Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade

Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade
5
(4)

Het is bijna Valentijnsdag, een extra reden om eens uit te pakken met wat lekkers voor degene die jouw dierbaar is of natuurlijk gewoon voor jezelf. Deze glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade maak je zelf in een handomdraai, zien ze er niet fantastisch uit?! De vulling smelt weg op je tong wanneer je er in bijt en de witte chocoladelaag is lekker knapperig. Een goddelijke combinatie om zelf eens te proberen! Ze hebben hier nu al meerdere malen op tafel gestaan en ik kan je zeggen, ze hebben de koelkast niet gered. Glutenvrij, tarwevrij maar ook lactosevrij, koemelkvrij en vegan te maken!

Ben je op zoek naar meer kleine bonbons of truffels? Probeer dan eens deze dadel bonbons, amandel bonbons of noten bonbons eens!

Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade

Soms heb ik gewoon zin om even de te rommelen in de keuken en iets lekkers te maken. Deze glutenvrije truffels heb ik op 3 verschillende manieren gemaakt en getest zodat je ze niet alleen glutenvrij kan maken maar vegan of koolhydraatarm. Super handig voor wanneer er meer wensen zijn dan alleen glutenvrij. Iedereen heeft ervan genoten en oh ze zijn zo mooi kleurrijk! Je kan volop variëren met de kleuren. Wil je liever blauwe truffels maken? Gebruik dan eens blauwe spirulina, paarse truffels kan ook dan zou ik Acai gebruiken. Wil je de truffels vegan maken? Gebruik dan vegan witte chocolade. Wil je de truffels koolhydraatarm maken? Gebruik dan koolhydraatarme witte chocolade.

Lekker met gevriesdroogde frambozen

Gevriesdroogde frambozen, ik heb ze al een lange tijd standaard in huis. Maar wat is gevriesdroogd fruit eigenlijk? Vriesdrogen is een manier om fruit langer houdbaar te maken, te conserveren. Het is een wat kostbaar proces waarbij het voedsel eerst snel wordt ingevroren bij een lage temperatuur van -30 tot -80 graden. Hierna wordt de druk verlaagt in de vriezer waardoor er en vacuum ontstaat en het water dat ijs is geworden veranderd in waterdamp het fruit verlaat. Ze maken jouw baksels kleurrijk. Voor deze truffels zijn ze letterlijk de spreekwoordelijke kers op de taart zijn toch wel de gevriesdroogde frambozen. Ze geven niet alleen kleur aan de glutenvrije truffels maar ook smaak. Je kan ze tegenwoordig kopen in de supermarkt of online bestellen. Ze zijn ook super lekker met gevriesdroogde aardbeien. 🙂

glutenvrije truffels met framboos en witte chocolade

Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier
 • Pannetje
 • Hittebestendig bakje

Ingrediënten:

Voor de topping:

Aan de slag

 1. Als eerste smelten we de witte chocolade au bain marie. Chocolade druppels smelten makkelijker dan een reep witte chocolade. Gebruik je een reep? Maak er kleine blokjes van, blijf goed roeren en voeg evt een theelepel kokosolie of zonnebloemolie toe wanneer de witte chocolade niet egaal wil worden. Roer ondertussen de kokoscreme of mascarpone los in een mengkom samen met de vanille en de dragonfruitpoeder.
 2. Wanneer de chocolade helemaal egaal is kun je deze rustig door de andere ingrediënten spatelen. Roer hier ook de stukje gevriesdroogde frambozen doorheen.
 3. Zet jouw roze vulling 1 a 2 uur afgedekt in de koelkast.
 4. Wanneer het de vulling stevig genoeg is kun je hier balletjes van draaien. Leg alvast een bakpapiertje klaar.
 5. Maak balletjes die evengroot zijn, ga uit van 6 grote glutenvrije truffels of 12 kleintjes.
 6. Ze de balletjes een uutrje in de vriezer, dan zijn ze stevig genoeg om in de witte chocolade te dopen.
 7. Smelt de witte chocolade au bain marie.
 8. Dip de roze balletjes 1 voor 1 in de witte chocolade. Met behulp van een vork zorg je dat ze helemaal worden omhult. Haal ze er ook uit met een vork. Laat de overtollig chocolade eraf druipen en leg ze één voor één op een bakpapier.
 9. Top de glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade met stukje gevriesdroogde framboos.
 10. Laat de truffels even opstijven in de koelkast en geniet!

Bewaartip!

Je kan de glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of vries ze in.

Ga je deze glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je de glutenvrije truffels makkelijk terugvinden wanneer je ze wil gaan maken!
Glutenvrije truffels met frambozen en witte chocolade

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts