Cheesecake bites met blauwe bessen, glutenvrij én vegan!

Hoe leuk zijn deze glutenvrije cheesecake bites met blauwe bessen? De crunchy bodem combineert zo goed met de frisse yoghurtvulling, citroen én de blauwe bessen. De crumble on top maakt het feest compleet. Super makkelijk om te maken én ook nog eens ongeloflijk lekker. De cheesecake bites zijn glutenvrij én ook nog eens hartstikke vegan!
glutenvrije cheesecake
3.5
(11)

Ben jij ook zo dol op bauwe bessen? Maak dan eens de blauwe bessen ontbijtcake, blauwe bessen ontbijttaartjes, blauwe bessen scones, ricotta taart met blauwe bessen of de bananencake met blauwe bessen!

Glutenvrije cheesecake bites

De beste ideëen ontstaan op de meest gekke momenten, ik weet het nog goed ik zat in mijn auto onderweg naar huis. Het was een lange rit en een lange tijd reed ik achter een vrachtwagen met een blauwe bessen reclame op de achterkant. Ineens had ik zo’n goed idee. Ik wilde cheescake bites maken maar dan met een krokante glutenvrije bodem zonder dadels, met een frisse yoghurt vulling én blauwe bessen. Niet veel later stond ik in mijn keuken en schoof ik een overheerlijke creatie de oven in! De bodem, waar ook de curmble van is gemaakt, is lekker krokant met een vleugje vanille. Een bodem waar kleine kinderen ook gek op zullen zijn! Kun je niet tegen havermout? Gebruik gerust boekweitvlokken of boekweitmeel. Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan een andere notenmeel of tijgernotenmeel extra fijn. Succes gegarandeerd!

Makkelijk om te maken!

De glutenvrije cheesecake bites zijn makkelijk om te maken. Het kost je even wat tijd om de bodem en vulling te maken maar wanneer ze eenmaal in de oven zitten of in de koelkast staan hoef je er niets meer aan te doen. Lekker om zelf van te genieten of om uit te delen wanneer er visite langskomt. Ik zeg bakken maar!

Meer glutenvrije cheesecake recepten:

cheesecake met blauwe bessen

Cheesecake bites met blauwe bessen, glutenvrij én vegan!

Recipe by Marike
4.6 from 9 votes
Course: Ontbijt, Tussendoor, Gebak, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

9

bites
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

40

minutes
Calories

225

kcal
Wachttijd

3

hours 
Total time

4

hours 

Frisse cheesecake bites met blauwe bessen, lekker om mee te ontbijten! Glutenvrij en vegan!

ingrediënten

 • 130 g glutenvrije havermout

 • 110 g amandelmeel of hazelnootmeel

 • 90 g
  ahornsiroop of honing

 • 60 g (plantaardige) boter of kokosolie

 • 1 tl 1 tl vanille-extract

 • Snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • Optioneel: scheutje (plantaardige) melk

 • Voor de vulling:
 • 450 g stevige (plantaardige) kwark of roomkaas

 • 30 g ahornsiroop of honing

 • 20 g tapiocameel, arrowroot of maïzena + 2 el water

 • Rasp van 1/2 citroen

 • 1 tl vanille-extract

 • Voor de blauwe bessen topping:
 • 250 g blauwe bessen – vers of ontdooid

 • 8 g tapiocazetmeel, arrowroot of maïzena

 • 15 g ahornsiroop of honing

 • Wat heb je nodig?
 • Bakvorm of bakring van 18 x 18 cm

 • 1 bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havermout toe.
 • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel.
 • Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 minuten.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingrediënten door elkaar en laat de vulling heel even staan. Roer niet teveel want de vulling mag niet te dun worden. Schenk de vulling over de koekbodem.
 • Verwarm de blauwe bessen in een pannetje met de andere ingrediënten, laat ze zachtjes pruttelen, totdat er een stroperige massa ontstaat. Blijven jouw blauwe bessen te droog? Voeg een paar eetlepels water toe. Zet het vuur uit en laat de blauwe bessen iets afkoelen.
 • Verdeel de cheesecake vulling over de bodem en verdeel hier de blauwe bessen overheen. Roer de crumble los, voeg eventueel wat extra havermout toe. Verdeel dit met je handen over de blauwe bessen.
 • Schuif de glutenvrije cheesecake bites de oven in voor zo’n 45 a 50 minuten. Laat de bites helemaal afkoelen buiten de oven en zet ze daarna nog zo’n 3 uur in de koelkast voordat je ze aan kan snijden.
 • Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

#ohmypie

Ga je deze blauwe bessen cheesecake bites maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

cheesecake bites

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.5 / 5. Reacties: 11

Geef als eerste je mening!

10 comments
 1. Hallo Marike, ik heb ze vandaag gemaakt. Ik houd niet zo van yoghurt dus ik heb ze gemaakt met Philadelphia. Ze zijn heerlijk.

 2. Hoi Marike,

  Dit lijkt me heerlijk! Ik maakte regelmatig wat van je site voor ouderavonden. Super!
  Vraagje: hoef je de maizena niet te koken? Roer je doe door de yoghurt. Ik heb dit nog nooit gedaan vandaar dat ik het vraag.

 3. Gemaakt en gesmuld, nog 3 stukjes voor morgenochtend. Echt weer een heerlijk recept. Ik heb een mix van maple syrup, agave siroop en rijststroop gebruikt voor het zoeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts