Glutenvrije oranje cheesecake bites

Glutenvrije oranje cheesecake bites
4.1
(13)

Glutenvrije oranje cheesecake bites passen helemaal bij Koningsdag én bij 5 mei. Zo kun je jezelf iets lekkers trakteren dat ook nog eens gezonder is dan de oranje traktaties uit de supermarkt. 😉 De crunchy bodem combineert zo goed met de frisse yoghurtvulling, sinaasappel én perzik. De crumble on top maakt het feest compleet. Super makkelijk om te maken én ook nog eens ongelofelijk lekker. De cheesecake bites zijn glutenvrij én ook nog eens hartstikke vegan!

Ben je gek op cheesecake? Probeer dan een de brownie cheesecake bites met frambozen, Stracciatella cheesecakecitroen ontbijttaartjes of de appeltaart cheesecake!

Oranje cheesecake bites, lekker glutenvrij genieten

Zeker nu het bijna Koningsdag is mogen de oranje recepten zoals oranje koekentompoucenoranje soezen en kleine taartjes niet ontbreken. Er kan nooit genoeg inspiratie zijn, daarom besloot ik om dit jaar weer iets lekkers te maken. Deze glutenvrije oranje cheesecake bites zijn het geworden. Zo’n traktatie waar iedereen van kan genieten, met of zonder allergie. 

Lekker voor tussendoor of als ontbijt

Het allerleukste vind ik toch wel dat je ze ook prima kan eten als ontbijt. 🙂 De havermoutbodem en de gezonde yoghurtvulling zorgen ervoor dat de bites veel minder suiker bevatten dan de reguliere cheesecakes én ze zijn ook nog eens heel erg voedzaam. Je zit vol na een stukje, dat vind ik persoonlijk heel fijn. Zo kan de hele ochtend vol energie aan de slag!

Glutenvrije oranje cheesecake bites
Makkelijk om te maken!

De glutenvrije cheesecake bites zijn makkelijk om te maken. Het kost je even wat tijd om de bodem en vulling te maken maar wanneer ze eenmaal in de oven zitten of in de koelkast staan hoef je er niets meer aan te doen. Lekker om zelf van te genieten of om uit te delen wanneer er visite langskomt. Ik zeg bakken maar!

Glutenvrije oranje cheesecake bites

RECEPTENKAART

Glutenvrije oranje cheesecake

Voorbereiding:
Baktijd:
Totaal:

Benodigdheden

 • Bakvorm of bakring van 18 x 18 cm
 • 1 bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten

Voor de bodem en de crumble:
 • 130 g amandelmeel of hazelnootmeel
 • 100 g glutenvrije havermout
 • 90 g ahornsiroop of honing
 • 60 g (plantaardige) boter of kokosolie
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • Optioneel: scheutje (plantaardige) melk
Voor de vulling:
 • 450 g stevige (plantaardige) kwark of yoghurt
 • 30 g ahornsiroop of honing
 • 20 g tapiocameel of maïzena
 • Rasp van 1/2 sinaasappel
 • 1 tl vanille-extract
Voor de topping:
 • 250 g perzik partjes (uit de diepvries of blik) of mango
 • 3 el wortelsap of sinaasappelsap
 • 8 g tapiocazetmeel of maïzena
 • 15 g ahornsiroop of honing

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
 2. Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havervlokken toe.
 3. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
 4. Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 minuten.
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingrediënten door elkaar en laat de vulling heel even staan. Je zal zien dat deze begint in te dikken.
 6. Zorg ervoor dat de perzikpartjes ontdooit zijn. Maak deze fijn met een staafmixer of andere keukenmachine. Verwarm de perzikpartjes in een pannetje met de andere ingrediënten, laat ze zachtjes pruttelen.
 7. Verdeel de cheesecake vulling over de bodem en verdeel hier de perzik overheen. Roer de crumble los, voeg eventueel wat extra havermout toe. Verdeel dit met je handen over de perziktopping.
 8. Schuif de glutenvrije cheesecake bites de oven in voor zo’n 45 minuten. Laat de bites helemaal afkoelen en zet ze daarna nog zo’n 3 uur in de koelkast voordat je ze aan kan snijden.
 9. Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 13

Geef als eerste je mening!

Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije oranje cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 13

Geef als eerste je mening!

16 comments
 1. Heb jij wortelsap gebruikt of sinaasappelsap? Ze zijn echt super mooi oranje geworden! 😍
  Met mango (geel) en sinaasappel (geel) gaat dat niet lukken, denk ik?

  1. Hi Melia,

   Dankjewel voor de vraag! De yoghurt die ik heb gebruikt is spierwit, de AH kokosyoghurt. Daar heb ik vanille extract aan toegevoegd die ik zelf heb gemaakt, die kleurt niet bruin. De ahornsiroop maakt het iets donkerder inderdaad wanneer je het er doorheen roert. Agavesiroop of honing zou je ook kunnen gebruiken.
   Wanneer je dit bites bakt, moet je opletten dat jouw oven niet warmer bakt dan normaal, hierdoor kunnen ze namelijk gelig worden. Ik plaats dan halverwege een alluminium folie op de bites om verkleuring te voorkomen.

   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

  1. Bij mij de witte laag ook nooit zo mooi wit als op jou foto’s. Door de ahornsiroop en vanille extract. Dus ook erg benieuwd hoe je dat krijgt.

   1. Hi Marieke,

    Dankjewel voor de vraag! De yoghurt die ik heb gebruikt is spierwit, de AH kokosyoghurt. Daar heb ik vanille extract aan toegevoegd die ik zelf heb gemaakt, die kleurt niet bruin. De ahornsiroop maakt het iets donkerder inderdaad wanneer je het er doorheen roert. Agavesiroop of honing zou je ook kunnen gebruiken.
    Wanneer je dit bites bakt, moet je opletten dat jouw oven niet warmer bakt dan normaal, hierdoor kunnen ze namelijk gelig worden. Ik plaats dan halverwege een alluminium folie op de bites om verkleuring te voorkomen.

    Kun je hier iets mee?

    Liefs,
    Marike

  2. Hi Annerieke,

   Dankjewel voor de vraag! De yoghurt die ik heb gebruikt is spierwit, de AH kokosyoghurt. Daar heb ik vanille extract aan toegevoegd die ik zelf heb gemaakt, die kleurt niet bruin. De ahornsiroop maakt het iets donkerder inderdaad wanneer je het er doorheen roert. Agavesiroop of honing zou je ook kunnen gebruiken.
   Wanneer je dit bites bakt, moet je opletten dat jouw oven niet warmer bakt dan normaal, hierdoor kunnen ze namelijk gelig worden. Ik plaats dan halverwege een alluminium folie op de bites om verkleuring te voorkomen.

   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

 2. Hallo
  Past dit ook in een koolhydraatarm/koolhydraatbeperkt dieet? Ik ben aan het afvallen maar wil me op koningsdag toch ook wel verwennen.

 3. Wat voor meel kan eventueel gebruiken ipv amandel/hazelnootmeel? Dit omdat ik niet tegen die twee kan. Graag zie ik een reactie tegemoet.

 4. Hoi Marieke.
  Ik heb deze cheesecake gemaakt. Helaas zakt de vulling als een plumpudding in elkaar.
  De smaak is wel echt heel lekker.
  Hoe kan ik de vulling en de topping steviger maken.
  Liefs Esther

 5. Hoi Marieke

  Ik vind de taartjes super lekker. Het enigste wat me niet goed lukt, is dat als ik de fruitlaag op de kaaslaag doe, dat het fruit erin zakt. Daardoor zien de mooie laagjes er niet zo mooi uit na het bakken. Heb je daar tips voor, aub?

  1. Hi Tina,

   Dankjewel voor het berichtje. Wat jammer dat het fruit er in is gezakt. Zorg ervoor dat het fruit een beetje is ingekookt zodat het een stroperige massa is die goed op de cheesecakelaag kan blijven liggen.
   Wat je zou kunnen doen is de cheesecake 10 minuten bakken zonder fruit zodat de cheesecakelaag als is gevormd en dan het fruit daarop schenken en meebakken.

   Kun je hier iets mee?

   Liefs,
   Marike

 6. Hi Marike,

  Ik vroeg me af op hoeveel graden de bites 45 minuten in de oven moeten?
  Dat kon ik niet terug vinden in de beschrijving.

  Liefs Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts