Glutenvrije ontbijttaartjes met mango

Glutenvrije ontbijttaartjes met mango
3.5
(6)

Dit recept is het beste van twee werelden, gecombineerd tot twee heerlijke glutenvrije ontbijttaartjes! Een makkelijk ontbijt en een heerlijke luchtige cake samen, is gegarandeerd succes. Ik kon het niet laten om er paaseitjes in te verstoppen waardoor deze glutenvrije ontbijttaartjes met mango dé eye-catchers zullen zijn op tafel tijdens de paasdagen. Glutenvrij én vegan te maken!

Ben je op zoek naar meer glutenvrije paasrecepten? Kijk dan eens naar deze glutenvrije brioche, glutenvrije aardbeien-yoghurttaartjes, mango lentekoek, glutenvrije paaseitjes bonbons of het glutenvrije paasbrood.

Glutenvrije ontbijttaartjes met mango

We zijn alweer halverwege maart, het lentezonnetje breekt zo nu en dan door en eerlijk waar ik kan hier zo van genieten. Je kan ook niet anders van mij verwachten dat de recepten die ik zal plaatsen een lentesfeertje hebben. Zo ook deze glutenvrije mango ontbijttaartjes. Ze zijn fris, smaakvol én ongelofelijk makkelijk om te maken. Zo kun je ermee ontbijten maar zijn ze ook een groot succes bij de thee of wanneer je visite over de vloer krijgt. Vervang de yoghurttopping dan eens door slagroom om echt punten te scoren. 😉

Gezondere ontbijttaartjes voor iedere dag!

Het leukste vind ik toch wel dat deze taartjes prima kunnen als onderdeel van het ontbijt. Deel ze door twee en eet ze met vers fruit of wat extra yoghurt. Dat is weer eens wat anders dan een bakje yoghurt met granola of een bakje havermout én toch verantwoord. Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan enkel 100 g havermeel of 120 gram tijgernotenmeel extra fijn. Je zal zien dat de taartjes net zo lekker zijn.

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de ontbijttaartjes:

 • 60 g amandelmeel
 • 50 g glutenvrij havermeel
 • 2 eieren OF 2 tl arrowroot/ maizena opgelost in 3 el water
 • 30 g ahornsiroop of Syrup gold
 • 130 g (plantaardige) yoghurt
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl citroenrasp
 • Snufje zout
 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap
 • Optioneel: 1 el amandelschaafsel
 • Optioneel: 4 paaseitjes

Voor de topping:

 • 100 g (plantaardige) yoghurt
 • 1/2 mango

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 165 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 2. Spatel de melen door elkaar, voeg de vanille, citroenrasp, zout, zoetmiddel, yohghurt en de eieren of eivervanger toe. Spatel alles goed door elkaar.
 3. Los de baking soda op met het citroensap en meng dit door het beslag. Verdeel het beslag over twee springvormpjes. Duw er eventueel nog een aantal paaseitjes in voor het ultieme paagevoel. 😉
 4. Schuif de springvormpjes de oven in voor zo’n 35 minuten. Bak de taartjes goudbruin.
 5. Laat de ontbijttaartjes afkoelen buiten de oven. Wanneer de taartjes afgekoeld zijn kun je dunnen slierten snijden van de mango zodat je ze kunt draaien. Verdeel wat yoghurt over de taartjes en verdeel hier de mango overheen, genieten maar!

Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast, ze blijven zo’n 3 dagen lekker.

Ga je deze glutenvrije ontbijttaartjes met mango maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek Oh My Pie! of mijn  boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.5 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

4 comments
  1. Vandaag heb ik het geprobeerd met stukjes erin en het is heel lekker geworden! Ik heb de stukjes wel goed laten ontdooien en gedept met keukenpapier.
   Aanrader dit taartje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts