik jij de vulling wil hebben. Dit verschilt per persoon.
 9. Leg de andere helft van het taartje er bovenop en doe dit ook bij het andere taartje.
 10. Smelt de Ruby chocolade au bain marie, swirl dit over de taartjes. Hak wat pistachenoten grof en kruimel dit over de taartjes voor wat extra kleur! Zet de taartjes nog even in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
 11. Serveer de taartjes met een glimlach en geniet!

Ga je deze chocoladetaartjes met roze chocolade maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Chocoladetaartjes met roze chocolade, glutenvrij

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.5 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

4 comments
 1. Hoi Marike, is het ook mogelijk om deze zelfde taart (zelfde verhouding in ingrediënten) in een grotere vorm te maken, of is er ook een inhoudelijke reden om ze in kleine vormpjes te maken? Storten ze bijv. in in een vorm van 18/20 cm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts