Glutenvrije cake met kersen

Een lekkere glutenvrije cake die je maakt zonder al teveel moeite. Met dit recept kun je volop variëren en oh wat is het een feest doordat er verse kersen in de cake verstopt zitten! WIl je er echt een feest van maken? Voeg dan Amaretti koekjes toe of bitterkoekjes. Glutenvrij, lactosevrij én koolhydraatarm te maken!
Glutenvrije cake met kersen
5
(1)

De lekkerste cake met kersen, glutenvrij!

Een smeuïge glutenvrije cake die iedereen kan maken, ik teken ervoor! Na het maken van de kersenkruimel bites leek het mij super leuk om de heerlijke kersen ook te verwerken in een cake en zo gezegd, zo gedaan. Zie hier een overheerlijke glutenvrije cake met kersen die niet alleen glutenvrij is maar ook lactosevrij én koolhydraatarm te maken is. Een feestje voor iedereen zou ik zeggen!

Ben je op zoek naar een lekkere glutenvrije cake? Bak eens deze frisse cake met citroen, glutenvrije Stracciatella cake, gezondere chocolade cake, glutenvrije citroen-maanzaadcake of de glutenvrije cake met frambozen.

Bakken met amandelmeel

In tegenstelling tot veel glutenvrije cakes is deze glutenvrije cake super smeuïg. Het amandelmeel geeft de cake een smeuïg en smaakvolle basis. Je kan ook hazelnootmeel of cashewnotenmeel gebruiken voor de variatie. Ik kan je zeggen dat is HEERLIJK! Ben je geen fan van amandelmeel gebruik dan 160 gram glutenvrij havermeel. Door een vleugje citroen, vanille én verse kersen toe te voegen ontstaat er meteen een smaakexplosie wanneer je een hap neemt. Deze glutenvrije cake wil je maken!

Koolhydraatarme cake

De vraag naar koolhydraatarme en glutenvrije recepten is groot! Ik laat je daarom zien hoe je dit recept koolhydraatarm maakt. Gebruik amandelmeel en kokosmeel als basis en zoet de cake met Syrup gold of erytrhitol. Laat de bitterkoekjes of amarettikoekjes achterwege. Zoet de slagroom met Syrup gold of erytrhitol. Voila, geniet van de koolhydraatarme cake!

Glutenvrije cake met kersen
Glutenvrije cake met kersen
Glutenvrije cake
Glutenvrije cake met kersen
Glutenvrije cake met kersen
Glutenvrije cake met kersen

Glutenvrije cake met kersen

Recipe by Marike
5.0 from 9 votes
Course: Cake, Tussendoortjes, Ontbijt, bakreceptCuisine: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, MelkvrijDifficulty: Makkelijk
Servings

10

servings
Voorbereiding

10

minutes
Bereidingstijd

40

minutes
Calories

125

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een heerlijke glutenvrije én koolhydraatarme cake waar je enorm van kan genieten! De cake is smeuïg door het amandelmeel en de frisse kersen maken het geheel compleet!

Wat heb je nodig?

 • Cakevorm 20 a 22 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Voor de cake:
 • 175 g amandelmeel of hazelnootmeel

 • 35 g kokosmeel

 • 4 eieren- op kamer temperatuur*

 • 60 g kokosolie of (plantaardige) boter gesmolten

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 tl vanille-extract

 • Rasp van 1/2 citroen

 • 30 g Ahornsiroop of Syrup Gold

 • 50 g Griekse yoghurt of plantaardige kwark

 • 0,5 tl Baking soda + sap van 1/2 citroen

 • 100 g kersen (vers of diepvries- ontpit) + 1 el amandelmeel

 • 2 el amandelschaafsel

 • 3 amaretti koekjes of bitterkoekjes

 • Voor de topping:
 • 150 g 150 g (plantaardige) slagroom of gewone slagroom

 • 1 el ahornsiroop of Syrup Gold

 • 1 tl citroenrasp

 • 1/2 tl xanthaangom

Zo maak je het!

 • Vet de cakevorm in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden onder en bovenwarmte.
 • Spatel het amandelmeel en kokosmeel same met het bakpoeder, de vanille, het zoetmiddel, citroenrasp en de yoghurt door elkaar.
 • Klop de eieren luchtig en voeg deze samen met de gesmolten kokosolie of boter toe aan de andere ingrediënten.
 • Los de baking soda op met de citroensap in een bakje en voeg dit toe aan de cake.
 • Ontpit de kersen en rol deze door een eetlepel amandelmeel. Roer de kersen als laatste door het beslag. Wil je er een feest van maken? Kruimel dan de amarettikoekjes of bitterkoekjes door het beslag. Proef even of het beslag op smaak is.
 • Schenk het beslag in de cakevorm, garneer de cake met amandelschaafsel en bak de cake in zo’n 45 a 55 minuten goudbruin. Soms duurt het iets langer en soms iets korter. Check tussendoor wel of de cake niet te donker wordt, als dat zo is kun je de cake afdekken met alluminiumfolie om aanbranden te voorkomen
 • Laat de glutenvrije cake met kersen afkoelen buiten de oven helemaal afkoelen. Klop de slagroom stevig met het zoetmiddel, de xanthaangom (optioneel) geeft meer stevigheid en de vanille. Serveer de cake met een glimlach en geniet!

Notities

 • Bewaartip! Je kan deze glutenvrije cake zo’n 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren of vries de cake per plak in.
 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 3 el arrowroot opgelost in 6 el water + voeg 50 g extra plantaardige kwark of kokosolie toe en een tl bakpoeder. Succes gegarandeerd!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije cake met kersen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije cake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi Marike, kan het zijn dat er meer yoghurt, ahornsiroop of boter in moet dan dat er staat aangegeven in het recept? Mijn deeg was heel droog en vast (het leek meer op koekjesdeeg dan op cakebeslag)

  1. Hi Ayla,

   Wat jammer om te lezen. Het beslag hoort inderdaad wat meer vloeibaarder te zijn. Je zou iets meer yoghurt/ahornsiroop toe kunnen voegen. Ik zal eens kijken wat er misgegaan kan zijn.

 2. Bij mij was het beslag ook erg vast. Meer een deeg dan een beslag. Kan het zijn dat er een foutje staat in de ingrediëntenlijst van het recept? Staat nu in de oven, dus het eindresultaat weet ik nog niet (al rijst hij na een halfuur bijv. nog niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts