Glutenvrije quiche met tomaatjes en geitenkaas

Regelmatig experimeer ik er op los wanneer ik een glutenvrije quiche wil maken. Deze overheerlijke hartige taart is weer een toppertje om op te slaan. Lekker met gegrilde courgette, tomaatjes en geitenkaas met fenergiek! Glutenvrij, lactosevrij en zelfs vegan te maken!
Glutenvrije quiche
3.7
(92)

Glutenvrije quiche met een voedzame bodem

Ik ben gek op hartige taarten, op de website en in mijn boeken zijn er al een aantal te vinden toch blijft het super leuk om elke keer weer nieuwe combinaties te ontdekken. Deze glutenvrije quiche met gegrilde courgette, tomaatjes en geitenkaas is zó lekker dat ik het recept niet achter kan houden. Ik bestelde weer eens boodschappen bij Crisp, in de box zat o.a. een courgette, verse trostomaatjes, creme fraiche en heerlijke geitenkaas met fenergiek. Een wereldcombinatie voor een overheerlijke quiche! Zie hier het resultaat! PS. wil jij dolgraag bij Crisp bestellen met korting? Gebruik dan de code OH MY PIE en ontvang je 15 euro cadeau!

De bodem is heel voedzaam doordat ik geen bladerdeeg heb gebruikt maar gekozen heb voor een combinatie van verschillende meelsoorten met (plantaardige) kwark en verse kruiden. Een dikke tip!

Lekker als lunch, avondeten of als borrelhapje op de borrelplank!

Deze overheerlijke glutenvrije quiche is niet alleen lekker als avondeten maar ook ontzettend goed te doen als lunch of als borrelhapje op de borrelplank. Ik ben nu al fan!

Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

De hartige taart is glutenvrij, gebruikje lactosevrije creme fraiche of plantaarige kwark in de vulling dan is de quiche ook lactosevrij. Maak hem vegan door plantaarige kwark/ silken tofu en vegan kaas te gebruiken. Ik beloof je, een smaaksensatie eerste klas!

Ik zal je niet langer ophouden met mijn pitch waarom je deze glutenvrije quiche zou moeten maken, probeer het zelf eens!

GLutenvrije quiche
Glutenvrije quiche

Glutenvrije quiche
Glutenvrije quiche

Glutenvrije quiche met tomaatjes en geitenkaas

Recipe by Marike
3.9 from 25 votes
Course: Glutenvrij, lactosevrij, tarwevrijCuisine: Avondeten, Lunch, Tussendoor, HartigDifficulty: Makkelijk
Servings

8

servings
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

40

minutes
Calories

175

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een glutenvrije quiche met een voedzame bodem zonder bladerdeeg. Ik heb het recept voor jou!

Wat heb je nodig?

 • Springvorm 18 a 20 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Bakpan

 • Ingrediënten:
 • Voor de bodem:
 • 125 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel

 • 75 g amandelmeel

 • 4 el olijfolie

 • 170 g (plantaardige) kwark

 • Snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • Optioneel: verse tijm

 • Voor de vulling:
 • 1 rode ui

 • 1 a 2 teentjes knoflook

 • 1 courgette

 • 150 g trostomaatjes

 • 125 g creme fraiche of (plantaardige) kwark

 • 3 eieren of 150 g silken tofu

 • 100 g geraspte geitenkaas of vegan kaas

 • Verse tijm of rozemarijn

 • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte.
 • Doe alle ingredi:ënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan enkele eetlepels koud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje extra meel toe.
 • Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 a 4 cm. Prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem zo’n 10 minuten in de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Snijd de rode uit fijn en fruit het uitje met wat olijfolie in een bakpan.
  Snijd de courgette in dunne plakjes, halveer de tomaatjes en verwijder het vruchtvlees (dit bakken we niet mee) en bak de schijfjes courgette met wat peper en zout in de bakpan, voeg de tomaatjes en knoflook als laatste toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.
 • Klop de eieren samen met de creme fraiche of kwark los. Snijd de kruiden fijn en roer deze door de vulling samen met de geraspte kaas.
 • Verdeel de halft van de plakjes courgette, ui en tomaat over de bodem van de glutenvrije quiche.
 • Schenk hier de helft van de vulling overheen. Dek af met de overige groentes en eindig met de vulling.
 • Bak de glutenvrije quiche in zo’n 34 a 40 minuten goudbruin. Genieten maar!
 • Deze glutenvrije quiche eet ik graag met een salade als avondeten, lunch of serveer kleine puntjes bij de borrel.

Notities

 • Bewaartip! Beaar de glutenvrije quiche afgedekt in de koelkast, dan blijft deze zo’n 4 dagen goed. Je kan de quiche ook invriezen per punt.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 92

Geef als eerste je mening!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije quiche maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de glutenvrije quiche bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije quiche met tomaatjes en geitenkaas

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 92

Geef als eerste je mening!

7 comments
 1. Hoi Marieke, ik heb deze quiche gemaakt met eieren want ik kon geen stilken tofu vinden. Hij was heel lekker, maar helaas kreeg ik last van mijn buik door de eiere nu las ik dat eieren ook vervangen kunnen worden door kikkererwtenmeel, maar hoe doe je dat?

 2. Hoi Marieke, ik heb deze quiche gemaakt met eieren want ik kon geen stilken tofu vinden. Hij was heel lekker, maar helaas kreeg ik last van mijn buik door de eiere nu las ik dat eieren ook vervangen kunnen worden door kikkererwtenmeel, maar hoe doe je dat?

 3. Hoi marike,

  Hoe kan het dat mijn bodem veels te plakkerig was terwijl ik me precies aan het recept gehouden had? Ik moest veel meel toevoegen.. Hij staat nu in de oven..

  1. Hi Mirjam, ik hoop dat alles is gelukt. Het kan zijn dat de yoghurt iets wateriger was waardoor het deeg plakkerig is geworden.

 4. Wil de glutenvrije guiche met tomaatjes en geitenkaas enkele dagen tevoren maken. Maar hoe warm ik die dan het beste op zonder smaakverlies?
  Groetjes,
  Angela

 5. Wat een heerlijk recept, ik had een glutenvrije koelmekvrije,kaasvrije en lactosevrije quiche nodig. De complimenten waren groot. Door de eerdere review van natte inhoud, heb ik de terra kwark uit laten lekken waardoor er 25 gram vocht vrijkwam en dat weer aangevuld met kwark. Hij was perfect.
  Dank voor dit heerlijke recept, blij dat ik de tijmkruiden door de bodem en vulling had gedaan, dat geeft net een wat vollere smaak……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts