Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm

Mango cheesecake bites, een zomerse traktatie waar je elk moment van kan genieten. Ze zijn glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, melkvrij én vegan te maken!
Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm
3
(8)

Mango cheesecake bites

Cheesecake bites met mango, ze passen heel mooi bij het kwartet van cheesecake bites recepten en mogen niet ontbreken op de website. Een heerlijke, smaakvolle cheesecake met een krokante bodem met een volle smaak en een vleugje vanille. Binnen een half uurtje klaar en helemaal niet moeilijk om te maken. Ga zelf eens aan de slag met deze cheesecake bites zonder pakjes of zakjes.

Ik maakte deze mango cheesecake bites voor de verjaardag van Vera en ze waren letterlijk binnen no-time op. Nu was het ook een heerlijke zonnige dag wat ongetwijfeld heeft geholpen, maar zeg nou zelf: is het geen plaatje?! Ben je geen fan van mango? Gebruik gerust bosvruchten, aardbeien, frambozen, gebakken appeltjes, blauwe bessen of kersen!

Glutenvrij, koolhydraatarm en vegan te maken!

Het fijne van dit recept is toch wel de veelzijdigheid. De bodem en de crumble is gemaakt van een combinatie van amandelmeel en kokosmeel. Door een vleugje vanille toe te voegen krijg je een hele volle smaak. De perfecte basis van deze cheesecake bites! De vulling heb ik gemaakt van plantaardige kwark, je zou ook kokosyoghurt kunnen gebruiken of Griekse yoghurt (niet lactosevrij, koemelkvrij en vegan). De crumble is nu ongebakken, super lekker maar ben jij meer fan van een gebakken crumble? Bak deze dan zo’n 5 minuutjes in de oven voor een extra bite!

Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm
Mango cheesecake bites

Glutenvrije heescake bites

Ondertussen zijn er al heel veel lekkere cheesecake bites recepten verschenen op de website. Heb je de blauwe bessen crumble bites, frambozen cheesecake bites, oranje cheesecake bites, rabarber cheesecake bites, brownies, brownie en frambozen cheesecake bites al gespot? Nee? Dan is dit jouw kans! Makkelijk én vooral smaakvol genieten!

Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm
Mango cheesecake bites

Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm

4 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Turssendoor, Taart, ToetjeCuisine: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegan, Lactosevrij, Melkvrij
Servings

9

servings
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calories

135

kcal
Totale tijd

2

hours 

20

minutes

Mango cheesecake bites! Glutenvrij én vegan. Bakken maar!

Wat heb je nodig?

 • Bakvorm 18 x 18 cm of 18 cm springvorm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Steelpannetje

 • Ingrediënten:
 • Voor de bodem en de crumble:
 • 200 g amandelmeel- of een combinatie van glutenvrij havermeel en amandelmeel (de bites zijn dan alleen niet meer koolhydraatarm)

 • 2 el kokosmeel

 • 80 g kokosolie of (plantaardige) boter- op kamer temperatuur

 • 1 tl vanille-extract

 • 80 g Syrup gold of agavesiroop

 • 1 tl kaneel

 • Voor de vulling:
 • 250 g mango- diepvries of vers

 • 250 g (plantaaardige) kwark

 • 1 tl vanille extract

 • 1 el citroenrasp + 2 el citroensap

 • Optioneel: 1 tl kurkuma- voor een mooie gele kleur

 • 30 g Syrup gold, erytrhitol of agavesiroop (niet koolhydraatarm)

 • 5 blaadjes gelatine of 3 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 200 g mango- diepvries of vers

 • 1 el citroensap

 • 1/3 van het crumble deeg

 • 30 g grofgehakte nootjes en 1 el kokosrasp

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
 • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Bewaar 1/3 van het deeg voor de no-bake crumble. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
 • Schuif de bodem de oven in voor zo’n 12 minuten. Laat deze afkoelen buiten de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Snijd de mango in stukjes en maak ze fijn met een blender of staafmixer. Doe de kwark, vanille, citroenrasp, citroensap, zoetmiddel en de mangopuree in een mengkom. Spatel alles door elkaar, voeg eventueel een tl kurkuma toe voor een helder gele kleur.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit wanneer ze week geworden zijn en verwarm ze in een pannetje met 5 eetlepels water. Roer goed door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je een aantal eetlepels van het mangomengsel toe, roer goed door elkaar. Voeg nu de overige yoghurt/kwark toe. Ga door naar stap 8.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar samen met 100 ml water in een pannetje en laat het zo’n 2 minuten koken. Voeg nu het mangomengsel toe en laat dit zachtjes pruttelen op het vuur, voor zo’n 1 a 2 minuten. Blijf goed roeren.
 • Schenk de vulling over de bodem en zet deze nu in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is, kun je de mango in partjes snijden. Verdeel deze over de cheesecakevulling. Verdeel hier de citroensap overheen. Roer de grofgehakte nootjes en de kokosraspdoor de crumble en verdeel deze over de mango. Snijd de mango cheesecake bites in 9 stukken met een warm scherp mes en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerst.

Pinterest

Wil je de Mango cheesecake bites bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Mango cheesecake bites, glutenvrij én koolhydraatarm

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike,
  Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga ze zeker maken. Nog een tip voor de kleur, ik gebruik hiervoor saffraanpoeder. Een mespuntje is voldoende. Dit beïnvloed, in tegenstelling tot kurkuma, de smaak niet.

  Groet,

  Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts