Gezonde cheesecake bites met frambozen, glutenvrij en vegan!

De gezonde cheesecake bites zijn geliefd, daarom leek het mij super leuk om een frisse variatie te maken namelijk met frambozen en granaatappelpitjes! De krokante bodem combineert super goed met de frisse vulling én super lekkere topping. Alles wat je graag zou willen proeven in één hap! Het leuke is ook nog eens dat je de glutenvrije cheesecake bites met frambozen ook prima kan eten als ontbijt of voor tussendoor. Maak ze vandaag, bewaar ze in de koelkast of vries ze in en je hebt altijd iets lekkers bij de hand.
Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!
4.6
(8)

Gezonde cheesecake bites met frambozen

Ze stonden binnen 10 minuten in de oven, de cheesecake bites met frambozen en granaatappelpitjes. Zo makkelijk zijn ze om te maken. Het enige lastige is, het wachten daarna. Ze moeten even opstijven in de koelkast als ze uit de oven komen. Dan zijn ze het allerlekkerste. In de oven? Jazeker, deze cheesecake bites bakken we af, de structuur die dan ontstaat is fenomenaal en echt zo lekker waardoor je het gevoel hebt dat je een ‘ongezonde cheesecake’ eet wat niet zo is. Wat zijn ze lekker, zelfs vriendlief hapte er vrolijk van mee. Dat zegt heel wat aangezien hij super kieskeurig is. De bodem heeft een toegankelijke smaak en een fijne bite en de vulling is zacht en romig tegelijk. De topping maakt het af, deze is zo fris daar wil je van blijven eten.

Glutenvrije frambozen cheesecake 

Frambozen en cheesecake, het gaat zo ontzettend goed samen. Voor de bodem heb ik gekozen voor een simpele bodem van havermeel, amandelmeel, citroen en vanille. In plaats van veel boter gebruiken we een klein beetje boter en appelmoes, toch krijg je een super lekkere krokante bodem en crumble die ook nog eens redelijk gezond is. Voor de vulling kun je kiezen voor een stevige yoghurt of roomkaas. Wanneer de yoghurt niet stevig is zal je zien dat de topping verdwijnt in de vulling, niet minder lekker maar misschien niet de bedoeling. 

Meer cheesecake bites

Ondertussen staat de website bomvol met heerlijke recepten voor cheesecake bites! Wat dacht je van deze glutenvrije carrotcake cheesecake bites, bramen cheesecake bites, blauwe besen crumble bites, brownie & frambozen cheesecake of de appeltaart cheesecake taartjes!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Gezonde cheesecake bites met frambozen, glutenvrij en vegan!

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, OntbijttaartjesCuisine: Ontbijt, Tussendoor, TraktatieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

9

bites
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Gezonde cheesecake bites met frambozen die zo lekker zijn dat je de bewaartip kan overslaan. Fris, romig én altijd een succes. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 130 g 130 glutenvrij havermeel

 • 100 g 100 amandelmeel

 • 75 g 75 ahornsiroop of agavesiroop

 • 30 g 30 (plantaardige) boter of kokosolie

 • 30 g 30 appelmoes

 • snufje zout

 • 1 tl 1 vanille-extract + rasp van 1/4 citroen

 • Voor de vulling:
 • 500 g 500 stevige (plantaardige) kwark, Griekse yoghurt of roomkaas

 • 20 g 20 arrowroot of maizena + 2 el water OF 2 losgeklopte eitjes

 • 40 g 40 agavesiroop of erythritol

 • rasp van 1/2 citroen

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • Voor de frambozentopping:
 • 250 g 250 frambozen (diepvries)

 • 8 g 8 arrowroot

 • 15 g 15 agavesiroop of ahornsiroop

 • Voor de crumble:
 • 1/3 1/3 van het deeg

 • 20 g 20 amandelschaafsel + grof gehakte nootjes

 • Wat heb je nodig?
 • Bakvorm 18 x 18 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havermeel toe.
 • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel en bak 10 minuten in de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingrediënten door elkaar en laat de vulling heel even staan. Je zal zien dat deze begint in te dikken.
 • Verwarm de frambozen in een pannetje met de andere ingrediënten, laat ze zachtjes pruttelen, totdat er een stroperige massa ontstaat. Blijven jouw frambozen te droog? Voeg een paar eetlepels water toe. Zet het vuur uit en laat de frambozen iets afkoelen.
 • Verdeel de cheesecake vulling over de bodem en verdeel hier de frambozen overheen. Maak ondertussen de crumble door het overgebleven deeg los te roeren met de nootjes en het amandelschaafsel. Strooi de crumble over de frambozencoulis.
 • Zet een schaaltje met heet water op de bodem van de oven, dit geeft een stoomeffect waardoor de cheesecake lekker smeuïg wordt! Schuif de glutenvrije cheesecake bites de oven in voor zo’n 45 a 50 minuten. Laat de bites helemaal afkoelen en zet ze daarna nog zo’n 3 uur in de koelkast voordat je ze aan kan snijden.
 • Verdeel er eventueel nog wat granaatappelpitjes overheen voor een frisse bite. Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije cheesecake bites maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezonde cheesecake bites

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

10 comments
 1. Goeiemorgen, dit ziet er heerlijk uit! Mag ik het tapiocazetmeel ook vervangen door arrowrootpoeder? Fijne (bakàdag, Audrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts