Glutenvrije aardbeientaart

Een glutenvrije aardbeientaart met een overheerlijke bodem en een frisse yoghurt-aardbeienvulling. Dit is dé taart waar je niet vanaf kan blijven. Geniet ervan als ontbijt of maak er een feesttaart van wanneer je iets te vieren hebt! Glutenvrij én vegan te maken.
Glutenvrije aardbeientaart
4.3
(28)

Een glutenvrije en vegan aardbeientaart

Vorige week deelde ik al een heerlijk recept voor een glutenvrij aardbeienontbijttaartje. Ik vertelde dat de moestuin van mijn vader, rijkelijk is gevuld met aardbeien en dat het mij super leuk leek om met het overschot aan aardbeien aan de slag te gaan in de keuken. Deze glutenvrije aardbeientaart mocht natuurlijk niet ontbreken. De bodem is crunchy van havermout en noten en de vulling is heel fris door de combinatie van aardbeien en kokosyoghurt. Wanneer je agar agar gebruikt is jouw taart helemaal vegan.

Glutenvrije aardbeientaart

Lekker als ontbijt of als paradetaartje wanneer je iets te vieren hebt!

Maak de taart eens voor jezelf of voor het gezin en geniet ervan als ontbijt. Je kan de toefjes slagroom gerust weglaten. Deze heb ik erop gespoten omdat ik er een feesttaart van wilde maken. De hele familie heeft ervan gesmuld en ik kan je vertellen, er bleef geen kruimel over. 😉

Makkelijk om te maken, gewoon zonder oven

Heb je geen oven in huis? Dan is dít jouw favoriete taart! Voor het maken van deze glutenvrije aardbeientaart heb je namelijk geen oven nodig. De havermout, noten, dadels en kokosolie vormen een perfecte no-bake bodem. Je kan er ook voor kiezen om andere noten te gebruiken, zoals waltnoten of pecannoten. Ik beloof je, er gaat een wereld voor jou open. De vulling hoeft alleen maar op te stijven. De taart staat dan ook binnen 20 minuten in de koelkast, het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Geniet van dit fijne recept!

Aardbeienliefhebbers opgelet! Maak eens een aardbeien cheesecake, aardbeien slof, brownie met aardbeien, koolhydraatarme monchoutaart of de aardbeien tiramisu.

Glutenvrije aardbeientaart
Glutenvrije aardbeientaart

Glutenvrije aardbeientaart

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, Toetje, GebakCuisine: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij
Servings

8

servings
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

1

hour 

40

minutes
Calories

220

kcal
Totale tijd

2

hours 

Een makkelijke glutenvrije aardbeientaart, wat wil je nog meer? Hier komt het recept!

Wat heb je nodig?

 • Vlaaivorm -20 a 22 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Foodprocessor

 • Steelpannetje

 • Ingrediënten:
 • Voor de bodem:
 • 7 Medjoul dadels- ontpit

 • 75 g amandelen

 • 75 g glutenvrije havermout

 • 2 el kokosolie

 • Snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 200 g aardbeien- diepvries of vers + optioneel: 5 verse aardbeien om de bodem mee te beleggen

 • 200 g kokosyoghurt

 • 1 tl citroenrasp

 • 1 tl vanille-extract

 • 30 ml agavesiroop of honing

 • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 10 verse aardbeien

 • Optioneel: 100 ml (plantaardige) slagroom + 2 el ahornsiroop + 1 tl vanille-extract

Zo maak je het!

 • Vet de springvormp in met wat kokosolie. Ontpit de dadels en maak deze samen met de havermout, amandelen en kokosolie fijn met een foodprocessor. Bekleed de springvorm met het deeg. Zet de springvorm in de koelkast.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Maak de aardbeien fijn met een blender of staafmixer, spatel de puree door de yoghurt samen met de vanille, citroenrasp, vanille en het zoetmiddel.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit wanneer ze week geworden zijn en verwarm ze in een pannetje met 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je een aantal eetlepels van de aardbeienyoghurt toe, roer goed door elkaar. Voeg nu de overige aardbeienyoghurt toe. Ga door naar stap 5.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar samen met 50 ml water in een pannetje en laat het zo’n 2 minuten koken. Voeg nu de aardbeienyoghurt toe en laat dit zachtjes pruttelen op het vuur, voor zo’n 1 a 2 minuten. Blijf goed roeren.
 • Verdeel eventueel wat schijfjes verse aardbei op de bodem voor een verrassend effect. Schenk het mengsel over de bodem. Zet de taart in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
 • Decoreer de taart met verse aardbeien en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taart in de koelkast. De taart blijft zo’n 3 dagen vers.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 28

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije aardbeientaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Aardbeientaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 28

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Ik maak dit taartje geregeld. Dankjewel voor dit fijne recept. Echt heerlijk! Om de bodem iets plakkeriger te krijgen voeg ik een klein beetje weekvocht van de dadels toe. En om de vulling luchtig te maken klop ik deze tijdens het verwarmen op met een handmatige melkopschuimer. En wil je geen kokosyoghurt, probeer dan eens de oatly haveryoghurt Griekse stijl. Qua smaak en beperkte bereidingstijd echt een toptaartje!

 2. Heb je een fijn alternatief om de amandelen in de bodem te vervangen! Hij lijkt me heerlijk om binnenkort te maken:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts