Glutenvrije cinnamon rolls

De lekkerste glutenvrije cinnamon rolls maak je zo! Zacht en smeuïg van binnen, iedere hap is een ware smaaksensatie! Eet ze warm en vergeet de frosting niet. 😉 Glutenvrij én vegan te maken!
Glutenvrije cinnamon rolls
4.2
(29)

Glutenvrije cinnamon rolls, zacht en smeuïg van binnen

Wat heb ik ze gemist, luchtige kaneelbroodjes die smeuïg zijn van binnen met een dikke laag frosting on top. Vroeger maakten we ze wel eens in het weekend, en dan was het echt feest. Op één of andere manier stond er nog geen recept van de glutenvrije cinnamon rolls op mijn website. Stap voor voor stap laat ik jou zien hoe je deze makkelijke maar oh zo lekkere broodjes maakt. Het fijne is dat ze glutenvrij én vegan te maken zijn. Waar wacht je nog op?

Glutenvrij en vegan te maken!

Door de Schär mix-B te gebruiken zet je in een handomdraai deze heerlijke broodjes op tafel. De broodjes kun je ook maken met een zelfgemaakte melenmix. Gebruik dan 245 g rijstmeel en 245 g tapiocazetmeel én 10 g psylliumvezels als basis. Deze combinatie werkt ook heel goed. Je kan de glutenvrije kaneelbroodjes heel makkelijk vegan maken door plantaardige melk, plantaardige boter en appelmoes (ipv eigeel) te gebruiken. Ik zeg, succes gegarandeerd!

Ben je op zoek naar meer glutenvrije recepten?

Probeer dan eens deze heerlijke glutenvrije boterkoek, glutenvrij suikerbrood of wat dacht je van deze heerlijke Oma’s appeltaart?

Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls
Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls
Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls

Glutenvrije cinnamon rolls

4 from 26 votes
Recipe by Marike Course: Bakmixen, Cake en brownie, Glutenvrije recepten, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Vegan, Melkvrij, KoemelkvrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

hoeveelheid
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

25

minutes
Calorieën

275

kcal
Rijstijd

1

hour 

30

minutes
Total time

2

hours 

15

minutes

De allerlekkerste glutenvrije cinnamon rolls maak je met dit recept! Ze zijn zacht, smeuïg en vol van smaak. Genieten maar!

ingrediënten

 • 500 g 500 Schär Mix B

 • Snufje zout

 • 70 g 70 suiker of Ertythritol

 • 9 g 9 gist

 • 400 ml 400 (plantaardige) melk of volle melk- lauwwarm

 • 35 g 35 (plantaardige) boter- gesmolten

 • 1 1 eigeel of 25 g appelmoes

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • Optioneel: 1 tl citroenrasp (echt heeel lekker)

 • Voor de vulling:
 • 100 g 100 kokosbloesemsuiker of bruine basterd suiker

 • 1 el 1 kaneel

 • 60 g 60 (plantaardige) boter

 • Voor de frosting:
 • 100 g 100 (plantaardige) roomkaas

 • 80 g 80 poedersuiker of Icing van Greensweet Stevia

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • Wat heb je nodig?
 • mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

 • ruime ovenschaal

Zo maak je het!

 • Doe het meel in een mengkom en voeg het zout toe. Spatel dit door elkaar.
 • Roer de gist los in een mengkom en voeg een lepel suiker toe en 200 ml lauwwarme melk. Roer dt door elkaar en laat het zo’n 10 minuten staan. Je zal zien dat de gist begint te borrelen.
 • Voeg de rest van de suiker, vanille, eigeel en de gesmolten boter toe aan het meel. Roer alles goed door elkaar.
 • Wanneer de gist toeneemt in volume en begint te borrelen kun je het door het meel heen spatelen of mixen met een standmixer op een lage stand. Voeg vervolgens ook de rest van de lauwwarme melk toe en mix het deeg zo’n 5 minuten door elkaar totdat er een stevig maar toch ook plakkerig deeg ontstaat.
 • Dek de mengkom af met keukenfolie of met een warme natte theedoek en zet deze op een warme plek voor een uur zodat het deeg kan rijzen.
 • Bestrooi het aanrecht met wat glutenvrij meel. Rol hier het deeg op uit. Plakt het deeg nog heel erg? Voeg dan een klein beetje extra meel toe, niet teveel anders worden de glutenvrije cinnamon rolls te droog. Rol er een rechthoek van 30 x 40 cm.
 • Smelt de boter voor de vulling en roer hier de kaneel en de suiker doorheen. Bestrijk het deeg met de vulling. Rol het deeg nu voorzichtig op. Het deeg kan blijven plakken. Ik heb hiervoor een deegschraper gebruikt om het deeg eerst plakvrij te maken bij het oprollen.
 • Vet een ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier. Snijd de Glutenvrije cinnamon rolls in 8 a 9 stukken. Ik heb de rolls vrij van elkaar in een ovenschaal gezet. Je kan ze ook tegen elkaar aanzetten.
 • Laat de glutenvrije cinnamon rolls nog zo’n 20 minuten rijzen. Ik heb ze afgedekt met keukenfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de rijstijd voorbij is kun je ze zo’n 25 a 30 minuten afbakken in de voorverwarmde oven. Zet een hittebestendig schaaltje op de bodem van de oven met water zodat ze heerlijk zacht worden van binnen en niet hard of droog zullen zijn na een paar uur.
 • Nu de glutenvrije cinnamon rolls in de oven zitten kun jij mooi aan de slag met het maken van de frosting! Klop de (plantaardige) roomkaas luchtig met een garde of handmixer, voeg de poedersuiker (gezeefd) en de vanille-extract toe. Zet de frosting even in de k oelkast.
 • Wanneer de glutenvrije cinnamon rolls goudbruin gebakken zijn kun je ze uit de oven halen. Laat ze iets afkoelen en verdeel de frosting over de cinnamon rolls die je gelijk wil opeten. Eetsmakelijk!

Notities

 • Eet de cinnamon rolls dezelfde dag op, dan zijn ze het allerlekkerst!
 • Wil je ze de volgende dag eten? Verwarm ze dan nog even in de oven zonder frosting en smeer de frosting er op voordat je ervan gaat genieten. Succes gegarandeerd!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije cinnamon rolls maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije cinnamon rolls recept

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 29

Geef als eerste je mening!

20 comments
 1. Oh wat zien deze er super lekker uit! Ik heb cinnamon rolls zo gemist sinds ik glutenvrij eet, dus ik ga ze zeker proberen! Ik vroeg mij wel af welke plantaardige roomkaas jij gebruikt of aanraadt?

  Liefs x

 2. Wauw, dat ziet er lekker uit. Deze ga ik proberen te maken. Je geeft aan dat er een hittebestendig schaaltje is de oven gaat, ik neem aan gevuld met water??
  Grtjs Esther

 3. Heb droge gist gebruikt en amandelmelk. Alleen de gist borrelt niet, neemt ook niet toe in volume. Werkt het misschien niet met amandelmelk?

 4. Ik mis het eigeel of de appelmoes in de beschrijving van het recept?
  Waar of wanneer moet dat er doorheen?
  Ik heb het nu dus zonder gedaan.
  Of heb ik niet goed gelezen?

  Ik ben benieuwd, ze staan nu te rijzen, straks de oven in. De jouwe zien er overigens beter uit 😂.

  Groetjes Ilse

 5. Hey Lovely Oh My Pie!
  Ik had nooit eerder met glutenmeel Cinnamon Rolls gemaakt, dus weet niet hoe dat smaakt, (behalve met croissant deeg van winkel)..
  maar deze zijn Oh My Cinnamon-Appel Roll lekker. Niet normaal lekker. Deeg was heeeel goed gelukt met amandelmelk, dus direct experimentje gedaan en helft met appels en helft zoals in het recept met kaneel. Wow! Wow! Wow! Wat lekker! Bedankt voor recept. Ga ik zeker vaker bakken. Mijn gf man en schoonpa konden niet er af blijven. 😁 dus – check✅
  Uitrollen op bakpapier met beetje meel ging zonder plakken goed.
  Ik wil dan de volgende keer deeg met beetje safraanpoeder proberen (voor kleur) en pecannoten+honing vulling. Moet lukken. Want de deeg is perfect. 🥰🥰🥰

 6. Hi Marike,
  Dit leek me zo heerlijk! Heb het met de Dove mix gemaakt. Ik had het deeg iets langer laten rijzen, ik denk wel 1,5 tot 2u. Daarna was het mega gerezen maar ook enorm slap. Veel meel moeten toevoegen om het hanteerbaar te maken, en toen was het in volume ook weer afgenomen. Bij het rollen scheurde het deeg helaas en tijdens het bakken is de vulling eruit gelopen. Ze zijn nu helaas behoorlijk hard en droog, met de bakplaat vol vulling.

  Hoe kan ik voorkomen dat de vulling er zo uitloopt?
  Alvast dank!

 7. Hallo,

  ik wil deze graag proberen maar de brod-mix van Shar is hier niet zo makkelijk verkrijgbaar.
  Kan ik het vervangen door de gewone bloem of patisseriebloem van Shar?

  Dankje!

 8. Ik gebruikte PEAKS glutenvrij broodmix en het deeg bleef erg plakkerig. Extra bloem toegevoegd, maar dat hielp niet erg en ik durfde niet meer te doen om te voorkomen dat de rolls te droog zouden worden. Toen ik de gesmolten boter op het deeg ging smeren was het drama compleet en met het bakpapier kon ik het maar net oprollen. Voor het snijden de rol in de vriezer gelegd. Daarna ging snijden redelijk. Ze zitten nu in de oven ter voorbereiding voor Pasen (en dan invriezen). Ik ben benieuwd!

  1. Vervolg van hierboven. De broodjes maak ik een volgende keer met meer kaneel en ik doe ze korter in de oven (180° en 40 min deed ik). Het deeg was goed al waren ze rommelig geworden door het moeizame snijden. (Zie mijn reactie hierboven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts