7x recepten glutenvrij brood

Versgebakken brood, ik ben er dol op! Ik heb voor jou mijn 7 favoriete recepten voor glutenvrij brood voor jou op een rijtje gezet. Glutenvrij brood bakken is voor jou nu appeltje eitje! 😉
7x recepten glutenvrij brood
4.4
(9)

Glutenvrij brood

Wanneer ik iemand mij de vraag stelt, wat mis je het meeste sinds je glutenvrij moet eten dan is mijn antwoord: Een échte lekkere boterham. Misschien herken je het wel, ook al ben ik het gewend dat ik voor een broodje niet zomaar een bakker in kan lopen, toch blijft het soms een gemis. Dagelijks krijg ik heel veel vragen over hét glutenvrije broodrecept waarmee je een lekker maar ook makkelijk glutenvrij brood kan maken. Vandaag deel ik zeven van mijn favoriete recepten om glutenvrij brood te maken. Die niet als een baksteen uit de oven komen, die niet gortdroog zijn en ook nog eens veerkrachtig zijn! De recepten zijn in tegenstelling tot de broden uit de supermarkt super voedzaam. De glutenvrije broden zitten boordevol vezels en je kan er volop mee variëren. Wat wil je nog meer? Glutenvrij, tarwevrij én lactosevrij!

Glutenvrije foccacia zonder broodmix

Glutenvrije focaccia

Een glutenvrije foccacia zonder glutenvrije broodmix, het leek mij een leuke uitdaging om te maken. Ik kan je zeggen, ik bakte 5 foccacia’s in een middag om uiteindelijk het perfecte recept in handen te krijgen. Een glutenvrije foccacia gemaakt van amandelmeel, rijstmeel zonder gist én extra lekker met geroosterde tomaatjes en rode ui. Lekker voor in het weekend of op een door de weekse dag! Glutenvrij én vegan te maken!

Glutenvrij sodabrood met noten, dadels en rozijnen

Glutenvrij sodabrood met noten en dadels

Wakker worden met de geur van versgebakken brood, dat is voor mij het ultieme weekendgevoel. Sindskort heb ik weer een nieuw favoriet broodrecept, dit glutenvrije sodabrood met noten, dadels en rozijnen is niet meer weg te denken uit mijn keuken. Een stevig brood, vol van smaak én het is ook nog eens heel voedzaam. Doordat we geen gist gebruiken staat het broodje zo in de oven! Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij én vegan te maken!

Glutenvrij haverbrood zonder gist!

Glutenvrij haverbrood

Het meest gemaakte recept is toch wel dit glutenvrije haverbrood. Het heeft dezelfde structuur als gewoon brood en het staat binnen een uur op tafel! Dit kun jij ook!

Glutenvrij borrelbrood met tomaat en rozemarijn

Glutenvrij borrelbrood

Een lekker glutenvrij brood is niet altijd even makkelijk te vinden. Ik maak ze in het weekend graag zelf, wat ik overhoud vries ik in per plak, zo geniet ik door de weeks ook regelmatig van mijn eigen brood. Dit glutenvrije brood met tomaatjes en rozemarijn is één van de favorieten. Het past helemaal bij de zomer! Ik maak het graag wanneer vrienden komen eten, dan hebben we een goed gevulde borrelplank met lekker brood waar ik ook zonder problemen van mee kan eten. Niemand die door heeft dat het glutenvrij is hoor!  

Glutenvrije bolletjes met verstopte groenten

Glutenvrije broodjes met verstopte groenten

Smeuïge glutenvrije boodjes die krokant van buiten zijn en zacht van binnen. Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen deze broodjes uit de oven kwamen en ze niet alleen de looks hebben van lekkere broodjes maar ook wel degelijk de smaak en de structuur. Ze zijn ontzettend voedzaam doordat ze zijn gemaakt van pure meelsoorten, psylliumvezels én er zit groente in verstopt die je niet proeft. Ideaal voor de kids die wellicht wel een broodje mee willen eten.

Basisrecept: Glutenvrij wit zuurdesembrood

Glutenvrij zuurdesembrood

Wat een ontdekking, glutenvrij zuurdesem! De afgelopen tijd sta ik dagelijks in de keuken om de lekkerste glutenvrije zuurdesembroden te bakken, nieuwe recepten, variaties, experimenten. Vaak met een lach maar soms ook met een traan, alleen maar goed zo kan ik jou nóg beter op weg helpen om het perfecte glutenvrije zuurdesembrood te maken. Heb je al een glutenvrije starter klaarstaan? Dan ligt dit glutenvrij witte zuurdesembrood voor jou binnen handbereik! Ik laat je stap voor stap zien waar je op moet letten en ik probeer in deze blog antwoord te geven op jouw vragen.

Glutenvrij mueslibrood, boordevol vezels!

Glutenvrij mueslibrood

Dit glutenvrije mueslibrood rolde afgelopen week de oven uit en is sindsdien favoriet!  Gemaakt op basis van glutenvrije haver en amandelmeel en gevuld met gedroogde abrikozen, rozijnen en pecannoten voor een stevige bite. Ik kan je zeggen dit is een blijvertje! Na een plakje mueslibrood kun je er weer even tegen aan. Ook ontzettend lekker als ontbijt of wanneer je weinig tijd hebt. Glutenvrij, tarwevrij, koemelkvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook vegan te maken!

#OHMYPIE

Ga je één van deze glutenvrije broodrecepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 9

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi Marike, voor het soda rood, ik mag geen haver eten moet ik dan 500g boekweitmeel nemen of 250 boekweit en 250g van een ander meel, grt Sabine

  1. Hi Sabine, dat kan zeker! Beide opties werken heel goed, net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Probeer eens boekweit en sorghummeel. Heerlijk!

   Groetjes,
   Marike

 2. Beste Marike,
  Wij zijn aan het uitproberen met de brood mixen van AH en Jumbo maar het brokkelt best na van loop van tijd.
  Zeker als we sneetjes bewaren in de diepvries en naderhand mee nemen brokkelt het nog meer.
  Heb jij een tip of misschien een simpel recept voor een standaard glutenvrij brood zonde teveel poespas.
  Dank voor je tijd.
  Groetjes
  Y

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts