Kwarktaart met mango en citroen, glutenvrij en vegan

Bij zomerse temperaturen hoort een kwarktaart met mango en citroen. Fris van smaak én makkelijk om te maken. Versier de kwarktaart met mango met verse aardbeien voor een feestelijk effect. Glutenvrij én vegan te maken!
Kwarktaart met mango
4.2
(52)

Kwarktaart met mango en citroen

Je hebt het misschien wel door dat ik de combinatie van mango en citroen graag gebruik. Niet zo gek, want deze combinatie is gewoon fantastisch! Met deze frisse kwarktaart tover jij de zomer op tafel. Je kan de taart maken met kokosyoghurt of plantaardige kwark, maar kun je wel tegen lactose en koemelk dan is Griekse yoghurt ook een aanrader!

Glutenvrij én vegan te maken!

Dat glutenvrij eten niet saai hoeft te zijn, dat bewijst dit recept maar eens. Met een paar ingrediënten maak je een waanzinnige smaaksensatie waar je U tegen zegt! De bodem is gemaakt van amandelmeel, kokosrap en citroen. Waardoor de taart van top tot teen heel fris is. Door agar agar te gebruik en een plantaardige kwark maak je de taart vegan. Zo simpel kan het zijn! Wil je écht een feest maken van de taart? Voeg dan wat lemoncurd toe aan de mangovulling. Daarna wil je niet anders meer. 😉 Het recept staat nu voor jou klaar, geniet ervan!

Mango- citroen kwarktaart
Kwarktaart met mango en citroen
Kwarktaart met mango en citroen, glutenvrij en vegan

Mango-citroen kwarktaart

4 from 20 votes
Recipe by Marike Course: Desserts, Recepten, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, Melkvrij
Servings

10

servings
Voorbereiding

30

minutes
Bereidingstijd

2

hours 
Calories

145

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een frisse kwarktaart met mango en citroen. Zet de zomer op tafel!

Wat heb je nodig?

 • Springvorm 18 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Steelpannetje

 • Acetaatfolie

 • Ingrediënten:
 • Voor de bodem:
 • 120 g amandelmeel

 • 30 g kokosrasp

 • 1 ei of 50 g appelmoes-ongezoet

 • Rasp van 1/2 citroen

 • 3 el agavesiroop of honing

 • Snufje zout

 • Voor de vanille vulling:
 • 500 g kokosyoghurt of (plantaardige) kwark

 • 1 tl vanille-extract

 • 30 ml agavesiroop of honing

 • 4 blaadjes gelatine of 3 g agar agar

 • Voor de mango-citroenvulling:
 • 250 g mango- gepureerd

 • Rasp van 1/2 citroen

 • Optioneel: 1 a 2 el lemoncurd

 • 2,5 blaadjes gelatine of 1,5 g agar agar

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot één geheel. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Bak de bodem zo’n 8 a 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de bodem afkoelen buiten de oven en plaats acetaatfolie aan de binnenkant van de springvorm (optioneel).
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vanille-vulling. Spatel de kokosyoghurt of kwark door elkaar in een mengkom. Roer hier de vanille, en het zoetmiddel doorheen.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine los van elkaar in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met 4 el water. Roer goed ondertussen. Wanneer de blaadjes zijn opgelost zet je het vuur uit en schenk je een paar lepels van de kwark bij de gelatine. Roer dit goed door elkaar. Schenk dit nu bij de rest van het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Ga door naar stap 6.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in zo’n 100 ml water. Laat het zachtjes doorpruttelen. Voeg vervolgens de kwark toe en roer alles goed door elkaar. Verwarm het nog zo’n 2 minuten. Zet het vuur uit en schenk de kwark over de bodem van de taart.
 • Zet de taart in de koelkast zodat de vanillevullin op kan stijven. Wanneer deze stevig genoeg is (na zo’n 1 a 2 uur), kun je verder gaan met het maken van de mangovulling
 • Roer de citroen en eventueel de lemoncurd door de gepureerde mango.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine los van elkaar in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met 2 el water. Roer goed ondertussen. Wanneer de blaadjes zijn opgelost zet je het vuur uit en schenk je een paar lepels van de mangopuree bij de gelatine. Roer dit goed door elkaar. Schenk dit nu bij de rest van de mangopuree. Verdeel de mangovulling voorzichtig over de vanillevulling. Let er op dat de mangovulling niet te warm is.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in zo’n 50 ml water. Laat het zachtjes doorpruttelen. Voeg vervolgens de mangopuree toe en roer alles goed door elkaar. Verwarm het nog zo’n 2 minuten. Zet het vuur uit en verdeel de mangovulling voorzichtig over de vanillevulling. Let er op dat de mangovulling niet te warm is.
 • Zet de taart in de koelkast zodat de mangovulling op kan stijven. Wanneer je vulling stevig genoeg is kun je de vorm loshalen en de taart aansnijden. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de kwarktaart met mango en citroen in de koelkast. De taart blijft zo’n 3 dagen goed.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 52

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze kwarktaart met mango en citroen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Kwarktaart met mango

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 52

Geef als eerste je mening!

7 comments
 1. hi Marike, hoeveel citroen mag er in de vanillevulling? Ik heb gegokt want kon niet wachten om ze te maken :p (en er het sap van 1 citroen bijgedaan en wat citroenrasp).

 2. Deze taart gemaakt ivm allergieën van een gezinslid. Bleek er helaas eipoeder in de lemoncurd te zitten. Gelukkig zat de laag nog niet op de taart.

 3. Hallo Marike,
  Super recept, ik ga het proberen.
  Wel een opmerking: het zou fijn zijn als je gelatine gebruikt om dit (niet alleen) in blaadjes maar in gram te vermelden. Blaadjes hebben nl. niet altijd hetzelfde gewicht. Die van dr. Oetker zijn 1,66 gram (12 blaadjes / 20 gram), anderen (zoals die van de groothandel) zijn rond de 3 gram en je kan natuurlijk ook gelatinepoeder gebruiken. Ook dan is het handig om het aantal gram te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts