Oreo cheesecake, glutenvrij én vegan

Een glutenvrije oreo cheesecake, dat is toch wel het beste wat je kan overkomen. Met een krokante bodem van Oreo koekjes een romige vulling en een frisse aardbeientopping. Deze leuke taartjes zijn glutenvrij én vegan te maken!
Glutenvrije oreo cheesecake
0
(0)

Glutenvrije oreo cheesecake

Oreo’s liggen hier op één of andere manier altijd in de voorraadkast. Ik vind ze zó lekker! Nog leuker is toch wel dat ze ook ideaal zijn om te gebruiken als bodem van een taart. Ze waren dan ook zo verdwenen in mijn cheesecake. Zie hier het resultaat, glutenvrije Oreo cheeseceake waar iedereen van kan genieten!

Een heerlijke glutenvrije traktatie voor tussendoor!

Dit is nou een echt verwentaartje! Maak’m als visite langskomt of wanneer je jezelf wil trakteren op iets heel erg lekkers. De glutenvrije Oreo cheesecake kun je het beste een nachtje op laten stijven in de koelkast als je deze hebt gebakken. Je zal zien dat de oreo cheesecake dan nóg lekkerder is!

Oreo cheesecake zonder oven

Het leukste van deze taart vind ik toch wel dat je er geen oven voor nodig hebt. Ik maakte de taartjes op het moment dat mijn oven nog aardig wat bakuren moest maken met andere taarten en cakes. In een handomdraai stonden deze taartjes in de koelkast. Ideaal! Ik topte ze af met aardbeien maar je kan er ook heel goed ander fruit voor inzetten. Of wat dacht je van oreo kruimels en toefjes slagroom? Ik ben benieuwd wat jij ervan zal maken!

Ben je op zoek naar meer glutenvrije recepten?

Kijk dan even snel bij de glutenvrije lava cake met Oreo, Stracciatella cheesecake, de Bounty taart, frambozen taartjes of wat dacht je van de gezonde chocolade cake?

Oreo cheesecake
Glutenvrije oreo cheesecake
Oreo cheesecake
Glutenvrije oreo cheesecake

Glutenvrije Oreo cheesecake

Recipe by Marike
5.0 from 9 votes
Course: Desserts, Glutenvrije recepten, Taart, TussendoortjesCuisine: Taart, tussendoortje, dessertDifficulty: Glutenvrij, Lactosevrij, Koemelkvrij, Vegan
Hoeveelheid

4

hoeveelheid
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calorieën

225

kcal
Total time

2

hours 

20

minutes

Deze glutenvrije oreo cheescake is zo lekker dat je de bewaartip kan overslaan. Maak er twee kleine taartjes en snijd ze door de helft dan heb je 4 porties en zo hoef je niet te delen. ;)

ingrediënten

 • Voor 2 bodempjes:
 • 100 g glutenvrije Oreo’s

 • 30 g kokosolie of (plantaardige) boter

 • Voor de vulling:
 • 150 ml (plantaardige) slagroom

 • 150 g (plantaardige) kwark

 • 3 blaadjes gelatine OF 2 g agar agar

 • 3 Oreo’s voor de vulling en topping

 • 30 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 1 tl vanille-extract

 • Voor de topping:
 • 100 g aardbeien

 • 2 tl arrowroot

 • 2 el ahornsiroop of gavesiroop

 • 5 verse aardbeien

 • Wat heb je nodig?
 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

 • Optioneel acetaatfolie

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van een kleine springvormpjes met bakpapier.
 • Maak de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine, tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de Oreo cheesecake bodem vast in de koelkast om uit te harden.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.  Klop in een mengkom de yoghurt los, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie. Spatel de slagroom door de yoghurt heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer hier het zoetmiddel en het vanille-extract doorheen.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine los van elkaar in een kom met koud water. Wanneer ze week geworden zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm ze in een pannetje en blijf goed roeren. Voeg een klein beetje van de yoghurt/slagroom toe. Roer dit door elkaar en voeg dit vervolgens al roerende toe aan de overige yoghurt/slagroom. Klop alles goed door elkaar om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 6.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in 70 ml water. Roer dit goed door elkaar en laat alles zo’n 2 minuten koken. Zet het vuur uit, spatel hier de yoghurt/slagroom doorheen en klop alles goed door elkaar. Ga door naar stap 6.
 • Bekleed de randen van de springvormpjes eventueel met acetaatfolie (voor een strakke rand). Vul beide springvormpjes voor de helft met de vulling. Verdeel hier de oreo’s overheen en dek af met de overige vuiling.
 • Zet de oreo cheesecake in de koelkast voor zo’n 2 a 3 uur. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping. Snijd de aardbeien in stukjes. Vewarm deze in een pannetje met de arrowroot en het zoetmiddel. Voeg eventueel een lepel water toe als de aardbeien niet zoveel vocht afgeven. Laat de aardbeien coulis zo’n 5 a 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Zet het vuur uit en laat de coulis afkloelen.
 • Vervolgens kun je wanneer de vulling stevig genoeg is de afgekoelde aardbeien coulis over de taartjes verdelen, top af met de overige aardbeien en wat Oreo kruimels. Geniet!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de Oeo cheesecake afgedekt in dekoelkast. De taartjes blijven zo’n 3 dagen goed.
 • Wil je er helemaal een feest van maken? Laat de yoghurt weg en gebruik dan in totaal 250 ml (plantaardige) slagroom!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije oreo cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Oreo cheesecake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Beste Marike,
  Ziet er weer super uit! Ga hem deze week zeker proberen. Nog 2 vraagjes erover zijn de calorieën per heel of half taartje? En is de arrowroot in de toppen te vervangen of weg te laten? Bedankt alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts