Hazelnootpasta maak je zo!

Hazelnootpasta maak je zo!
3.6
(27)

Niets zo lekker als een verse boterham met zelfgemaakte hazelnootpasta. Zelfgemaakte hazelnootpasta staat eigenlijk standaard in mijn voorraadkast, het is namelijk zo gemaakt. Niet alleen onzettend lekker op brood maar ook goed te gebruiken in recepten, om koekjes mee te vullen of om zo een lepel uit de pot te snoepen. Ik laat je zien hoe je deze hazelnootpasta zelf maakt, of eigenlijk is het gewoon Nutella. Glutenvrij, koemelkvrij, lactosevrij én vegan!

De zelfgemaakte chocoladepasta is super lekker om te gebruiken bij dit chocolade ontbijttaartje, als beleg op jouw glutenvrije haverbrood óf natuurlijk met het glutenvrije sodabrood met noten, rozijnen en dadels!

Hazelnootpasta zelf maken

Als kind keek ik erg uit naar het weekend, in het weekend deden we boodschappen en mochten we tussen de middag altijd een bolletje met hazelnootpasta. Dat vond ik écht een feest. Het lijkt nu net alsof ik uit het jaar kruik kom terwijl ik dit schrijf, maar het valt best mee. Sinds een paar jaar maak ik mijn hazelnootpasta zelf, van brokkelige pasta die niet lekker smeerde is mijn recept om zelf hazelnootpasta te maken geevalueerd tot een smeuige en smeerbare hazelnootpasta die ik nog wekelijks maak. Wij zijn er thuis gek op! Afgelopen week deelde ik een foto op Instagram waarbij ik liet zien wat mijn ontbijt was. Mijn inbox ontplofte met de vraag naar het recept van de hazelnootpasta. Het werd hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Hazelnoten roosteren

Hazelnoten zonder geroosterde hazelnoten is geen hazelnootpasta, je zal zien dat wanneer je de blanke hazelnoten kort roostert er spontaan een smaaksensatie ontstaat waar je u tegen zegt! Door wat échte chocolade toe te voegen zal je zien dat de smaak veel lekkerder is dan wanneer je enkel cacao gebruikt. De kokoscreme maakt de pasta zoo smeuig, dat je niet anders meer wil. Ben je hier geen fan van, gebruik dan wat kokosolie.

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Weckpot
 • Pan
 • Foodprocessor of sterke blender

Ingrediënten:

Voor 1 pot hazelnootpasta

 • 200 g hazelnoten ongebrand
 • 50 g pure chocolade
 • 2 el cacao
 • 1 tl vanille extract
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 a 3 el kokoscreme- het dikke gedeelte van een blikje kokosmelk

Optioneel vervang de kokoscreme door kokosolie om de pasta lekker smeuig te maken.

Aan de slag

 1. Rooster de blanke hazelnoten kort in een pan of 5 a 7 minuten in de oven op 200 graden.
 2. Doe de noten in een foodprocessor en laat deze draaien tot een egale, smeuïge hazelnootpasta.Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
 3. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten aan de hazelnootpasta toe.
 4. Laat de foodprocessor vervolgens weer draaien tot egale hazelnootpasta ontstaat.
 5. Doe de halzelnootpasta in een pot en bewaar hem in de koelkast of in de kast op kamertemperatuur.

Ga je deze hazelnootpasta maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je deze hazelnootpasta makkelijk terugvinden wanneer je ze wil gaan maken!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 27

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Oh zo lekker! Lijkt veel op hoe ik mijn chocolade spread normaal maak, maar deze ga ik zeker ook eens proberen. Bewaar je het met kokoscreme ook buiten de koelkast? En zo ja, hoe lang dan?

 2. Ik ga je hazelnootpastarecept uitproberen op deze regenachtige dag. Nu zeg jij ongebrande hazelnoten, dus die heb ik in huis. Maar je hebt het ook over blanke hazelnoten, die van mij hebben hun bruine velletje er nog op zitten. Is dat een probleem?

 3. Hoi, ik heb dit recept net gemaakt, maar het lijkt helemaal geschift, er is een donkere klonterige massa (terwijl de hazelnoot pasta zelf heel mooi egaal was voordat ik de rest van de ingredienten erbij deed), en er is een laag olie of iets dergelijks. Zo zonde… kan ik nog iets doen om het goed te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts