Glutenvrije cake met frambozen

Glutenvrije cake met frambozen
3.6
(16)

Een lekkere glutenvrije cake stond al een tijd op mijn lijstje. De afgelopen weken heb ik heel wat cakes getest maar dit bleek toch écht de lekkerste! En zoals je van mij wel gewend bent, ik gaf er een twist aan. Zie hier een glutenvrije cake met frambozen en een accent van citroen. Een feestje voor de smaakpapillen! Je maakt de cake zonder al te veel moeite en echt waar, deze parel smaakt net echt! ;) Stroop de mouwen maar op! Hier gaan we dan, glutenvrij, koolhydraatarm lactosevrij én koemelkvrij genieten!

De afgelopen tijd heb je vast al wat variaties voorbij zien komen, de frisse citroen cake, de kokoscake met bramen, de kokosmakronen cake, stroopwafelcake of wat dacht je van de roze koekentaart? 

Glutenvrije cake met frambozen

Een fijn basisrecept voor het maken van een glutenvrije cake is een must om in je verzameling te hebben. Deze triatleet onder de recepten is zo veelzijdig, ik hou ervan! Cake kan eigenlijk altijd, lekker voor bij de koffie, op een verjaardag, wanneer er onverwachts glutenvrij bezoek langskomt of wat dacht je van de feestdagen? Je kan eindeloos variëren, zelf heb ik er nu voor gekozen om frambozen en citroen toe te voegen. Cranberrycompote zou ook heel goed kunnen, dan past deze heel goed bij de Kerst bijvoorbeeld! Of wat dacht je van blauwe bessen, mango of stukjes pure chocolade voor de chocoladeliefhebber? Je kan het zo gek niet bedenken of het past! 

Je maakt de glutenvrije cake zo!

Wat was het een feest de afgelopen week in huize Oh My Pie! De cake experimenten vlogen ons om de oren, iedere avond hadden we wel weer een cake om te proeven. Dat dit een winnaar is, proef je gelijk! Je maakt de cake heel eenvoudig op basis van amandelmeel en roomkaas, kun je niet tegen lactose en koemelk gebruik dan deze van Violife te koop bij de AH. Hierdoor is de cake heel smeuïg én fris. Je hebt er geen kilo boter voor nodig, waardoor het ook nog eens een verantwoorde cake is om van te genieten! Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan eens tijgernotenmeel extra fijn oftewel chufameel. Geeft een goede structuur aan de cake én de smaak blijft ook behouden. De icing is geen must maar zorgt wel voor een kleurenspektakel. Doe wat jij kan waarderen. 

De cake maak je eenvoudig koolhydraatarm

De vraag naar koolhydraatarme opties is groot. Dat je deze glutenvrije cake met frambozen makkelijk koolhydraatarm bakt is mooi meegenomen. Met deze tips schuif jij in een handomdraai een koolhydraatarme cake de oven in! Gebruik amandelmeel als basis en gebruik Erytritol als zoetmiddel. Dit is een natuurlijk zoetmiddel dat doet denken aan suiker maar niet de kcal en koolhydraten heeft van suiker. Hierdoor bevat de cake maar liefst 85% minder koolhydraten dan een gewoon plakje cake. Ik ben zelf gek op de Erythritol van Greensweet Stevia net als de Icing, maar ook de Erythritol van De Notenshop mag er zijn en is ook mooi geprijsd. Doe er je voordeel mee!

Frambozen, citroen en een smeuïge cake gaan fantastisch samen, dat bewijst dit recept maar weer eens. Ik houd je niet langer in spanning, hier volgt het recept!

 

Glutenvrije cake met frambozen

Glutenvrije cake met frambozen

Recipe by Marike
4.0 from 3 votes
Course: Cake en brownie, Kerst, Moederdag, Pasen, Taart, Glutenvrije receptenCuisine: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Melkvrij, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Porties

12

plakken
Bereidingstijd

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Calories

148

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een lekkere glutenvrije cake maken, het lijkt ingewikkeld maar met dit recept heb je gegarandeerd succes! Deze glutenvrije cake met frambozen is een feest om van te genieten!

ingrediënten

 • Voor de cake:
 • 180 gr amandelmeel

 • 4 eieren- maat M

 • 50 g Erythritol of ahornsiroop

 • 200 g roomkaas of vegan roomkaas

 • 30 g kokosolie of (plantaardige) boter

 • 2 tl bakpoeder of 1 tl baking soda opgelost met een scheutje citroensap

 • 1 tl vanille-extract

 • 2 el citroenrasp + 2 el citroensap

 • Snuf zeezout

 • 100 g frambozen- mag ook diepvries zijn

 • Voor de topping:
 • 100 g Icing poedersuiker – Greensweet Stevia of poedersuiker

 • 3 el frambozensap of bietensap- ik gebruikte hiervoor 50 g verse frambozen die ik uitdrukte in een zeef.

 • 2 el citroensap

 • Enkele frambozen

 • Wat heb je nodig?
 • Cakevorm 21 a 25 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Bakpapier

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 155 graden hetelucht. Vet de cakevorm in of houd een bakpapier verkreukeld onder een lauwwarme kraan en knijp deze uit, bekleed hiermee de cakevorm.
 • Klop vervolgens de roomkaas en (plantaardige) boter in een kom met een mixer goed door elkaar. Gebruik je kokosolie, voeg dit later gesmolten toe. Wanneer de mixer nog draait voeg je de erythritol of de ahornsiroop toe, dan de eieren en als laatste de vanille.
 • Doe het amandelmeel, zout, citroenrasp en het bakpoeder in een mengkom en spatel hier de kokosolie doorheen wanneer je dit wil gebruiken en als laatste het roomkaas-eiermengsel. Spatel alles nog een keer goed door elkaar.
 • Gebruik je baking soda? Los dit op in een apart kommetje, voeg wat citroensap toe en voeg het toe aan het cakebeslag.
 • Verdeel het glutenvrije cakebeslag over de bodem van de cakevorm, strooi hier de frambozen overheen. Strijk met de bolle kan van een lepel over de cake zodat de frambozen iets zullen zakken.
 • Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 50 a 60 minuten de oven in.
 • Houd de cake tijdens het bakken goed in de gaten. De bovenkant van de cake kan namelijk snel bruin kleuren, wanneer je ziet dat de cake te bruin wordt leg dan een alluminiumfolie over de cake zodat de cake niet zal verbranden.
 • Laat de koek afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het glazuur.
 • Laat de koek afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het glazuur.
 • Druk ondertussen de frambozen door een fijne zeef, zodat je alleen sap over zal houden. Meng dat beetje bij beetje met de poedersuiker Icing of poedersuiker in één van de kommetjes tot een dik glazuur dat mooi roze is.
 • Voeg één a twee eetelepels citroensap toe aan het andere kommetje en roer dit goed door elkaar. Het glazuur mag niet te dun zijn maar ook niet te dik, het moet een stroperige consitentie zijn.
 • Verdeel het glazuur zigzags gewijs over de cake wanneer deze helemaal is afgekoeld. Dit kan met een lepel maar ik heb hiervoor een spuitzak of een boterhamzakje gebruikt. Wanneer je een boterhamzakje gebruikt kun je het puntje afknippen en zelf goed sturen waar je het glazuur wil hebben.
 • Zet de glutenvrije cake nog even in de koelkast zodat het galzuur uit kan harden. Garneer de taart eventueel met verse frambozen.

Notities

 • Bewaartip! Je kan de cake zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren of vries de cake per plak in.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije cake met frambozen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi Marike,
  Met veel enthousiasme heb ik bovenstaande cake gemaakt. Hij is echter verre van luchtig; wel erg lekker, maar niet gerezen en daardoor te compact en plakkerig. Wat heb ik fout gedaan?
  Grtjs,
  Carlita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts