Glutenvrije American Pancakes

Glutenvrije American Pancakes
4.2
(24)

Glutenvrije American Pancakes, ik maak ze regelmatig in het weekend. Luchtige pannenkoekjes die ook nog eens super lekker zijn! Stapelen maar en geniet! De glutenvrije American Pancakes zijn extra lekker met ahornsiroop en vers fruit.

De lekkerste glutenvrije American Pancakes

Het begon als een experiment, al even geleden maar ondertussen is het mijn favoriete recept voor American Pancakes. Het grappige is toch wel dat wanneer we bezoek krijgen, niemand ontdekt dat deze favoriete American Pancakes glutenvrij zijn. Ze zijn namelijk zo lekker! Je maakt ze met havermeel, amandelmeel en plantaardige melk. Door bakpoeder en baking soda toe te voegen zal je zien dat ze ineens een stuk luchtiger worden! Het beslag is stevig, dat hoort zo. Ik gebruik graag een ijsbolletjtestang om de pancakes even groot te maken, zo kun je ze extra goed stapelen. 😉

Wil je er echt een feest van maken? Voeg dan eens blauwe bessen of frambozen toe aan het beslag. Succes gegarandeerd!

Ben jij dol op glutenvrije pannenkoeken? Bekijk dan eens deze roze pannenkoekjes, appel pannenkoekjes of speculaas pannenkoekjes!

Glutenvrije American Pancakes

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Bakpan
 • Mengkom
 • Garde
 • Lepel

Ingrediënten:

Voor 9 a 10 American Pancakes

 • 125 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel
 • 75 g amandelmeel
 • 2 eieren
 • 2 tl ahornsiroop
 • 1 tl kaneel
 • 280 ml plantaardige melk
 • Snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap
 • Kokosolie of boter om in te bakken

Aan de slag

 1. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg als laatst de natte ingrediënten toe. Mix goed door elkaar.
 2. Het beslag is iets dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag, dat is lastiger om te schenken in de pan. Ik gebruikte daarom een kleine ijstang. Zo heb je ook gelijk allemaal pancakes die even groot zijn.
 3. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant gaar en goudbruin. Heerlijk met wat ahornsiroop of jam en vers fruit!

Bewaartip! Bewaar de glutenvrije American Pancakes in de koelkast in een afgesloten bakje. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije American pancakes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek Oh My Pie! of mijn  boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Glutenvrije American Pancakes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 24

Geef als eerste je mening!

11 comments
 1. Super lekker, gisteren gemaakt! Volgende keer ga ik een wafelijzer gebruiken ipv een pan, kan niet zo goed draaien en omdat ze iets dikker zijn volgens mij zal dat wel lukken!

   1. Beste Marike, ik ben benieuwd of je al in de gelegenheid was geweest om dit te testen. Ik had dezelfde vraag namelijk. Mijn dochter is volgende week jarig en die vindt american pancakes erg lekker. No pressure als je hier nog geen tijd voor hebt gehad dan ga ik iets anders bedenken 😊
    Ik hoop dat je een manier vindt
    Groeten Caroline

 2. Superlekker, ik heb wel een tl extra ahornsiroop toegevoegd🤭
  En met lekkere abrikozen en perzik.
  Bedankt, was weer erg genieten van jouw recept

 3. Ik zie in veel van je recepten zowel bakingsoda als bakpoeder samen. Ik ben benieuwd waarom je deze combinatie gebruikt, ik heb meestal alleen zakjes bakpoeder in huis. Bakingsoda is dan snel over datum als je niet al te vaak bakt. Is het niet gemakkelijker om alleen bakpoeder te gebruiken, maar daarvan meer toevoegen (1 theelepel bakingsoda vervangen door 3 theelepels bakpoeder) of zal dat toch minder goed werken? Ik ben heel benieuwd naar je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts