Glutenvrije cheesecake bites met met rabarber en frambozen

Glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen. Met een voedzame bodem van havermout en amandelmeel, een romige yoghurtvulling en een frisse rabarber-frambozen vulling. Makkelijk om te maken én een zomerse traktatie! Glutenvrij én vegan!
Glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen
4.4
(25)

Glutenvrije cheesecake bites, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze zomerse dagen vragen om een no-bake variant én oh wat zijn ze lekker. Rabarber is weer volop verkrijgbaar en aangezien ik hier dól op ben kon ik het niet laten om er een betoverend recept mee te maken. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije cheesecake bites

Rabarber doet mij denken aan vroeger.

Ik weet het nog goed, ik was zo’n jaar of 8 en ik mocht voor het eerst zelf rabarber maken met de rabarber uit de rijkelijk gevulde moestuin van mijn oma. Vele malen had ik het kunstje van haar afgekeken. Rabarber plukken, schoonspoelen, in stukjes snijden (maar vergeet vooral de lange draden niet te verwijderen van de huid), en zachtjes laten pruttelen op het vuur in de appelmoes pan van oma.

In de zomer maakte ik samen met mijn oma rabarbercompote met de rabarber uit de moestuin, jeugdsentiment!

Stiekem was ik best wel zenuwachtig of ik het ook zou kunnen. Onder toeziend oog van oma, die her en der wat bijstuurde, stond ik na een paar uur vol trots met glimmende ogen boven mijn pan zelfgemaakte rabarber. Dit moment vergeet ik nooit meer. Rabarber met vanille vla of rabarber met sperzieboontjes, allebei stonden ze in mijn top 10! Als ik er nu zo aan terugdenk is het bijna beschamend dat ik deze vergeten groente niet vaker heb ingezet in mijn dagelijkse leven. 

Heb je de carrot cake cheesecake bites, frambozen-brownie cheesecake bites, oranje cheesecake bites , blauwe bessen crumble bites en de mango cheesecake bites al gezien?

Glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen

Nu rabarber weer volop verkrijgbaar is, leek het mij erg leuk om er eens een no- bake cheesecake van te maken. Uiteindelijk zijn het deze glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen geworden. Ze zijn zó lekker geworden, dat je echt niet bang hoeft te zijn dat er ook maar een kruimel over zal blijven.

Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken!

Ik word altijd zo blij van alle enthousiaste reacties! De recepten op mijn website zijn allemaal glutenvrij, maar er is ook veel vraag naar vegan en koolhydraatarm. Met deze tips maak jij de lekkerste cheesecake bites!

 • Maak de bites vegan door agar agar te gebruiken i.p.v. gelatine.
 • Je kan de glutenvrije cheesecake bites koolhydraatarm maken door de havermout te vervangen door amandelmeel en 10 gram kokosmeel. Gebruik Syrup Gold als zoetmiddel.
Glutenvrije cheesecake bites met rabarber
Glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen

Glutenvrije cheesecake bites met met rabarber en frambozen

5 from 4 votes
Course: Desserts, Koolhydraatarm, Ontbijt, Ontbijttaartjes, Recepten, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, lactosevrij, eivrij, koolhydraatarm, vegetarisch 🌿Difficulty: Makkelijk
Servings

9

servings
Voorbereiding

30

minutes
Wachttijd

3

hours 
Calories

160

kcal
Totaal

3

hours 

30

minutes

Makkelijk om te maken, glutenvrij, vegan én zo lekker!

Dit heb je nodig

 • Benodigdheden
 • Bakvorm of bakring van 18 x 18 cm

 • 1 bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

 • Ingrediënten
 • Voor de bodem en de crumble:
 • 100 g amandelmeel of tijgernotenmeel-extra fijn (deze is nootvrij)

 • 130 g glutenvrije havermout*

 • 90 g agavesiroop of Syrup gold

 • 60 g (plantaardige) boter of kokosolie

 • 1 tl vanille-extract

 • Snufje zout

 • Optioneel: scheutje (plantaardige) melk

 • *Koolhydraatarm? Vervang de havermout door amandelmeel +20 gram kokosmeel
 • Voor de vulling:
 • 500 g stevige (plantaardige) kwark of yoghurt

 • 30 g agavesiroop of Syrup gold

 • 4 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

 • Rasp van 1/2 citroen

 • 1 tl vanille-extract

 • Voor de topping:
 • 3 stelen rabarber

 • 100 g frambozen

 • 3 el agavesiroop of Syrup gold

 • 2 blaadjes gelatine of 1 g agar agar

Aan de slag

 • Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havermout toe.
 • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Bewaar 1/3 van het deeg voor de no-bake crumble. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
 • Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 minuten.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel de yoghurt, vanille, citroenrasp en het zoetmiddel door elkaar.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit wanneer ze week geworden zijn en verwarm ze in een pannetje met 5 eetlepels water. Roer goed door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je een aantal eetlepels van de kwark/yoghurt toe, roer goed door elkaar. Voeg nu de overige yoghurt/kwark toe. Ga door naar stap 8.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar samen met 100 ml water in een pannetje en laat het zo’n 2 minuten koken. Voeg nu de stevige kwark/yoghurt toe en laat dit zachtjes pruttelen op het vuur, voor zo’n 1 a 2 minuten. Blijf goed roeren.
 • Schenk de vulling over de bodem en zet deze nu in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
 • Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van de rabarber! Heb je dit nog nooit gemaakt? Dan zijn deze cheesecake bites echt een feest om het eens te proberen. Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes van 3 cm ongeveer. Kook de rabarer in een laagje water en roer ondertussen regelmatig. Wanneer de rababer zacht geworden is kun je het zoetmiddel toevoegen. Zet het vuur uit en roer de frambozen hier doorheen. Je zal zien dat ze vanzelf mooi opgenomen worden door de rabarber en dat de kleur mooi rood/ roze wordt. Proef even op jouw rabarber op smaak is. Laat de rabarber afkoelen.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is kunnen we de rabarber topping maken. De vulling mag terugveren, het gaat er alleen om dat de rabarber niet zal zinken wanneer je deze over de cheesecake vulling zal verdelen.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit wanneer ze week geworden zijn en verwarm ze in een pannetje met 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je een aantal eetlepels van de raberber toe, roer goed door elkaar. Voeg nu de overige rabarber toe. Ga door naar stap 13.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar samen met 50 ml water in een pannetje en laat het zo’n 2 minuten koken. Voeg nu de rabarber toe en laat dit zachtjes pruttelen op het vuur, voor zo’n 1 a 2 minuten. Blijf goed roeren.
 • Verdeel nu de rabarber over de cheesecakevulling. Zet de cheesecake bites nog even in de koelkast zodat de bites goed op kunnen stijven.
 • Roer de crumble los en verdeel dit over de glutenvrije cheesecake bites.
 • Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerst.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 25

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije cheesecake bites met rabarber en frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije cheesecake bites

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 25

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike,
  Ik heb rabarber met aardbeien in koelkast staan, poosje geleden zelf gemaakt.
  Kan ik dit ook door de vulling doen?
  Groetjes Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts